Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Free Catalin Voicu & Arestati-l pe Dan Tapalaga!

30 martie 2010

Cristian Patrasconiu Comentarii
In paralel cu spectaculoasele stenograme in care personaj principal e Catalin Voicu si cu ecourile firesti ale acestora s-a putut vedea si o operatiune de indiguire si de ridiculizare a acestor teribile documente de istorie recenta. Prietenii (lui Catalin Voicu!) stiu de ce!
Anul trecut, presiunea exercitata dinspre o anumita parte a presei pentru eliberarea din arest a lui Gigi Becali a fost, chiar in Saptamana Patimilor, incununata de succes. “Free Gigi” a fost parola pe care si-au asumat-o nu inconstient, ci iresponsabil mai multe personaje care activeaza sau care graviteaza in jurul mass-media si cu care a fost, pina la urma, pus la pamint bunul simt si statul de drept. Becali a ajuns in Parlamentul European (unde face binecunoscuta figura de clovn de joasa speta!) si, catre toamna, a cautat in repetate rinduri sa isi arate recunostinta pentru cei care au fost in spatele unui moment rusinos, deopotriva, pentru o parte a presei autohtone si pentru o buna parte a justitiei de la noi.
Mutatis mutandis, anul acesta, tot in preajma sarbatorilor pascale, in spatiul public s-a desfasurat o operatiune de “eliberare” a lui Catalin Voicu de sub forta teribila a propriilor vorbe, vorbe grupate in de-acum celebrele “stenograme” care promit, si sub aspect juridic, foarte multe. Catalin Voicu nu a fost (inca!) arestat, dar, prompt si, din fericire, deocamdata mai degraba ineficient, au sarit sa il apere cei din – parafrazez putin! - serviciul de protectie si paza al statului-retea, formula de organizare cvasi-mafiota in care dl Voicu visa sa detina un rol foarte important. Au fost, cum era inevitabil de fapt, mai multe formele in care s-au creat scuturi de aparare in jurul unui personaj care a amenintat ca daca va cadea el e probabil sa cada multi altii fiindca, simte el, “s-a dat drumul la teava”.
Telejustitia. E o partitura clasica scoasa in regim de urgenta in fata de fiecare data cind devine de notorietate ca un politician de rang inalt are probleme cu justitia. Schema retorica e simpla: se muta sau se incearca mutarea accentului de la problema la ecourile mediatice ale acesteia! Acuzele sint trecute in plan secund sau –ideal si des! – chiar ignorate, iar vinovatia e transferata asupra mesagerului. “Justitia nu se face la televizor” – e fraza inevitabila din repertoriul “sepepistilor” infractorilor care ies in presa. Justitia se face la tribunal – acolo unde, in spetele foarte delicate, domina personaje precum Lidia Barbulescu, Mona Pivniceru sau Costiniu (sot&sotie!).
Tapalaga, spune tot! Tactica de a muta accentul de pe mesaj pe mesager a cunoscut, in aceste ultime zile de “scandal Voicu”, un moment aparte si trist. Dan Tapalaga, cel care a scos in premiera “stenogramele” cu Voicu pe Hotnews, a fost aproape somat sa dezvaluie cum le-a obtinut, virulenta somatiei sugerind ca unul din putinii jurnalisti de top care a ramas cu spatele drept e implicat in tot felul de jocuri murdare, cu atit mai mult cu cit jurnalistul a fost, pentru citeva luni, si purtator de cuvint al Monicai Macovei – dusman de virf al Romaniei in evaluarea celor care nu au nimic impotriva statului-retea. Mai mult, somatia include si aluzia ca in alte tari sa scoti la iveala documente precum cele in care e “prins” Catalin Voicu poate aduce si ani de arest. Socant, trist si, cred, fara precedent: somatia de a dezvalui sursele adresata lui Dan Tapalaga e opera cuiva care, doar formal, inca mai face parte din breasla jurnalistilor: Cornel Nistorescu, el insusi girant al unor celebre stenograme in 2004 – remeber: surse “Eminescu”? – pentru care nimeni din presa nu a cerut ca actualul automobilist periculos care a ajuns Nistorescu sa fie arestat la acea vreme.
Basescu stie tot! E, de asemenea, o formula clasica. Afara ploua! – de vina e Basescu! Afara e soare! – de vina e Basescu! E arestat un corupt! – Vinovat e Basescu! Nu e arestat nici un corupt vreme de citeva luni! – Vinovat e Basescu! Retorica de acest tip – care il plaseaza pe Basescu la butonul decisiv in scandalul Voicu nu a lipsit, dar, deocamdata, spre deosebire de trecutul recent, intensitatea asaltului mediatic in aceasta directie e neasteptata de mica. Mai e timp!
Stat securistic! O alta linie de aparare pe care o folosesc cei care fac scut uman si retoric in jurul lui Voicu e aceea care spune ca scurgerile catre presa a inregistrarilor ar fi semnul clar ca traim in teroare, daca nu chiar de-a dreptul in dictatura, ca sintem supusii unui necrutator Big Brother. Catalin Voicu – om cu pacatele lui – ar fi, in aceasta logica, victima de sezon.
Voicu-petarda! Cazul senatorului PSD garantat de Vanghelie ar fi, de fapt, un truc utilizat de actuala putere pentru a masca problemele grave cu care se confrunta Romania. Miza: mutarea atentiei de la adevaratele probleme ale Romaniei! E un scenariu pe care l-am auzit des rostit in prime-time de zile bune incoace. Nu e, sint sigur, inocent! E – si acesta! – clasic.
Ridiculizare si minimizare. De pilda – discursul public al lui Ion Iliescu cu privire la personajul pe care l-a cultivat cind era presedinte: Voicu e un fel de vorba-lunga; plantarea lui in Parlament a fost o optiune nefericita pentru PSD; nu l-a cunoscut pe Voicu cind acesta lucra la Cotroceni; Voicu e un gargaragiu; dar scandalul Voicu e hiperdimensionat. Avem alte probleme in tara – mult mai serioase! – lasa sa se inteleaga Ion Iliescu.
Programul “Boala, inima, spital”. E un fel de santaj afectiv pe care il practica cei care utilizeaza argumente de acest tip. Pe scurt: e inuman ca un om – fie si suspectat de coruptie! – aflat in situatia lui Catalin Voicu (adica: internat in spital cu probleme cardiace!) sa fie “hartuit” de justitie.
Am facut un inventar minimal al tehnicilor prin care s-a incercat in ultimele saptamani mutarea accentelor in dosarul Voicu. Incurajator e ca forta declaratiilor redate de inregistrarile ajunse la presa coplesesc, deocamdata, metodele de deviere utilizate de oamenii celor care se simt foarte inconfortabil cu ceea ce a spus si facut Voicu.
E si o veste proasta insa – a semnalat-o inaintea mea, pe blogul sau, Sever Voinescu: Voicu spune, la un moment dat, ca daca Geoana pierde, “reteaua” tot e functionala, in regim de gherila. Sa fim atenti, deci!
Adauga comentariu

