Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Frunda are un dinte contra legii ANI

12 AUG 2010

Scris de Sebastian Rusu
După ce a masacrat legea ANI la votul anterior din Senat prin întreaga circotecă mediatică pusă în scenă, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, Gyorgy Frunda, a ieşit ieri din nou la rampă la postul RFI, unde - din postura lui Gică contra - a susţinut că varianta adoptată marţi de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor ar aduce „mari deservicii României“, criticând „reînfiinţarea comisiilor speciale de cercetare a averilor de pe lângă Curţile de Apel“. Pe de altă parte, comisiile de control al averilor demnitarilor par să-l deranjeze pe liderul Uniunii, care face lobby împotriva unei legi fundamentale de care depinde integrarea României în Spaţiul Schengen din primăvara anului viitor. „Dacă am accepta această formă, am face cel mai mare deserviciu tuturor, pentru că, dacă legea ar rămâne cu aceste comisii (n.r. - de cercetare a averilor, de pe lângă Curţile de Apel), oricine va ajunge în faţa comisiilor va ridica excepţia de neconstituţionalitate. Se va ajunge din nou, după un timp, la CCR, care în mod evident şi fără argumente contra va stabili că aceste comisii sunt neconstituţionale“, a precizat Frunda. Pe de altă parte, acesta a mai susţinut faptul că „s-ar putea ca un anumit număr de deputaţi şi senatori să atace legea, pentru că ei au în continuare acest drept, să atace forma finală a legii, care va prevedea existenţa acestor comisii de cercetare a averilor la CCR“. În fapt, Frunda încearcă prin orice mijloace să atace oneros această lege pentru ca ANI să rămână o instituţie pur decorativă, după modelul patentat în cazul CNSAS-ului. Pe de altă parte, el a mai subliniat faptul că prin această lege, România riscă să se întoarcă în timp, în anii ‘60-’70, când erau confiscate averile.
Strategia preşedintelui...
La rândul său, şeful statului a declarat ieri, la RRA, că i-a trimis o scrisoare preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, pentru a-i solicita asistenţă la elaborarea legii ANI, iar ministrul justiţiei este în legătură cu o echipă de la Bruxelles pentru a găsi o soluţie acceptată privind actul normativ. Potrivit acestuia, există riscul ca varianta adoptată de Comisia juridică la legea ANI să fie declarată, din nou, neconstituţională deoarece, pe de o parte, Curtea Constituţională a arătat elementele de neconstituţionalitate care trebuie evitate, iar, pe de altă parte, el a solicitat asistenţă Comisiei Europene în acest sens. „Am solicitat asistenţă Comisiei Europene într-o scrisoare adresată preşedintelui Barroso. Am primit un răspuns pozitiv. Ministrul justiţiei este în legătură cu o echipă de la Bruxelles pentru a găsi formula acceptabilă atât din punctul de vedere al Constituţiei României“, a conchis Băsescu.
SURSA :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one