Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Diaconescu şi-a retras candidatura pentru că s-ar fi putut ajunge la anularea Congresului

Diaconescu şi-a retras candidatura pentru că s-ar fi putut ajunge la anularea Congresului
23-feb-2010

Cristian Diaconescu a declarat, pentru "Gândul", că şi-a retras candidatura la şefia partidului pentru că Mircea Geoană i-a cerut să-l sprijine şi fiindcă s-a gândit că, dacă nu ar fi făcut acest gest, Congresul ar fi fost anulat, în condiţiile în care nu s-ar fi putut derula votul pentru turul II.

Senatorul PSD a susţinut că apariţia, chiar în noaptea Congresului, a ştirii potrivit căreia ar fi fost monitorizat, nu are niciun fel de legătură cu retragerea sa din cursă, el făcând acest gest la rugămintea lui Geoană şi a susţinătorilor săi.

Întrebat dacă a aflat cine l-ar fi urmărit, Diaconescu a răspuns: "Nu ştiu ce să spun. Este, într-adevăr, ceva foarte curios şi presupune un consum fizic şi financiar foarte mare. Nu am încă elemente în plus şi nu ştiu amănunte, dar o astfel de întâmplare miroase, de la o poştă, a poliţie politică, indiferent cine a făcut-o. Un om politic, candidat la şefia unui partid politic, urmărit astfel ... nu poate fi decât un gest cu o atare conotaţie. Şi apoi, momentul în care a apărut informaţie, în plin Congres...".

Solicitat să precizeze în ce măsură l-a determinat această poziţie, de "obiectiv aflat sub observaţie", să renunţe la candidatură, el a spus că "nu are niciun fel de legătură una cu alta".

Cristian Diaconescu susţine că s-a retras din competiţie deoarece a constat că rămânerea lui în cursă ar fi însemnat prelungirea inutilă a Congresului sau chiar blocarea lui, din cauză că ar fi fost nevoie să se organizeze un al doilea tur, iar mulţi dintre delegaţi deja plecaseră.

"Au existat două motive care au dus până acolo. Bine, acuma să nu credeţi că, înainte de Congres, a fost cineva scutit de negocieri şi aranjamente! Dar, în seara aceea, Mircea Geoană, împreună cu alţi şase colegi de-ai noştri - între ei Cătalin Cherecheş şi Sorin Bota de la Maramureş, Ion Toma de la Olt - m-au rugat, în situaţia în care Mazăre şi Mitrea renunţaseră în favoarea lui Ponta, să-l susţin pe liderul în exerciţiu. M-am gândit atunci că dacă n-o fac, Congresul va fi, mai mult ca sigur, anulat", a menţionat el.

Diaconescu a apreciat că, dacă ar fi rămas în cursă, niciunul dintre candidaţi nu ar fi obţinut numărul minim de voturi pentru a putea câştiga din primul tur. "Aş fi obţinut şi eu 200-300 de voturi", a continuat el.

"Iar la ora 4.00 dimineaţa nu s-ar mai fi aflat în sală prea mulţi delegaţi, care să reia procesul de vot. Nimeni n-ar fi câştigat şi am fi mers aşa, în continuare. În aceste condiţii am acceptat propunerea. Puteam spune că mă retrag fără să susţin pe nimeni. Sau puteam spune că-l susţin pe Ponta. Am considerat, însă, că am lucrat, o perioadă lungă de timp alături de Mircea Geoană şi, de aceea, am făcut acel anunţ", a conchis Diaconescu.

Jurnalista Floriana Jucan a declarat, sâmbătă, că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare a lui Cristian Diaconescu, însoţite de imagini în care acesta apare în ipostaze compromiţătoare, Diaconescu afirmând că acest fapt are legătură cu Congresul şi că oricine l-a urmărit a făcut-o ilegal.

Ea a precizat că monitorizarea lui Diaconescu a fost făcută în perioada 1-10 februarie, fără a menţiona cine a făcut această monitorizare.

Subiectul fost dezbătut în presă, fiind invocată inclusiv posibilitatea ca monitorizarea lui Diaconescu să fi fost făcută de SRI.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Marius Bercaru, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că instituţia respinge încercările de atragere a SRI în dispute cu substrat politic, referitor la acuzaţiile privind monitorizarea social-democratului Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu a anunţat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că îşi retrage candidatura la şefia partidului şi că îl sprijină pe Mircea Geoană.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one