Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum intentioneaza trio-ul Geoana-Dragnea-Vanghelie sa-si conserve puterea in PSD

Andreea Nicolae
Vineri, 12 Februarie 2010
» Mai multa putere pentru presedintele PSD si Comitetul Executiv in defavoarea Consiliului National si a liderului acestui for. Acestea sunt directiile in care echipa Geoana-Dragnea-Vanghelie vrea sa modifice statutul PSD, ca si cum ar fi siguri de victorie pe 20 februarie.

Potrivit propunerilor centralizate de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, presedintele social-democratilor va prelua in coordonare "activitatea tuturor organismelor infiintate prin hotarari ale Congresului, ale Consiliului National sau ale


Comitetului Executiv", va emite "dispozitii" si va prelua atributiile liderului CN de coordonare a activitatii forumurilor, ligilor si asociatiilor prevazute in statut. Cu alte cuvinte, Mircea Geoana este atat de sigur ca va castiga un nou mandat la congresul din 20 februarie, incat isi aranjeaza statutul pentru a "domni" linistit in urmatorii ani peste PSD.

Conform propunerilor centralizate de Dragnea intr-un document intern, citat de NewsIn, se va insista si pe introducerea candidaturilor in echipa, in ciuda opozitiei manifestate fatis de lideri precum

Adrian Nastase sau Ion Iliescu. Concret, Geoana ar vrea sa fie aleasa o data cu seful PSD si echipa acestuia, formata din "prim-vicepresedinte, 15 vicepresedinti si 15 membri ai Biroului Permanent". Mai mult de ochii lumii este insa trecuta si posibilitatea ca vicepresedintii sa fie alesi direct, inainte sau dupa stabilirea domeniilor de activitate. In prezent, opt dintre vicepresedinti sunt alesi pe regiuni si doar sapte sunt pe domenii de activitate.

Mai multe atributii si pentru Dragnea
Asemenea lui Mircea Geoana, si Liviu Dragnea pare sa fie destul de sigur de reusita, mai multe propuneri de modificare a statutului vizand sporirea atributiilor secretarului general al PSD. Mai exact, dupa 20 februarie, Dragnea ar trebui sa se ocupe de pregatirea documentelor pentru congres si sedintele de CN, CEx si Birou Permanent National, va conduce comisia de pregatire a congresului, se va ocupa de comunicarea interna si externa si, mai ales, va organiza campaniile electorale. Pe de alta parte, cum Mircea Geoana nici nu vrea sa auda de propunerea lui Adrian Nastase ca presedintele PSD sa aiba un mandat de doi ani (fata de patru, cat este acum), se propune ca si mandatul secretarului general sa fie de patru ani.

Atributii sporite ar urma sa aiba si Comitetul Executiv, in special in ceea ce priveste aplicarea sanctiunilor disciplinare si chiar excluderea din partid. CEx ar urma sa aiba un cuvant de spus si in cazul dizolvarii anumitor organizatii (pentru activitate politica slaba) si sa aprobe echipa si programul de campanie electorala, "la propunerea secretarului general". Toate aceste propuneri de modificare ar trebui sa fie discutate la Comitetul Executiv convocat luni.


Iliescu: "Oamenii nu prea au multa experienta politica"
Ca raspuns la intalnirile informale convocate in ultima vreme de Mircea Geoana, ieri a avut loc, la cererea lui Adrian Nastase, o prima sedinta a comisiei de organizare a congresului. In absenta lui Geoana, Adrian Nastase, Ion Iliescu si Miron Mitrea nu au avut decat sa-si exprime inca o data nemultumirea fata de modul in care decurg lucrurile in PSD.
"Nu avem ce discuta, nu putem intra in congres decat cu statutul existent, care stabileste niste principii. Noi pe baza acestor principii putem lucra, nu putem veni cu altceva", a declarat Iliescu. Presedintele de onoare al PSD a sanctionat inca o data ideea candidaturilor in echipa, subliniind riscul unei scindari a partidului. "Vot pe echipe, dar ce e aia echipa? Notiunea de echipa, eu am mai explicat. Oamenii nu prea au multa experienta politica – cei care vin cu asemenea chestiuni", a mai spus Iliescu. El s-a aratat deranjat si de modul in care a fost stabilit numarul de delegati de catre Liviu Dragnea, in conditiile in care la Biroul Permanent de luni "lucrurile erau neclare".


La randul sau, Adrian Nastase a tinut sa aminteasca de congresele PCR. "Inainte, la PCR, se dadeau mandate din partea organizatiilor, se trimiteau si telegrame dinainte, de felicitare. Sper ca am depasit perioada asta si ca fiecare dintre membrii nostri de partid, dintre delegati, este capabil sa gandeasca singur, sa voteze singur, sa-si exprime un punct de vedere fara sa fie ajutat de cei cu care se intalneste Mircea Geoana", a declarat Nastase. Pe blogul sau, fostul premier a criticat inca o data modul in care a fost stabilit numarul de delegati pentru fiecare filiala judeteana in parte, in special in cazul PSD Bucuresti. De altfel, potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax, liderii reuniti ieri in sedinta comisiei de organizare a congresului ar fi cautat in statut "portita" cu ajutorul careia sa conteste numarul de delegati pe care vrea sa-i aiba Marian Vanghelie.

Nastase – sustinut de Mitrea in turul II
Senatorul Miron Mitrea a anuntat ieri ca, daca in turul II al alegerilor interne vor intra Mircea Geoana si Adrian Nastase, el il va sustine pe fostul premier. Fostul premier este insa curtat, asemenea lui Cristian Diaconescu, de Mircea Geoana. "Nu ramane nimeni pe tusa, din liderii marcanti, cu totii vor fi cooptati intr-o forma sau alta. Nu exista vreo varianta ca oameni ca Nastase, ca Diaconescu, sa nu fie inainte de congres sau dupa de-o parte a echipei noastre", a declarat ieri, la Craiova, liderul PSD.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one