Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Familiile din ambasade

8 aprilie 2010

La MAE pare să funcţioneze perfect regula reprezentării diplomatice în familie: soţul ambasador, iar soţia consilier. În 30 dintre misiunile diplomatice ale României în străinătate activează 90 de angajaţi soţ-soţie.

Interesele României sunt apărate în cuplu la multe dintre ambasadele importante. Un exemplu este misiunea diplomatică a României de la Washington, SUA, unde ambasador este Adrian Vieriţă, iar soţia sa, Codrina, este consilier. La ambasada din Canberra-Australia, Cristina Stuparu îşi secondează soţul, ambasadorul Mihai Ştefan Stuparu, tot din poziţia de consilier. Regula este aplicată şi la ambasada din Beijing, China: soţia ambasadorului Viorel Isticioaia Budura, Tatiana, a fost încadrată pe postul de consilier

La ambasada României din New Delhi, India, rolurile sunt însă inversate: ambasador este soţia, Valerica Epure, în timp ce soţul, Cristian Epure, a trebuit să se mulţumească cu funcţia de consilier. Situaţia se repetă şi la ambasada din Madrid, Spania: Maria Ligor deţine rangul de ambasador, iar Adrian Ligor fotoliul de consilier.

Modelul diplomaţiei de familie a fost urmat şi de angajaţii mai mărunţi din ambasade şi consulate. De pildă, la ambasada din Madrid, Spania, secretariatul este asigurat de Monica Postole, în timp ce soţul acesteia, Daniel Postole, are în grijă departamentul financiar-administrativ.

Dezvăluirile despre angajaţii soţ-soţie din MAE vin la doar câteva zile după ce presa a scos la iveală că iubitul Elenei Băsescu, Bogdan Ionescu zis Syda, a câştigat prin concurs, la nicio lună de la angajarea în Ministerul Economiei, un post de secretar economic III la ambasada din Paris, deşi nu avea vechimea necesară în instituţie. Ca urmare a articolelor apărute în presă, Bogdan Ionescu a renunţat la postul de la Paris.

MAE vrea tandem soţ-soţie

MAE a precizat, ieri, într-un comunicat că încurajează, din raţiuni financiare, plecarea la post în tandem a angajaţilor MAE soţ-soţie, cu condiţia să corespundă cerinţelor posturilor respective şi să promoveze concursul. "Cheltuielile cu cazarea, cu indemnizaţiile soţilor sau soţiilor şi ale copiilor sunt mai mici dacă pleacă în misiune pe două posturi angajaţi soţ-soţie, decât dacă ar pleca angajaţi diferiţi, fiecare cu familia lui", afirmă MAE.

În acelaşi comunicat se mai arată că toate persoanele care se află la post ca angajaţi ai MAE şi sunt soţ şi soţie au fost trimise în misiune cu respectarea legislaţiei interne şi cu practica diplomatică internaţională şi după ce au promovat concursurilor susţinute înainte de trimiterea la post.

Angajaţii din MAE cu grad de consilier sunt membri ai Corpului diplomatic. Gradul de consilier se acordă prin ordin al ministrului Afacerilor Externe.

Legea privind Statutul corpului diplomatic prevede că membrii Corpului diplomatic, cu excepţia ambasadorilor şi a consulilor generali, sunt trimişi în misiune permanentă în străinătate prin concurs. Membrii corpului diplomatic beneficiază de un spor la salariu în valută, pe perioada misiunii pentru soţul sau soţia şi copii minori care îl însoţesc.

Cupluri în diplomaţia românească

-Ambasada României la Tel Aviv, Israel

Edward Iosiper, ambasador
Tatiana Iosiper, consilier diplomatic

-Ambasada României la Roma, Italia

Răzvan Victor Rusu, ambasador
Livia Alexandrina Rusu, consilier diplomatic

-Ambasada României de la Washington, SUA

Cristian Gaginski, consilier
Cristina Gaginski, consilier

-Consulatul României din New York, SUA

Aurelia Savu, contabil principal
Daniel Savu, intendent

-Ambasada României din Buenos Aires, Argentina

Gheorghe Petre, departamentul Administrativ
Dana Petre, secretară

-Consulatul României la Chicago

Mădălina Moscovici, asistent executiv
Ovidiu Moscovici, administrator

-Ambasada Romaniei la Kuala Lumpur, Malaezia

Mihaela Iuga, secretar, contabil
Petre Iuga, administrator

-Ambasada României la Moscova, Rusia

Daniel Ciobanu, consilier
Luminiţa Ciobanu, secretar III

-Consulatul Romaniei la Sankt Petersburg, Rusia

Daniela Mihaela Stoian, funcţionar consular
Lucian Stoian, administrator, şofer

-Ambasada Romaniei la Sfantul Scaun, Vatican

Emilia Vignide, secretară
Nils Vignide, administrator

-Consulatul Romaniei la Barcelona, Spania

Radu Ionescu, consul general
Ana Ionescu, referent principal relaţii

-Ambasada Romaniei la Stockholm, Suedia

Răduţa Matache, ambasador
Constantin Matache, consilier

sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one