Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum vrea Adrian Nastase sa salveze economia?

Cum vrea Adrian Nastase sa salveze economia?
11-feb-2010

Adrian Nastase, actualul presedinte al Consiliului National al Partidului Social Democrat, intentioneaza sa ofere sprijin nu numai angajatilor, ci si investitorilor, potrivit programului de candidatura la presedintia partidului.

"Propun politici prin care partidul nostru sa acorde egala atentie nu numai celor care primesc salarii, ci si celor care platesc salarii - adica celor care investesc, isi asuma riscuri, creeaza si mentin locuri de munca", scrie Nastase, in proiectul prezentat pe blogul sau.

El adauga ca statul nu trebuie sa promoveze o politica prin care doar se redistribuie putinul produs de "economia inapoiata", ci trebuie sa sustina activ investitiile capitalului national si strain.

De altfel, Nastase crede ca interventionismul, interventia statului in problemele economice, este singura solutie pentru redresarea economiei, asa cum se observa in state puternice, precum SUA, Franta sau Marea Britanie.

"Provocarea noastra, din acest punct de vedere, consta in gasirea unui echilibru intre stat si piata, intre actiunea colectiva locala, nationala si europeana, intre sectorul guvernamental si cel neguvernamental. Consider ca economia de piata nu poate sa se transforme intr-o societate de piata si nici ca piata libera poate rezolva totul. Cultura, sanatatea, educatia nu pot fi transformate in marfa. Ele raman domenii esentiale de manifestare a functiilor reglatoare ale statului", a scris Nastase.

Mediul de afaceri, o prioritate

"Munca producatoare de valoare si aducatoare de bunastare". Astfel numeste Nastase mediul de afaceri, "capitalul investit in productie si in dezvoltare, capitalul utilizat pentru inovatie si innoire tehnologica".

Primul obiectiv al presedintelui CN al PSD, pe care il are in vedere pentru programul de guvernare, este imbunatatirea conditiilor de munca in mediul productiei si imbunatatirea cadrului institutional pentru investitii, astfel incat acestea sa devina dominante in economia Romaniei.

De asemenea, Nastase propune o reanalizare a reglementarilor actuale, pentru ca sistemul fiscal sa fie diferentiat si flexibil, lucru ce ar putea asigura echilibrul intre reducerea inegalitatilor sociale si cresterea "dinamismului economic".

Astfel, politica fiscala ar trebui sa promoveze ideea ca profiturile sa fie reinvestite, in vederea unor noi locuri de munca.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one