Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Deranjat de dezvăluirile „Curentului“ despre reţeaua sa: Vântu sare din nou la gâtul lui Băsescu

10 aug 2-1-

Scris de Nicolae Bucur
După cum a obişnuit deja audienţa, Sorin Ovidiu Vântu a dat ieri un interviu ziarului „Bursa“, în care escrocul FNI desfăşoară o nouă tentativă lamentabilă de atac la adresa Cotrocenilor şi a Palatului Victoria. Unul dintre motivele ieşirii la rampă ale lui SOV îl reprezintă acalmia instalată în presa aservită din România după publicarea anchetei ziarului „Curentul“ prin care o importantă parte a argaţilor săi, inclusiv din alte trusturi media, a fost deconspirată de către noi.
După cum a obişnuit deja audienţa, Sorin Ovidiu Vântu a dat ieri un interviu ziarului „Bursa“ în care escrocul FNI desfăşoară o nouă tentativă lamentabilă de atac la adresa Cotrocenilor şi a Palatului Victoria. Unul dintre motivele ieşirii la rampă a lui SOV îl reprezintă acalmia instalată în presa aservită din România după publicarea anchetei ziarului „Curentul“ prin care o importantă parte a argaţilor săi, inclusiv din alte trusturi media, a fost deconspirată de către noi. „Nu mă mai miră să fiu ţinta atacurilor lui Traian Băsescu şi a acoliţilor lui. Nu le mai trebuie niciun motiv“, a declarat despre noi infractorul ordinar cu impresii de „geniu“, aşa cum îl lăudau slugile sale. Vizavi de ancheta noastră, SOV ne-a asigurat că putem dormi liniştiţi şi că nu o să ne bage la puşcărie pentru că „iubeşte libertatea“ încât o admite şi duşmanilor săi. Adică nouă?! Îi mulţumim bunului samaritean SOV pentru că nu suntem încă după gratii, pentru faptul că mai există cineva care să îi denunţe afacerile murdare.

Furtună înspre Cotroceni

Ţinta predilectă este din nou cel mai mare adversar al său, preşedintele Traian Băsescu, care - în opinia sa - este cel mai mare rău care se întâmplă României, motiv pentru care trebuie izolat politic. Pe „axa răului“ desenată de cel care a lăsat pe drumuri 300.000 de români se aliniează premierul Emil Boc, dar şi ministrul turismului, Elena Udrea. „Acest om este un rău care trebuie izolat pe scena politică românească. Izolaţi-l pe Băsescu, domnilor!“, a spus Vântu pentru ziarul provenit dintr-un „mediu steril“, denumit „Bursa“. Devenit deja clişeu, Vântu compară în continuare guvernul Boc cu stăpânirea fanariotă din secolele XVIII-XIX, cu alte cuvinte cel mai prăpăstios executiv din ultimii 300 de ani. „Într-adevăr, în România se întâmplă numai atât cât îl duce capul pe Traian Băsescu, acţionând prin mediocritatea subalternă a lui Emil Boc şi prin Elena Udrea. Grupul nu poate fi suspectat de «viziune». Este cel mai «ciudat» guvern al nostru, de la fanarioţi încoace. Nu banii lipsesc guvernului acestuia, ci minimum de inteligenţă. Creier, nu bani“, a vituperat mogulul eolian. Cu toate acestea, Vântu aduce şi laude conducerii României sub Băsescu, numind la această categorie relaţia specială dintre SUA şi România, fapt ce i se datorează în totalitate preşedintelui. Aceste afirmaţii sunt cu atât mai ciudate şi dovedesc duplicitatea persoanei lui Vântu, din moment ce la alegerile prezidenţiale din toamnă, candidatul Mircea Geoană pe care îl susţinea făcea vizite regulate pe relaţia Bucureşti-Moscova pentru noi ordine şi scoaterea României de pe axa politicii externe consecvente a acesteia începând cu anii ‘90. În continuarea reprezentaţiei sale anuale de la „Bursa“, SOV vorbeşte despre „abrutizarea“ poporului român sub conducerea lui Traian Băsescu, România devenind între timp o ţară complet impredictibilă. „Ni se pot întâmpla lucruri minunate, tot atât de bine pe cât am putea trăi dezastre.“ Întrebat care ar fi acestea, mogulul a răspuns ironic: „izolarea lui Băsescu pe scena politică“ şi „să ne trezim cu o gospodină deraiată de la cratiţă drept premier“. „Omul (Băsescu - n.r.) este mărunt. Funcţia lui este importantă, dar omul este mic. Deşi unora poate că le creează o altă impresie, Băsescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasă“, a afirmat SOV.