1 Liviu din Timisoara
Da...malversatiuni de tot felul...ti-e lehamite sa mai comentezi. Domnilor JUDECATORI, DOMNILOR PROCURORI ...spuneti-ne ca onoarea robei nu are pretz.DUMNEAVOASTRA ...cei tineri, care ati decis sa intrati in MAGISTRATURA ...spuneti-ne ca nici o avere, nici o vila ...nu poate valora mai mult decat ONOAREA DUMNEAVOASTRA. Vegheati tara asta ...ca noi astilalti sa ne putem vedea de ale noastre...sa ne facem treaba NOASTRA...incredintati ca nu suntem furati. Acum, de VOI depind atatea...Daca nu la voi isi face ALTAR adevarul ... atunci, unde?De unde sa inceapa corectitudinea in tara asta, daca nu de la voi?
2 Liviu din Timisoara
Stimati MAGISTRATI din Romania, sariti in ajutorul celor din zona Craiova ... acolo, ma tem, domneste un regim de teroare! Ma tem ca nu e deloc exagerat...Politia din Romania, sariti in ajutorul colegilor din Craiova ... ...cei care isi respecta par a fi coplesiti...
3 Liviu din Timisoara
Cerem o Comisie prezidentiala exceptionala care sa abordeze ceea ce se petrece la Craiova. Este cel putin ciudat ca nu exista nici un singur nume intre semnatarii Petitiei ...Vi se pare putin lucru?
4 gigel
E scris din greseala Tapagala, de mai multe ori. Mai multa atentie la corectura n-ar strica.
http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one