Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

De ce zoreşte Băsescu votarea moţiunii

11 iunie 2010

Şansele Guvernului de a rămâne în funcţie ar creşte considerabil dacă Parlamentul s-ar reuni în weekend să voteze moţiunea de cenzură, aşa cum a cerut preşedintele Traian Băsescu.

Seful statului a transmis, joi, conducerii Parlamentului o scrisoare în care atrage atenţia asupra depăşirii termenului de dezbatere a moţiunii de cenzură, aşa cum este el prevăzut în jurisprudenţa Curţii Constituţionale. Birourile Permanente ale celor două Camere au stabilit în cursul săptămânii, prin vot unanim, ca votul pentru moţiune să aibă loc marţea viitoare, a treia zi lucrătoare de la citirea textului documentului în plenul reunit. Numai că Traian Băsescu invocă două decizii ale CCR potrivit cărora modul de calcul al termene-lor care privesc desfăşurarea rapoar-telor constituţionale dintre autorităţile publice, nu se calculează pe zile libere, dacă nu se prevede altfel în mod expres.

Anastase execută, Geoană spune pas

Deşi se pronunţase şi ea ca ziua votului să fie marţi, Roberta Anastase (PDL), preşedintele Ca-merei Deputaţilor, s-a răzgândit imediat ce a primit scrisoarea de la Cotroceni. Ea a explicat că la momentul votului nu ştia despre cele două decizii ale Curţii invocate de şeful statului. Mai mult, Anastase l-a contactat pe şeful Senatului, Mircea Geoană, pentru a convoca rapid o şedinţă a Birourilor comune în care să se devanseze data dezbaterii pentru ziua de sâmbătă. Propunerea a fost însă respinsă categoric de fostul şef al PSD. „Este o manieră inedită în care preşedintele Băsescu se apleacă asupra activităţii interne a Parlamentului (...) Este, clar, un calcul politic al preşedintelui, pentru că altfel nu văd cum se explică încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat", a declarat Geoană.

Jocul despre care vorbeşte social-democratul ar putea avea ca scop creşterea şanselor Guvernului de a rămâne la Palatul Victoria. Explicaţia este cât se poate de simplă: şeful statului mizează pe lipsa de mobilizare a senatorilor şi deputaţilor opoziţiei, aflaţi încă de joi la cabinetele din teritoriu, ceea ce s-ar traduce într-o prezenţă extrem de scăzută la moţiune. Faptul că aleşii ajung mai greu la locul de muncă reiese şi din stenograma şedinţei în care s-a stabilit ziua de marţi ca zi de vot. „Doamnă preşedinte, cred că ar fi bine ca dezbaterea moţiunii să aibă loc marţi, începând cu ora 14.00. De ce? Pentru că luni este zi de luni, colegii mai au probleme cu avionul sau ştiu eu ce şi de aceea propunem ca şedinţa să fie marţi, la ora 14.00", a propus viceliderul grupului PSD din Cameră, Aura Vasile. În contrapondere, parlamentarii puterii au primit ordin să rămână pe poziţii peste week-end şi să fie disponibili la telefoane, susţin surse din conducerea PDL. Disputa pe termene dintre opoziţie şi putere nici nu rezolvă însă situaţia economică şi nici nu calmează spiritele chiar în interiorul partidului de guvernare.

PDL vrea curăţenie în ministere

Pedeliştii s-au lăsat convinşi de Traian Băsescu, la Snagov, să voteze împotriva moţiunii de cenzură, însă mulţi dintre ei şi-au jurat că este ultimul cec în alb dat Cabinetului Boc. Condiţia pusă: după moţiune remanieri şi restructurări la Guvern. „Mai mulţi colegi din Colegiul Director şi din grupul parlamentar al PDL consideră că se impune o restructurare reală a aparatului central. Până acum, nu există o decizie în acest sens, urmând ca primul-ministru să hotărască şi, eventual, să propună un proiect de reformă a administraţiei centrale", a declarat ieri Raluca Turcan. În cercurile portocalii s-au avansat mai multe scenarii privind oportunitatea comasării şi restructurării unor ministere, astfel ca Guvernul să devină mai suplu şi să se reducă cheltuielile cu salariile. Mai multe voci susţin însă că Emil Boc nu riscă să vină cu un nou guvern în Parlament, în condiţiile unei majorităţi fragile.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one