Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Disidentul Vasile Paraschiv, lasat fără despagubiri

Disidentul Vasile Paraschiv, lasat fără despagubiri
Ultimele Stiri
D

isidentul Vasile Paraschiv, care a dat în judecată statul român pentru torturile suportate în perioada comunistă, nu va primi niciun leu de la statul român. Asa suna verdictul dat de Curtea Suprema de Justitie.

Magistraţii Curţii Supreme, care au respins definitiv acţiunea lui Vasile Paraschiv împotriva deciziei instanţei inferioare. Concret, după ce Tribunalul Bucureşti a decis că statul român trebuie să-i plătească lui Paraschiv nu mai puţin de 300.000 de euro pentru torturile la care a fost suspus în închisorile comuniste, Curtea de Apel a statuat că disidentul nu poate primi aceşti bani.

Motivul: acţiunea deschisă împotriva statului s-a prescris. Paraschiv a făcut recurs împotriva acestei ultime decizii, dar a pierdut definitiv procesul la Curtea Supremă.

Vasile Paraschiv s-a alaturat in 1977 Miscarii initiate de scriitorul Paul Goma pentru apararea drepturilor omului in Romania, constant incalcate si batjocorite de regimul totalitar comunist. In 1971, Paraschiv a fost primul care a militat pentru sindicate libere in Romania condusa de Nicolae Ceausescu.

Vasile Paraschiv a refuzat decoratia data de presedintele Basescu

Luptatorul anticomunist Vasile Paraschiv a refuzat in 1 decembrie 2008 distinctia Steaua Romaniei in grad de cavaler, pe care i-o inmanase presedintele Traian Basescu, mentionand ca refuza primirea acesteia "de la un comunist la fel ca toti ceilalti care ne-au condus tara de la Revolutie", relateaza Mediafax.

"Va multumesc pentru inalta distinctie ce ati hotarat sa mi-o acordati astazi, dar eu sunt obligat sa refuz primirea ei de la un comunist ca toti ceilalti care ne-au condus tara de la Revolutie si pana azi si impotriva carora eu am luptat din 1968 si voi continua sa lupt pe cale legala si democratica pana la ultima bataie a inimii", a declarat Vasile Paraschiv, dupa ce Traian Basescu l-a decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de cavaler.

Vasile Paraschiv a mentionat ca seful statului l-a invitat la Cotroceni peste cateva zile, pentru a vorbi despre decizia sa de a refuza distinctia. In replica, seful statului i-a multumit lui Vasile Paraschiv pentru cuvintele rostite si pentru faptul ca a participat la ceremonie si i-a spus ca este oricand binevenit la Cotroceni.

Vasile Paraschiv a replicat ca asteapta invitatia sefului statului de a veni la Cotroceni, la care Basescu a raspuns: "Nu, repet, sunteti oricand binevenit". Basescu a tinut sa adauge ca el respecta insemnele statului roman si cand acorda distinctii nu face acest lucru in nume propriu, ci in numele statului roman. El i-a spus lui Paraschiv ca nu Traian Basescu i-a acordat respectiva distinctie, ci seful statului, in numele poporului roman.

Dupa acest incident, seful statului a ciocnit o cupa de sampanie cu cei decorati, iar Vasile Paraschiv a distribuit presei discursul din care a citit in fata presedintelui. Vasile Paraschiv i-a returnat presedintelui ordinul primit, la finalul ceremoniei.

Securistii isi mentin privilegiile

In timp, ce Vasile Paraschiv nu primeste nicio reparatie din partea statului roman, pensiile exorbitante ale fostilor securisti ramin neatinse. Desi societatea civila a cerut in mai multe rinduri reducerea pensiilor fostilor securisti si comunisti de rang inalt, succesivele guverne nu au luat nicio decizie in acest sens.

Ultimul protest, iniţiatde Societatea de Studii Istorice din România, Iaşi, in 12 ianuarie 2010, si semnat de citeva zeci de intelectuali atrage atentia asupra faptului ca "În prezent, pensiile foştilor activişti comunişti şi angajaţi ai Securităţii sunt de câteva ori mai mari decât pensia medie. Reamintim că angajaţii Securităţii au fost pensionaţi după o lege specială, care i-a favorizat în raport cu restul populaţiei. Activiştii şi securiştii au făcut parte dintr-un sistem de privilegii înainte de 1989 şi au rămas privilegiaţi şi după revoluţie. Considerăm că este profund imoral ca promotorii unui sistem criminal să se bucure de impunitate într-un regim democratic şi, în plus, să beneficieze de favoruri. Orice reformă care vizează modernizarea statului nu poate fi compatibilă cu onorarea acelora care au transformat statul în instrument de represiune politică, în perioada 1948-1989".

In Petitie se cere ca "in contextul dezbaterilor legate de Legea unică a pensiilor, solicităm Guvernului României să găsească, împreună cu societatea civilă şi instituţiile academice care se ocupă de studiul comunismului, o formulă legală, în acord cu Constituţia Româ niei, prin care pensiile celor responsabili pentru nelegiuirile regimului comunist să fie reduse.

Adeziunile pot fi trimise în continuare la adresa asociatiassir@yahoo.com.
sursa http://www.revista22.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one