Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum câştigă clientela PNL de la Eximbank 800.000 de euro

29 iunie 2010
de CRISTI CIUPERCA

Trei foşti membri din CA al Eximbank vor fi despăgubiţi după ce au fost înlăturaţi din funcţii, înainte de termen, de coaliţia PDL-PSD.

Clientela PNL din Consiliul de Administraţie al Eximbank a obţinut în instanţă despăgubiri de la statul român de aproape un milion de euro. Gelu Ştefan Diaconu (fost vicepreşedinte al ANAF), Emanoil Neguţ (fost şef al Corpului de Control al primului ministru în Cabinetul Tăriceanu), şi Claudiu Roman (despre care presa a relatat că ar fi un apropiat al liberalului Teodor Atanasiu) vor primi, prin decizia Tribunalului Bucureşti, peste 270.000 euro, fiecare . Potrivit surselor RL, sumele de bani acordate de judecători celor trei ar reprezenta despăgubiri pentru faptul că au fost înlocuiţi din funcţie înainte de expirarea mandatelor după venirea la putere a coaliţiei PDL-PSD. „(Instanţa - n.r.) admite cererea principală precizată. Admite cererile conexe precizate. Obligă pe pârâtă (Eximbank n.r.) la plata către fiecare dintre reclamanţi a sumei de 1.179.034 lei reprezentând despăgubiri", se arată în hotărârea Tribunalului Bucureşti, contestată de avocaţii Eximbank la Curtea de Apel Bucureşti.

Procesul celor trei, care au mai deţinut poziţii similare şi în alte consilii de administraţie, a început în vara anului trecut, după ce în februarie 2009 fostul guvern PSD-PDL anunţa schimbarea întregii conduceri a Eximbank, măsură în urma căreia la şefia instituţiei a ajuns Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană. Potrivit informaţiilor vehiculate de presă, Gelu Ştefan Diaconu ar fi câştigat, numai în 2007, din prezenţa în Consiliul de Administraţie al acestei bănci 226.820 lei, surse citate de media susţinând că Diaconu este un apropiat al liderului liberal, Dan Radu Ruşanu. O sumă similară ar fi câştigat în aceeaşi perioadă şi Emanoil Neguţ. Fostul şef al Autorităţii de Control al premierului Tăriceanu declara în 2008 că activitatea sa la Eximbank se reducea la o şedinţă pe lună a Consiliului de Administraţie.

Încă două decizii în aşteptare

La momentul schimbării din fucţie a celor trei, din Consiliul de Administraţie al Eximbank făceau parte Carmen Radu (preşedinte), Iulian Velicu şi Tudor Bohălţeanu (vicepreşedinţi) şi Gelu Ştefan Diaconu, Claudiu Roman şi Emanoil Neguţ (membri). În prezent, Tribunalul Bucureşti, instanţa care l-ea dat câştig de cauză lui Diaconu, Neguţ şi Roman, este aşteptat să se pronunţe pe contestaţiile formulate de Carmen Radu şi Tudor Bohălţeanu. Aceştia din urmă contestă de fapt concedierea lor. Procesul lui Bohălţeanu a debutat pe 4 mai 2009 şi are următorul termen fixat pentru 5 august, iar în cazul lui Carmen Radu a debutat pe 9 aprilie 2009 şi va continua pe 29 iunie.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one