Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

De dragul moţiunii, Crin ataşează PNL la căruţa PSD

27 mai 2010

Scris de Sebastian Rusu
În lipsă de alternative la măsurile dure de limitare a crizei pe care puterea este obligată să şi le asume cu orice risc, liderii PSD-PNL se joacă de-a moţiunile simple de cenzură pentru spălarea imaginii acestora în ochii unui electorat fracturat de acutizarea recesiunii economice. Pe de altă parte, în tabăra opoziţiei s-a radicalizat bătălia pentru prim-planul acesteia între social-democraţi şi liberali, astfel încât preşedintele PNL, Crin Antonescu, pare dispus să joace totul pe cartea moţiunii de cenzură pesediste, trecând peste orientarea de dreapta a liberalilor. Dincolo de orice precepte ideologice, Antonescu a criticat din nou, ieri, atitudinea „nepotrivită“ a PSD de a nu discuta cu liberalii nici conţinutul moţiunii de cenzură, nici pentru a le cere votul, precizând totuşi că parlamentarii PNL vor susţine acest demers la vot, dar se vor delimita de text. În fond, este interesant faptul că liberalii vor vota moţiunea de cenzură delimitându-se de textul acesteia, contra oricărei logici politice, pentru imagine, în speranţa că mulţimea va contoriza gestul la următoarele alegeri.

În numele celor mulţi!

„Vom vota din acest motiv moţiunea de cenzură pe care PSD o va iniţia, chiar dacă în legătură cu conţinutul acesteia ne rezervăm dreptul să facem comentarii şi să ne delimităm cât se poate de categoric“, a adăugat preşedintele PNL. Potrivit acestuia, „dacă nu iniţiezi sau nu votezi o moţiune de cenzură ca parlamentar, înseamnă că îţi asumi şi tu acele măsuri“. Pe de altă parte, Crin a mai afirmat că liberalii trebuie să prezinte românilor şi altceva „decât resuscitarea atitudinii PSD din 2004, viziunea de stânga care vorbeşte din nou despre săraci şi, chipurile, protejarea lor şi, de fapt, proliferează sărăcia“. Din perspectiva preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, decizia introducerii moţiunii de cenzură după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament rămâne neschimbată, adăugând că se aşteaptă ca „micile diferenţe de natură tactică“ dintre PSD şi PNL să înceteze. Jocul cu moţiunile simple al liderilor PSD şi PNL se înscrie în războiul de gherilă pe care aceştia îl poartă cu şeful statului şi cu coaliţia de guvernare, în speranţa că sub presiunea străzii vor putea păstra statul social, tipic anilor ‘90, în lipsa unor măsuri concrete de limitare a declinului economic, astfel încât să dea o lecţie puterii, transformate peste noapte în vinovata celor 20 de ani de tranziţie continuă şi a sărăcirii românilor.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one