Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Emil Boc, despre Victor Ponta: E baronul pensiilor de lux

12 iunie 2010

Prim-ministrul Emil Boc l-a calificat, astăzi, pe Victor Ponta, drept "baronul pensiilor de lux". El l-a acuzat pe liderul PSD şi partidul pe care îl copnduce de duplicitate, după ce social-democraţii au contestat la Curtea Constituţională legea pentru recalcularea pensiilor speciale.

"Constat că Victor Ponta îşi reconfirmă statutul de 'baron al pensiilor de lux', prin intenţia PSD de a contesta la Curtea Constituţională legea care prevede eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, asupra căreia Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului. Prin atacarea legii la Curtea Constituţională a României, Victor Ponta doreşte să blocheze intrarea în vigoare a acestui proiect de lege şi, prin urmare, să fie menţinute pensiile de lux, inclusiv cele ale parlamentarilor", a susţinut Boc, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Şeful Executivului e de părere că demersul PSD demonstrează populismul şi duplicitatea social-democraţilor faţă de pensiile speciale. El spune că Victor Ponta în faţa camerelor de luat vederi deplânge soarta pensionarilor obişnuiţi, dar, în schimb, ţine sub aripa ocrotitoare pensiile de lux, prin amânarea publicării şi intrării în vigoare a legii care vizează recalcularea pensiilor speciale.
Premierul a mai arătat că acţiunea de contestare a Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, nu face decât să amâne aplicarea unei reglementări drepte.

"Aventurile 'Baronului pensiilor de lux' la Curtea Constituţională nu vor face decât să amâne aplicarea unei legi drepte. Îi reamintesc domnului Ponta că numai din recalcularea a 8.236 de pensii de lux se pot plăti, într-o lună, 60.000 de pensii medii în România!", a afirmat Boc, care a făcut un apel la liderul PSD cerându-i să dea dovadă de responsabilitate.

"Vă cer responsabilitate, domnule Ponta, în acest moment în care se poate face dreptate faţă de cei care au pensii doar pe baza contribuţiei la bugetul de pensii!", a arătat Boc.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one