Servicii contra servicii

În ultimele săptămâni, ziarul „Curentul“ a prezentat în exclusivitate în presa românească o anchetă despre cei „150 de oameni“ pe care Vântu se lăuda că îi are infiltraţi în aparatul statului român, dar şi în diferite medii sociale, toţi lucrând sub o schemă securistică solidă pentru a-i promova şi susţine interesele mogulului. Pentru a mai semăna puţină discordie în sânul PDL, partidul „cel mai de suflet“ al mogulului, acesta a declarat că este în posesia unor informaţii potrivit cărora mai mulţi lideri ai acestui partid vor îndepărtarea lui Traian Băsescu. „Pedeliştii au conştientizat că Băsescu nu mai reprezintă un «activ», ci este un bolovan legat de picioarele partidului. Majoritatea pedeliştilor îi urăşte pe Băsescu, Boc şi Udrea. Pentru majoritatea pedeliştilor, grupul celor trei este identificat drept «axă a răului»“, a spus SOV. Întrebat de unde ştie acest lucru, Vântu a făcut din nou referire la „reţeaua“ sa de informaţii care funcţionează în paralel cu instituţiile statului. Mai mult, Vântu i-a numit ironic pe argaţii săi informatorii, prezentaţi anterior de ziarul „Curentul“, „lipoveni de Deltă“. „Aşa cum Băsescu este alimentat cu informaţii de serviciile «de casă» pe care le are - şi aici mă refer la SRI şi SPP -, tot aşa şi eu sunt perfect informat de lipovenii mei din Deltă“, a răbufnit informatorul fostei Securităţi, alintat de securişti ca „Nuş“.

Mesaje către putere

Acest soi de interviuri sunt pentru SOV mesaje transmite în general celor cu care mogulul poartă diverse războaie. Ultimul interviu de acest gen a fost dat pe 8 decembrie 2009, imediat după pierderea alegerilor prezidenţiale de „prostănacul“ pe care l-a susţinut, în persoana lui Mircea Geoană. Atunci hoţul de la FNI trimitea mesaje de pace către Cotroceni, spunând că este în interesul României să se producă o împăcare. „A câştigat Băsescu. Sper din toată inima să aibă înţelepciunea să fi câştigat pentru toată naţia română, nu doar pentru el. Sper din toată inima să înţeleagă că e nevoie de o reconciliere naţională“, spunea atunci SOV la Hotnews, agenţie de ştiri independentă care îi spală periodic imaginea, deşi uneori atacându-l, chipurile, cu „dezvăluiri-bombă“ în scopul de a ne aburi cum că este contra sa.

Nicolae Ulieru şi preotul parohiei Sf. Gheorghe Vechi şantajează bătrânii dintr-un imobil din centrul Capitalei


