Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum au uitat aleşii să dezbată proiectul privind depolitizarea deconcentratelor

9 iunie 2010

Axaţi pe moţiuni de cenzură, deputaţii au uitat să dezbată un proiect ce se referea tocmai la una din cauzele adâncirii crizei.

Proiectul de lege adoptat tacit prevede ca funcţiile de conducere din deconcentrate, mergând până la cele de şef de birou, să nu fie ocupate „în baza recomandării politice sau a afilierii politice", ci printr-un concurs organizat la nivel naţional. Proiectul a fost depus de deputatul PSD Nicolae Bănicioiu şi s-a dorit a fi un răspuns la politica Guvernului Boc de menţinere în funcţii a propriilor oameni, chiar dacă judecătorii constituţionali au decis în două rânduri că actele normative prin care au fost numiţi nu sunt conforme Legii fundamentale. Cu toate acestea, deputaţii nu au găsit necesar să dezbată proiectul de lege, astfel că a trecut prin adoptare tacită şi va ajunge pe masa senatorilor. Unde are toate şansele să treneze, mai ales că aleşii au practic doar câteva săptămâni până la intrarea în vacanţa parlamentară. Cu alte cuvinte, va rămâne în continuare aceeaşi situaţie incertă în instituţiile deconcentrate: câte doi sau chiar trei directori pe un post, cu toţii plătiţi de la bugetul de stat. Acelaşi buget care nu mai poate suporta plata salariilor şi pensiilor la nivelul actual.


Colegii de partid ai iniţiatorului Nicolae Bănicioiu nici măcar nu aveau habar că ar fi trebuit să dezbată proiectul privind depolitizarea deconcentratelor. „Nu ştiu, dom'le! Eu sunt în comisia de învăţământ. Întrebaţi-i pe alţii ce s-a întâmplat cu proiectul", a declarat pentru România Liberă purtătorul de cuvânt al grupului deputaţilor PSD, Cristian Dumitrescu. Nici deputatul PSD Adrian Solomon nu ştia mai multe despre proiectul colegului de partid. „Nu noi stabilim ordinea de zi a şedinţelor din plen. O face secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, care este omul PDL", a justificat social-democratul, adăugând repede că „oricum o să ajungă proiectul la Senat". În schimb, viceliderul grupului PDL, deputatul Petru Călian, a recunoscut că în ultima perioadă nu a mai ajuns în plen, la vot, nici un proiect de lege. „Suntem concentraţi numai pe moţiunea de cenzură. Am rămas în urmă cu iniţiativele legislative", a admis Călian. Declaraţie confirmată şi de faptul că, tot ieri, deputaţii au adoptat tacit propunerea ca preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii să fie numiţi de Parlament. În urmă cu aproape o lună, şi senatorii au adoptat tacit Legea unitară a pensiilor.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one