Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Emil Boc: "După intrarea în NATO şi UE, România va adera şi la Spaţiul Schengen"

3 aprilie 2010

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Cluj, că cel mai important obiectiv politic al ţării noastre este aderarea la Spaţiul Schengen, lucru propus să fie îndeplinit în martie 2011. Conform spuselor lui Boc, autorităţile statului vor lua toate măsurile necesare pentru a duce la bun sfârşit aceast lucru.

Primul ministru al României a ţinut să precizeze că, „după intrareea în NATO şi în Uniunea Europeană, cem mai important obiectiv politic al României, cu consecinţe directe şi pragmatice, este intrarea, în martie 2011, în Spaţiul Schengen”.

Emil Boc a mai spus că acest obiectiv are implicaţii majore pentru că, începând de anul viitor, România devine graniţă externă a Uniunii Europene (UE). „500 de milioane de locuitori ai EU stau şi se bazează pe profesionalismul instituţiilor din România”, a completat Boc.

Acesta a afirmat că autorităţile române poartă o responsabilitate uriaşă şi vor da dovadă „de toleranţă zero faţă de orice deficienţe şi orice lucruri care nu sunt bine făcute”, după cum informează Mediafax.

„Dăm dovadă de toleranţă zero pentru că apartenenţa la UE cere să ne ridicăm la anumite standarde. Serviciul de Imigrări va avea astfel de standarde de calitate”, a subliniat premierul.

Emil Boc a mai adăugat că, în urma aderării la Spaţiul Schengen, „cetăţenii români vor putea circula până la Marea Nordului fără a mai avea nevoie de paăaport sau de buletin, deoarece nu vor mai exista graniţe”.

Boc a spus că intarea în Spaţiul Schengen este un avantaj al României care rezidă din faptul că ţara aparţine familiei europene, dar care necesită drepturi şi obligaţii.

„Obligaţii care ţin de modernizarea unor instituţii cum este Oficiul Român de Imigrări. Trebuie să facem ceea ce trebuie pentru că dacă nu o facem pierdem trenul modernizării, trenul Europei”, a încheiat premierul..
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one