Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum l-a ajutat Vîntu pe senatorul-avocat Mircea Andrei să devină unul dintre cei mai bogaţi români

5-martie-2010

Scris de Dana Iliescu
Una dintre acuzaţiile de cenzură lansate de Cătălin Prisecariu, fostul redactor-şef adjunct de la „Caţavencu“, la adresa lui Vîntu, a fost cea legată de avocatul acestuia, Mircea Florin Andrei, actual senator PD-L. Mi s-a părut ciudat pentru Vîntu să cenzureze ziariştii pentru, nu-i aşa, doar un avocat.
Doar sunt atâţia avocaţi pe planetă, iar Vîntu nu e renumit pentru onestitate faţă de colaboratorii săi.
Deci, acest avocat reprezintă ceva mai mult pentru Vîntu, decât un simplu colaborator. Îl ştiţi desigur de la emisiunile televiziunilor de ştiri. Fără nicio charismă, fostul procuror, actualmente avocat, Mircea Andrei, a intrat în politică în 1997 în APR (partidul înfiinţat de Meleşcanu după ce a plecat din PSDR), a trecut la PNL, apoi la PD-L, devenind în 2008 senator al acestui partid.
Pentru a ne da seama de interesul crescut al lui SOV pentru un avocat fără notorietate, am studiat declaraţia de avere postată pe site-ul Senatului şi, stupoare: senatorul Mircea Andrei are o avere declarată ce depăşeşte 20.000.000 EURO, sumă care-l plasează între primii 270 cei mai bogaţi români. Poftim? Şi se mai trezeşte dimineaţa să meargă la Senat pentru salariul de senator?
Desigur că vă întrebaţi, aşa cum am făcut şi noi, cum a realizat averea asta impresionantă. Să începem cu începutul.
În anul 2001, Viorel Gheorghiu, Victor Dombrovschi şi avocatul Mircea Andrei înfiinţează compania Gaz Sud SA. În timpul guvernării Năstase, firma obţine autorizaţii de intermediere exclusivă a livrării de gaz natural de la Romgaz către populaţia din jurul Bucureştiului, ceea ce o transformă într-o afacere profitabilă. În 2.11.2007, cu un portofoliu de contracte şi concesiuni impresionante, compania este våndută către Ligatne Limited, Mircea Andrei încasånd pentru acţiunile sale 20.000.000 de euro.
Viorel Gheorghiu este fost deputat PSD, ginerele lui Bebe Ivanovici şi finul de cununie al lui Gheorghe Carp, fondatorul lui „doi şi-un sfert“ şi fost comandant în 1989 al regimentului de blindate de pe Şoseaua Olteniţei (UM 1305) care a distrus baricada anticomunistă de la Inter în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989.
Victor Dombrovschi, deţinånd şi acte de identitate sub numele de Victor Douglas, controlează Gaz Vest, care distribuie gaz de la Romgaz în zeci de localităţi. Dombrovschi este asociat cu fraţii Sergio şi Giuseppe Pileri - cercetaţi în Palermo pentru asociere de tip mafiot şi spălare de bani. Cei trei administrează gropile ecologice de la Glina (Bucureşti), din Tulcea şi curăţă Mangalia. Pentru fraţii Pileri a lucrat şi colonelul (r) SRI Corneliu Păltânea, condamnat în 2010 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, decizie nedefinitivă.
Mircea Andrei este avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca la firmele Giurgiu Nav, la Petromservice, actualmente PSV Company, aflată în insolvenţă, precum şi la Geoasset, firmă ce deţine licenţa de exploatare a zăcămåntului calcar cu brucit, cel mai mare de acest fel din Europa, mina de la Budureasa - Valea Mare.
Senatorul pedelist a fost şi avocatul ofiţerilor SRI Ovidiu Soare şi Gheorghe Dumitrache, acuzaţi de luare de mită, proces pe rol la ÎCCJ, următorul termen fiind pe 16.03.2010. Gheorghe Dumitrache nu este un oarecare, fiind chiar cuscrul lui Liviu Luca, partenerul de afaceri al lui SOV.

Avere de nabab

Averea senatorului Mircea Andrei este impresionantă. Acesta deţinea la 17.07.2009, conform declaraţiei de avere, peste 10.231.000 de euro aflaţi în bănci din Romånia şi Elveţia, trei apartamente în Bucureşti cu suprafeţele de 79 şi, respectiv, cåte 129 mp, o casă långă Poşta Dorobanţi, clădirea în care se află Policlinica Batiştei, şi casa vecină acesteia. Ca orice om care îşi respectă statutul, Mircea Andrei mai deţine bijuterii, tablouri, pietre de mină şi timbre în valoare de 225.000 de euro, precum şi două maşini de lux cu valoare de peste 200.000 de euro. La capitolul terenuri, declaraţia de avere contabilizează 10 ha în judeţul Giurgiu şi unul în judeţul Prahova. Ah, şi să nu uităm de cele 6 ha din Parcul Snagov, pe care Mircea Andrei le deţine alături de vechiul său partener de afaceri Viorel Gheorghiu şi de Sorin Roşca Stănescu.

Andrei cel darnic

Cel mai interesant lucru din declaraţia de avere ni s-a părut însă suma pe care senatorul o dă cu împrumut către diverse persoane: 2.500.000 de euro!!!. Cåtă generozitate! Un calcul simplu arată că suma reprezintă peste 10% din averea sa personală, un grad de risc asumat cam mare, nu? Mai ales că nici băncile nu mai creditează atåt de uşor.

Din declaraţia de avere depusă pe 15.12.2008 la Senat, aflăm că Mircea Andrei a încasat în cursul anului 2007 un comision de 7.700.000 RON (peste 1.900.000 de euro) de la Ana Bodea, bani care nu reprezintă onorariu avocaţial. Dacă acest comision a fost în jur de 10%, oare ce ar fi putut să comisioneze Mircea Andrei pentru Ana Bodea de 77.000.000 RON (peste 19.000.000 de euro)? Mai surprinzător este faptul că în aceeaşi declaraţie de avere apare că Mircea Andrei a împrumutat-o pe Bodea Ana cu 40.000 de euro. Cånd ea îţi plăteşte comision de 1.900.000 de euro, ce nevoie mai are de 40.000 de euro împrumutaţi? Greu de răspuns la această întrebare. Ana Bodea nu este nici ea o femeie de afaceri oarecare.
Ana Bodea este cea care a våndut firma Geoasset către PSV Company, în anul 2007, pentru suma de 2.600.000 de euro. Dacă suma încasată de Mircea Andrei a fost aferentă acestei tranzacţii, aceasta ar reprezenta un comision de 73%. Ar fi uimitor, nu-i aşa?
Interesant este că Ana Bodea apare şi pe lista de creanţe acceptate, întocmită de lichidatorul PSV, cu suma de 6.900.000 de euro pe care o are de primit. Vom urmări în declaraţiile de avere viitoare ale senatorului PD-L dacă Mircea Andrei mai încasează comisioane de la Ana Bodea. Sau poate o să urmărească alţii mai pricepuţi?
Menţionăm că ieri am încercat să luăm şi punctul de vedere al senatorului Mircea Andrei, dar acesta nu a putut fi contactat.
]sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one