Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Eşecul numirilor la Curte anunţă probleme pentru Boc la moţiune

3 iunie 2010

Autor: Anca Simina
PNL şi PSD negociază om cu om pentru căderea guvernului cu PDL-iştii nemulţumiţi. La Senat au fost identificaţi 5-6 care sunt gata să voteze cu favoritul opoziţiei pentru Curtea Constituţională.

Încercările ratate de a-şi numi favoriţii pe cele două funcţii de judecători la Curtea Constituţională încep să le dea emoţii democrat-liberalilor pentru moţiunea de cenzură la care ar urma să fie supus, săptămâna viitoare, guvernul Boc. Eşecurile numirilor la Curte - atât marţi, la Camera Deputaţilor, cât şi ieri, la Senat - au scos la vedere primele mişcări de disidenţă în interiorul PDL, împotriva propriilor lideri, dar şi a guvernului.
SUMARUL ARTICOLULUI
Eşecul numirilor la Curte anunţă probleme pentru Boc la moţiune
Asumarea răspunderii - luni, moţiunile - marţi

După „defectorii” PDL din rândul deputaţilor, care au votat cu Valer Dorneanu, omul PSD pentru Curte, senatorii puterii au găsit în rândul lor cel puţin „cinci-şase” pe cale să rupă actuala majoritate. Cu toate acestea, premierul Emil Boc crede că „până la data moţiunii” nu vor mai exista voci contra în interiorul PDL.

Coaliţia, în derivă în parlament

Zgâlţâirea majorităţii a fost vizibilă ieri, în Senat, când liderii PDL au preferat să amâne numirea judecătorului la Curtea Constituţională decât să rişte ca Teodor Meleşcanu, propus de PNL, să fie votat inclusiv de democrat- liberali în detrimentul Iuliei Motoc.Primul episod al scandalului s-a petrecut la audierile din Comisia juridică.

Pentru a-i uşura lui Meleşcanu drumul, Toni Greblă, preşedintele PSD al comisiei în care opoziţia are majoritate, a venit cu bileţele de vot cerând, în premieră, descalificarea unui candidat prin tăiere. Luaţi prin surprindere, PDL-iştii au sărit să-i blocheze numirea în plen. Au descoperit însă că Meleşcanu are adepţi inclusiv în rândul lor. „Sunt colegi în PDL care au spus «ne trebuie un politician, îl votăm pe Meleşcanu»”, a confirmat pentru EVZ senatorul PDL Iulian Urban.

Nici UDMR nu era clar în barca PDL. „Nu ştiu eu cum vom vota, grupul va decide”, susţinea Verestoy Attila într-una dintre pauzele şedinţei. Soluţia de avarie: după două ore de ceartă în jurul sistemului tehnic de vot, senatorii PDL au votat amânarea numirii pentru luni, termenul-limită până la care noii judecători trebuie să-şi depună jurământul.

Opoziţia caută 23 de defectori

Estimările în PDL arată însă că termenul va fi depăşit în ambele Camere, iar Curtea riscă să funcţioneze o vreme cu numai 7 din cei 9 judecători. „Nici la Senat, nici la Camera Deputaţilor nu se va întruni majoritatea. Sunt senatori PDL care nu vor răspunde la niciun fel de apel de bunăvoinţă sau agresiv al coaliţiei”, spune Urban.

Senatorul susţine că ştie de „5-6 cazuri care nu gândesc în consonanţă cu guvernul” şi că „mulţi or să schimbe steagul în ziua moţiunii de cenzură”. „Nu am cunoştinţă”, ripostează însă liderul senatorilor PDL, Traian Igaş. În acest moment, opoziţiei îi lipsesc 23 de voturi ca să pice guvernul, iar negocierile se poartă om cu om.

Oltean: “Nu vor fi disfuncţionalităţi majore”

Disidenţi în PDL sunt şi în rândul deputaţilor. „PDL nu s-a pregătit. S-a bazat pe o disciplină venită de la sine, care n-a mers”, explică vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, eşecul numirii lui Minea. Una dintre nemuţumirile deputaţilor: Minea n-a trecut să-i cunoască înainte de vot. O alta: şicanele din filialele PDL.

Acestea au făcut ca alţi trei refractari, toţi PDL-işti din Timiş, să voteze marţi o moţiune simplă a opoziţiei. „La moţiunea de cenzură nu cred că vor fi disfuncţionalităţi majore”, crede Oltean.

Chiar dacă şi UNPR-iştii ameninţă că vor vota contra guvernului, ministrul Elena Udrea spune că „speră” să nu se întâmple. „Sper ca parlamentarii noştri să înţeleagă că dacă nu susţin guvernul înseamnă să facă jocul opoziţiei”, a declarat Udrea ieri, în emisiunea „Evenimentele zilei”.

"Eu sunt convins că, până la data moţiunii de cenzură, nu vor mai fi situaţii de colegi care să nu susţină măsurile guvernului.”
EMIL BOC, premierul României

DEMISIE

Senatorul Bădescu, conflict cu Anastase

Un prim transfer care pune în pericol majoritatea puterii din Senat a bifat ieri Iulian Bădescu, anunţându-şi trecerea de la PDL la PSD. Fără Bădescu, puterea rămâne cu 71 de voturi în Senat, doar două peste limita necesară de 69, ceea ce pune în pericol legile guvernului.

Dacă senatorul a motivat că nu mai susţine “programul anticriză al guvernului Boc”, surse din partid arată că adevărata cauză a plecării sale o reprezintă conflictele cu Roberta Anastase din organizaţia PDL Prahova, unde activa Bădescu.

“E o dovadă de laşitate. Sunt vremuri pentru politicieni puternici, nu pentru cei slabi. Plecarea domnului Bădescu arată că există şi oameni care nu au ce căuta aici”, a comentat Elena Udrea în emisiunea „Evenimentele zilei”.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one