Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Forţa, doctrina unui nou Antonescu: „Vă ordon, treceţi statutul!”

Forţa, doctrina unui nou Antonescu: „Vă ordon, treceţi statutul!”
de Liliana RUSE | 24 FEBRUARIE 2010
Simţindu-se pe val, Crin Antonescu încearcă să elimine orice opoziţie în PNL şi să conducă partidul autoritar. Următoarea măsură: niciun fost şef al liberalilor nu va mai face parte de drept din conducerea formaţiunii

Tăriceanu, exclus din conducerea PNL
Preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a prezentat, ieri, moţiunea pe baza căreia va candida la congresul de săptămâna viitoare. Intitulată "PNL - Prin noi înşine, acum", moţiunea stabileşte linia politică a PNL pe următoarele 1.000 de zile, adică până la legislativele din 2012. "Mandatul pe care doresc să îl asum şi pe care simplu, deschis, clar, fără ipocrizie şi fără negociere îl cer colegilor din PNL. De aceea am spus că dacă primesc acest mandat îmi asum pentru următorii aproape trei ani, pentru următoarele aproape 1.000 de zile cum spun şi în moţiune până la alegerile parlamentare în 2012, conducerea PNL, în direcţia pe care am angajat-o în faţa electoratului şi în direcţia în care prin răspunsul său electoratul nostru ne cere să mergem", a spus Crin Antonescu. Printre obiectivele sale - un scor de 30 la sută la alegeri, consacrarea PNL ca titular al dreptei şi intrarea la guvernare ca partid principal.

Puteri sporite "cu inima strânsă"Antonescu a recunoscut că, prin această moţiune şi cererea de a introduce votul pe liste la congres, le cere colegilor "ceva mai multă putere" dar că face acest lucru cu inima strânsă. Preşedintele liberal a vorbit despre "un mandat special" fără să explice clar de ce are nevoie de un astfel de mandat. "Într-adevăr, am cerut, voi cere partidului ceva mai multă putere, departe de a excede cadrele democratice, tradiţia liberală şi ceea ce numesc bunul simţ. Dar este foarte clar că, în acest zid care ne înconjoară, pe noi, clasa politică, partidele, trebuie produsă o breşă şi breşa se produce cu forţa. Nu cer puteri sporite prin acest statut, cer acest sistem pe moţiuni, care implică o echipă alcătuită propusă de către titularul moţiunii, candidatul la preşedinţie", a spus Antonescu. Dacă modificarea la statut nu va fi acceptată, atunci nu va mai candida: "Există posibilitatea şi cred că e una destul de seriosă să nu-mi fie acordat acest mandat, evident în acel caz nu-mi asum responsabilitatea de a candida şi de a conduce mai departe PNL, pentru că rezultă clar pentru mine că partidul nu e dispus în acest moment la aceste schimbări. E dreptul partidului, mă voi supune decizie sale, voi rămâne membru parlamentar al partidului, dar ca la Congres altcineva să-şi asume o altă responsabilitate".

Foştii preşedinţi şi şefii de filiale, excluşi din conducerea partidului

Antonescu a mai avut un amendament la actualul statut: foştii preşedinţi ai partidului şi liderii de filiale nu vor mai face parte din Biroul Politic Central ca membri de drept. "E valabil şi pentru preşedintele TNL, pentru liderul Organizaţiei de Femei şi pentru alte structuri. (Membri) de drept, nu pot să fie, pentru că se exprimă o voinţă a candidatul la preşedinţie şi a membrilor echipei de a se asocia şi de a-şi asuma un anumit proiect, pentru că nu poţi să-ţi asumi de drept un anumit proiect", a susţinut Antonescu. Propunerea sa este o manevră de a-l înlătura pe Călin Popescu-Tăriceanu, pentru că restul de foşti preşedinţi - Mircea Ionescu-Quintus şi Radu Câmpeanu - nu constituie un pericol. De altfel, Antonescu a mai spus încă o dată că Tăriceanu nu va face parte din echipa de conducere pe care o va propune congresului din 5-7 martie.
sursa http://www.gandul.info/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one