Scris de Ramona Feraru
Mafia imobiliară dintre foştii securişti şi biserică

Parohia Sf. Gheorghe Vechi are în administrare, dar nu în proprietate, un imobil aflat în centrul Capitalei, mai precis pe Corneliu Coposu nr. 1D. Clădirea a fost încredinţată Patriarhiei pentru a adăposti oameni simpli, nevoiaşi. Dar evident că lucrurile nu stau aşa. Preotul paroh de la Biserica Sf. Gheorghe Vechi, care ar trebui să fie slujitorul Domnului şi să pună în practică învăţăturile din Biblie, a înţeles, însă, că acest „dar“, imobilul, este o modalitate foarte bună de făcut bani. „Ochiul Diavolului“ l-a ispitit mai mult pe trimisul Domnului pe pământ, astfel că preotul paroh de la biserica Sf. Gheorghe Vechi, Ionel Durlea, s-a apucat să administreze, fără nicio regulă a bunului-simţ, imobilul. Evident că banii strânşi din închirieri sau din afaceri necurate i-au intrat în buzunarele de sub sutană. Astfel, parohia Sf. Gheorghe Vechi, administrator al clădirii din 1970, încasează anual sume considerabile şi declarate parţial în scripte din chiriile pretinse unor familii de bătrâni.
Chiriaşi ai statului încă din anii ‘70, locatarii celor 25 de apartamente ale imobilului din Bulevardul Corneliu Coposu nr. 1D sunt la un pas de a fi aruncaţi în stradă. Şi asta pentru că omul lui Dumnezeu, parohul Ionel Durlea, a decis majorarea chiriei lunare de la 100-150 de lei, la 400-1.200 de euro. Acest lucru după ce, ani în şir, chiriaşii, majoritatea cu vârste între 50 şi 85 de ani, sunt târâţi prin tribunale pentru a fi evacuaţi de Parohia Sf. Gheorghe Vechi, care pretinde şi astăzi, dar fără temei legal, că este proprietarul acestui imobil, deşi clădirea, conform actelor, este doar în administrare.
Într-o astfel de situaţie ridicolă a fost pus şi unul dintre locatarii imobilului, Constantin Cărăşel, care locuieşte în apartamentul situat la etajul unu. Bărbatul a plecat în urmă cu câteva luni în Italia la soţia sa, Lucica Cărăşel. La plecare, şi-a încuiat apartamentul şi a stins lumina. Când s-a întors, însă, după aproximativ trei luni, a constatat că yala era schimbată şi că nu putea să intre în casă. A întrebat în stânga şi în dreapta şi a aflat de la ceilalţi locatari că preotul paroh Ionel Durlea a fost cel care a intrat în casă şi i-a schimbat yala. Îngrijorat de ce s-a întâmplat, Constantin Cărăşel sună la uşa preotului şi îi cere explicaţii şi cheia apartamentului. Preotul însă nu vrea să vorbească cu el şi îi spune, prin interpuşi, că nu el a hotărât să schimbe butucul şi că l-a evacuat. Constantin Cărăşel cheamă poliţia şi cere ordinul de evacuare, care evident nu există. Poliţia Sectorului 3, care ştie situaţia locatorilor din acel imobil, bătrâni care sunt hărţuiţi de preot, ameninţaţi sau chiar puşi în situaţia de a le fi tăiată lumina sau apa, din diferite motive, nu intervine în niciun fel, susţinând că „nu au cadrul legal de a pune lucrurile la punct“. După mai multe încercări de a intra în imobil, preotul Ionel Durlea îi dă cheia şi Cărăşel intră în apartamentul său, dar astfel de situaţii continuă să existe. Mai mult, unul dintre locatari povesteşte că în urmă cu un an, una dintre chiriaşele imobilului a decedat, iar preotul Ionel Durlea, sosit la faţa locului, nu voia să lase familia să ridice cadavrul susţinând că bătrâna decedată nu şi-a plătit chiria.

Proprietar - Dumnezeu, administrator - Satana

Situat chiar în spatele magazinului Cocor din Capitală, imobilul figura până în anul 1970 în administrarea ICRAL Vitan, după care regimul comunist, prin împrejurări „ortodoxe“, a dispus, dar doar declarativ, trecerea locaţiei în administrarea Parohiei Sf. Gheorghe Vechi. În arhivele statului nu există, însă, niciun document care să ateste faptul că, după 1970, imobilul ar fi suportat o eventuală înstrăinare către administratori. Mai mult, după 1990, parohia a încercat să obţină în instanţă titlul de proprietate pentru acest imobil, dar fără sorţi de izbândă. Astfel, prin sentinţa civila nr. 9.830/15.11.2002, rămasă definitivă şi irevocabilă, instanţa a hotărât că „Parohia Sf. Gheorghe Vechi nu deţine niciun fel de acte care să-i ateste proprietatea faţă de acest imobil“. Pe de altă parte, parohia deschide pe numele locatarilor mai multe procese prin care solicită evacuarea bătrânilor din clădire, pe motiv că nu aveau contracte de închiriere la zi. Astfel că mulţi locatari din imobil au ajuns să li se taie utilităţile, pe motiv că nu vor să renegocieze contractele de chirie. „Eu nu contest hotărârile judecătoreşti, dar blocul e al bisericii, al nostru“, spunea parohul Ionel Durlea, în faţa instanţei. Doar că uita să menţioneze că prin noile contracte de închiriere le cerea bătrânilor majorarea chiriei de la 400 de lei până la 1.200 de euro.
„Nu eu am luat această decizie, totul se discută şi se aprobă doar în cadrul Consiliului Eparhial, iar eu nu sunt decât un simplu angajat al parohiei“, susţinea Durlea atunci când era întrebat. Dar, pe de altă parte, un control al autorităţilor a descoperit sume imense netrecute în înscrisurile trimise către Consiliul Eparhial, unele dintre ele veneau din închirierea unor spaţii pentru un exchange sau alte afaceri de acest fel. Dar asta nu e tot, parohul Ionel Durlea încearcă să-i evacueze pe cei 50 de bătrâni şi, probabil, să dezvolte „în numele Domnului“ o prosperă afacere imobiliară.

