Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Forta lui Blaga

25 mai 2010

de Dan Tapalaga HotNews.ro
Marţi, 25 mai 2010, 0:45 Actualitate | Opinii


Dan Tapalaga
Foto: Hotnews
Investigatia realizata de revista Kamikaze si HotNews.ro referitoare la afacerile derulate de ginerele ministrului de interne, Vasile Blaga, ne arata puterea si influenta acumulate de actualul secretar general al PDL. Doar doi fosti ministri din guvernarea PSD - Dan Ioan Popescu si Miron Mitrea - se mai bucurau, pe vremea cand erau la putere, de protectia mediatica de care beneficiaza astazi puternicul Blaga.

Cum reuseste insa un ministru PDL sa castige bunavointa trusturilor controlate de Vantu si Voiculescu, altfel foarte vigilente, mereu la panda si gata sa sfartece oamenii puterii cand asupra lor pluteste cea mai neinsemnata suspiciune ca atenteaza la banul public abuzand de pozitia lor? Cum de inchid ei ochii intr-un caz cu numeroase semne de intrebare? Iata un mare mister.

Din capul locului trebuie spus ca povestea ginerelui lui Blaga, medicul stomatolog lansat anul trecut in afaceri pe teritoriul unde socrul are un cuvant greu de spus - paza si protectie - n-a fost pana la capat lamurita nici de Kamikaze, nici de HotNews.ro, nici de protagonisti. Mijloacele de investigatie jurnalistice - limitate cum sunt - au reusit sa ridice un colt din valul care acopera o afacere foarte urat mirositoare.

Protagonistii - ginerele ministrului de interne, Ionut Rudeanu, si asociatul sau, Mihai Neicu, mana dreapta a lui Miron Mitrea pe vremea guvernarii Nastase - au adoptat tactica iepurelui de campie. Adica au lasat urechile pe spate si au asteptat muti sa treaca umbra unei investigatii jurnalistice intinsa peste afacerile lor. Incredibil cati jurnalisti au preferat sa intoarca, la randul lor, capul, prefacandu-se ca nu vad nimic. N-a mai spumegat nici un jurnalist-justitiar, desi vorbim - in treacat fie spus - de milioane de euro si de sinecuri in Consilii de Administratie, cuvinte cheie care trezesc altfel reflexe pavloviene in presa ultra-populista controlata de moguli.

Kamikaze si HotNews.ro au pus cap la cap cateva fapte incontestabile. Ginerele lui Blaga, Ionut Rudeanu, isi deschide in 2009 o firma de paza si protectie, Axis Security. Obtine licenta de la Politia Capitalei in noiembrie 2009, cand socrul era ministru de interne cu perspective nesigure. Firma ginerelui se asociaza cu Neiguard, firma unui particular descurcaret, pe numele lui Mihai Neicu, fost sef al directiei de protocol din ministerul transporturilor sub Miron Mitrea.

Axis fiind companie fara experienta, scopul declarat al asocierii este accesul la licitatiile organizate de institutii publice. Sotia lui Neicu e fost ofiter SPP. Asocierea Axis - Neiguard castiga la repezeala, de la inceputul anului pana azi, contracte cu institutii publice, totalizand vreo zece milioane de euro. In paralel, Mihai Neicu uita guvernarea PSD si se vopseste in portocaliu. Avanseaza uluitor in plan politic si este numit, la propunerea PDL, in diverse Consilii de Administratie - la RATB si REBU, ambele companii de stat, gestionarele unor bugete generoase. Intr-o vreme, il gasim chiar vicepresedinte la PDL sector 4.

Or fi simple coincidente? O fi rasplata socrului pentru asocierea inspirata cu ginerele sau? Nu stim, protagonistii refuza sa raspunda la intrebari. Televiziunile de stiri, altfel atente foc la modul in care institutiile publice cheltuiesc banii in vremuri de criza economica, se fac ca nu vad. Orbire sau complicitate? Iarasi nu stim. Stim doar ca in redactii numele lui Vasile Blaga figureaza pe lista scurta a intangibililor si ca se bucura de tratament preferential. Si nu doar in redactii. Partidele de opozitie, PSD si PNL, au vazut mereu in Blaga un politician ”cu care se poate discuta”. Pentru ca in Blaga nimeni n-a vazut un reformist fanatic, ci un politician oscilant, gata oricand de un compromis politic si capabil sa schimbe, la randul sau, tabara.

In traducere libera, Buldogul, cum i se mai spune, latra furios, dar nu musca rau. E de-al nostru, baiat salon, te intelegi cu el in pauza publicitara de la talk-show. Cum se face oare ca alti copii din Generatia lu tata, de pilda odrasele lui Prigoana sau Pinalti, au ajuns rapid subiecte la Realitatea sau Antene dupa ce HotNews.ro si Kamikaze au scris despre afacerile lor, benigne in comparatie cu mecanismul tipic clientelar, specific retelelor de coruptie, dupa care pare sa functioneze asocierea atotputernicului Blaga? Cum se face ca pe ei, trusturile lui Voiculescu si Vantu i-au observat, dar pe ginerica, nu? Singurul jurnalist care a ridicat din spranceana pe subiectul Blaga a fost Catalin Tolontan, pe blogul sau.

Cata vreme pozitii cheie din Guvernul Boc sunt ocupate de personaje capabile sa-si asigure protectia presei in situatii cand presa e obligata sa-si puna intrebari si sa caute raspunsuri, reforma statului e vorba in vant. Cat timp legaturile dintre pozitia ministrului de interne si afacerile familiei sale sunt trecute sub tacere - la mijloc fiind contracte in valoare de milioane de euro - si presa si liderii PDL au o mare problema. Cat timp functiile cheie din politica sunt mai departe ocupate de politicieni sub care supravietuiesc afaceri dubioase de anvergura, diferentele dintre PSD, PNL si PDL le fac doar cateva initiale.

P.S. Si tot n-am aflat exact: in ce consta, de fapt, forta lui Blaga? In protectia si increderea oferite de Traian Basescu? In complicitatile construite in timp cu mogulii, cu pseudo-adversarii din opozitie, cu oameni de afaceri transpartinici? In controlul exercitat asupra partidului condus, chipurile, de Emil Boc?
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one