Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Elena Udrea intentioneaza sa construiasca 25.000 de locuinte in mediul rural pentru medici, profesori si preoti

Elena Udrea intentioneaza sa construiasca 25.000 de locuinte in mediul rural pentru medici, profesori si preoti
de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 12 februarie 2010, 18:04

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului intentioneaza sa construiasca aproape 25.000 de locuinte in mediul rural, destinate profesorilor, medicilor, preotilor, inginerilor si specialistilor care si-ar dori sa lucreze in sate si comune. Anuntul a fost facut, vineri, de ministrul Elena Udrea, potrivit Mediafax.
"In fiecare comuna va fi un complex rezidential cu zece case, fiecare va avea o suta de metri patrati. In total vor fi 25.000 de locuinte, iar terenurile vor veni de la administratiile locale", a afirmat Elena Udrea, la conferinta "Romania dupa 20 de ani: schimbari si probleme sociale. Calitatea vietii incotro?".
Programul de locuinte de serviciu in zona rurala ar urma sa fie derulat prin Agentia Nationala pentru Locuinte. Elena Udrea isi propune ca fiecare comuna din tara sa aiba in medie zece astfel de locuinte.
"Daca administratia locala ne solicita putem construi si 12 case. Terenul va fi pus la dispozitie de primarii, care vor decide si modul in care vor fi distribuite locuintele de serviciu", a explicat Elena Udrea.
Ministrul a adaugat ca au fost analizate mai multe tipuri de locuinte care pot fi construite prin acest program, costurile pentru o casa ridicandu-se la 30.000 - 35.000 euro.
"Va fi o casa de tip unifamilial, iar fiecare casa va dispune de un teren in fata, de aproximativ 500 metri patrati, care va putea fi folosit si pentru alte activitati, cum ar fi plantarea legumelor si cresterea animalelor", a adaugat ministrul Dezvoltarii.
Costurile programului ar putea ajunge, potrivit estimarilor ministrului, la un miliard de euro, banii urmand sa provina atat de la buget, cat si din credite:
"Casele nu vor fi vandute, iar cei care vor locui vor plati o chirie modica, care va fi stabilita de consiliile locale. Beneficiarii acestora pot folosi aceste locuinte doar pe perioada desfasurarii activitatii in comuna respectiva. De asemenea, locuintele de serviciu din zona rurala vor fi mobilate si dotate de consiliile locale, permitandu-se in acelasi timp si chiriasilor sa isi amenajeze spatiile respective".
Construirea acestor locuinte ar putea incepe chiar la sfarsitul acestei ierni, spune Elena Udrea, care spera ca pana la finele anului viitor, cele 25.000 de locuinte sa fie gata:
"In functie de solutiile tehnice care vor fi folosite pentru fiecare zona in parte, termenul de finalizare a unei locuinte va fi de sase luni. Cred ca la finele lui 2011 vom putea avea gata toate cele 25.000 de locuinte, numarul acestora insa depinde de cererea venita din partea consiliilor locale".
Mai multe detalii vor fi anuntate saptamana viitoare, odata cu prezentarea altor doua proiecte cu Ministerul Sanatatii si cel al Apararii pentru locuinte pentru rezidenti si militari.
sursa :http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one