Afaceri imobiliare în numele Domnului

De mai bine de 20 de ani, cele 25 de apartamente ale blocului din Bulevardul Corneliu Coposu au adus, cu sau fără facturi sau chitanţe, Parohiei Sfântului Gheorghe Vechi sau celor care au condus de-a lungul vremii această instituţie a Domnului, milioane de euro, dar şi dosare penale aflate încă la Departamentul Anticorupţie (DNA). Metoda de exploatare, una simplă. Astfel, doar o parte din banii din plata chiriilor, dar şi din plata întreţinerii, erau trecuţi în chitanţele parohiei, restul în conturile „Satanei“. La parterul blocului se aflau 12 spaţii închiriate unor societăţi comerciale. Alte două astfel de spaţii au fost repartizate, unul Patriarhiei Române pentru turism ecumenic, iar în cel de-al doilea s-a deschis chiar un butic cu tutun şi alcool, că de’, aşa îi stă bine Domnului.

Mr. No Comment SRI - asociat cu parohia evazionistă

Afacerea imobiliară a fost un succes şi pentru fostul paroh Ion Buga. Acesta a luat bani frumoşi din închirierea spaţiilor imobilului şi, sătul de cele lumeşti de pe la noi, cu portofelul plin, a plecat în Grecia. Nu înainte de a-i preda, la cheie, afacerea imobiliară lui Durlea. Acesta, ca să fie sigur că nu se mai întoarce, i-a făcut un pustiu de bine fostului paroh Ion Buga şi a sesizat Serviciul de investigare a Fraudelor, de la Poliţia Sectorului 3. Astfel că, în dosarul nr. 950054/16.09.2003, anchetatorii arată că s-au produs prejudicii Bugetului de stat prin neplata din anul 1997 a impozitului pe terenuri, prin nedeclararea imobilelor, dar şi prin neînregistrarea chitanţelor aferente chiriilor. Pe de altă parte, Ion Buga, ca să ascundă sumele imense de bani pe care le lua din închirierea spaţiilor şi din evaziunile fiscale derulate, îl atrage în faţa altarului pe Nicolae Ulieru, fostul purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI), cunoscut şi ca Mr. No Comment. Astfel, la 01.09.2000, Buga a încheiat un Contract de Asociere între Parohia Sf. Gheorghe Vechi şi societatea Universal Finance Holding, dar şi cu un anume spaniol, Francisco Javier Ospina Baraya. Obiectul contractului, încheiat pe o perioadă de 25 de ani: „derularea de activităţi profitabile prin desfăşurarea unui proiect referitor la perspectivele, construirea şi exploatarea proiectelor imobiliare, oferind servicii turistice şi comerciale pentru diverse persoane fizice şi juridice“. Chiar dacă Asocierea îl avea în frunte pe Nicolae Ulieru, acţionar majoritar al Universal Finance Holding, din motive necunoscute, contractul a fost „îngheţat“, iar societatea lui Ulieru, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, se află în lichidare. „În acest moment, contractul e îngheţat. Nu cred că vom mai face ceva cu acel imobil. Iniţial am vrut să-l renovăm, dar am îngheţat contractul. Mulţi au vrut să se asocieze cu mine, să se folosească de numele meu“, a declarat, pentru ziarul „Curentul“, fostul securist Nicolae Ulieru. Ce nu a precizat însă fostul purtător de cuvânt este faptul că în urma unor sesizări făcute de mai multe persoane, deşi firma se află în lichidare, iar contractul a fost îngheţat, contractul de asociere cu parohia se află la Curtea de arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ Bucureşti.

Paroh cu dosar la DNA

După preluarea parohiei, Ionel Durlea îşi aplică propriile reguli. În dorinţa sa disperată de a deveni proprietar al respectivului imobil încearcă şi reuşeşte intabularea ilegală a acestuia, prin doi funcţionari din cadrul Oficiului Naţional de Cadastru şi Publicitate. Iniţiatorii intabulării, Tudor Braticevici şi Viorica Raduţa, sunt cercetaţi de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, prejudiciul cauzat fiind de peste un milion de euro. De asemenea, preotul Ionel Durlea este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi dare de mită, fals în declaraţii, fals în înscrisuri şi mărturie mincinoasă.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one