Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cum a îngheţat Băsescu războiul din PDL

22 iunie 2010

Deşi a promis aleşilor PDL remanierea Guvernului după moţiunea de cenzură, Traian Băsescu menţine formula guvernamentală pentru a nu acutiza disputele. Boc merge mai departe cu echipa sa, iar aleşii partidului care au cerut insistent înlocuirea unor miniştri rămân în aşteptare până la toamnă.

Promisiunea iniţială de "schimbare la faţă" a Cabinetului Boc a fost încălcată de şeful statului, imediat ce pericolul moţiunii de cenzură a fost înlăturat. În urmă cu doar două săptămâni, parlamentarii partidului de guvernământ, tot mai nemulţumiţi de faptul că trebuie să dea socoteală alegătorilor din colegiile uninominale, au fost convocaţi de preşedinte la Snagov


Pe fondul măsurilor de austeritate, confruntat cu probleme grave de imagine şi cu o pierdere de credibilitate, Cabinetul Boc a început să fie contestat şi din interiorul partidului. "Aveţi grijă să treacă momentul moţiunii de cenzură, mobilizaţi-vă şi de Guvern mă voi ocupa eu!", le spunea Traian Băsescu, la prima întrevedere de la Snagov. Toţi au înţeles că vor face remanieri.

Schimbare de Mesaj

Şeful statului s-a întors duminică la 180 de grade pentru a le transmite democrat-liberalilor, tot la Snagov, că Executivul are nevoie de un respiro, întrucât înlocuirea unor miniştri ar fi putut intensifica bătălia din sânul PDL, bătălie ce se ducea deja între trioul Blaga - Videanu- Berceanu şi aripa Elena Udrea. Amânarea unei decizii de remaniere a miniştrilor a fost soluţia Palatului Cotroceni pentru a nu amplifica acest conflict cu miniştri infulenţi în partid precum Vasile Blaga, Adriean Videanu sau Radu Berceanu, ceea ce ar fi dus la o destabilizare a situaţiei.

Amânarea vine şi în contextul în care, la nivelul conducerii PDL, s-a decis şi îngheţarea oricăror alegeri în rândul organizaţiilor şi la vârful partidului, până în 2011. Un alt argument, invocat de prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, şi de Elena Udrea a fost acela că o înnoire a echipei guvernamentale ar fi blocat aplicarea măsurilor de austeritate, întrucât noii miniştri ar fi avut nevoie de o perioadă de acomodare. Şi eurodeptutatul PDL Cristian Preda punea sub semnul întrebării oportunitatea remanierii, arătându-se însă sceptic din perspectiva capacităţii partidului de a oferi oameni mai competenţi, care să îşi asume răspunderea guvernării în locul actualilor miniştri.

O acceptarea a remanierii ar fi putut fi interpretată şi ca o cedare în faţa ameninţărilor exprimate de unii parlamentari PDL. Vicepreşedintele Ioan Oltean condiţiona sprijinul politic dat Guvernului de schimbarea unor miniştri. În caz contrar, Oltean afirma că parlamentarii nu vor mai susţine echipa Boc la viitoarea moţiune de cenzură. În jocul de putere şi imagine, sacrificarea unor membri ai Executivului ar fi adus doar o mică satisfacţie curentului critic care s-a conturat în partid.

Altă moţiune, la toamnă

După ce că a primit două luni de graţie de la preşedinte, Guvernul a obţinut un răgaz şi din partea Opoziţiei. Chiar dacă săptămâna trecută preşedintele PSD Victor Ponta vorbise despre iniţierea altei moţiuni de cenzură până la finalul acestei sesiuni parlamentare, conducerea partidului a votat ieri, în unanimitate, amânarea demersului până la toamnă. Decizia a fost anunţată de preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, care i-a ţinut locul lui Ponta, plecat la New York.

Potrivit lui Năstase, în acest moment, PSD are în Parlament o situaţie minoritară, dar şi-a exprimat speranţa ca în timpul verii, în condiţiile unei presiuni sociale, să se identifice o formulă prin care să se explice populaţiei care este finalitatea unei noi moţiuni de cenzură. Ideea depunerii altei moţiuni în toammă este susţinută şi de PNL.

„Trădătorii", la judecata partidului

Deputaţii Teo Trandafir, Clement Negruţ, Mircia Giurgiu şi senatorul Georgică Severin urmau să le prezinte colegilor de partid motivele pentru care ar fi vrut dărâmarea Executivului. Liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, a declarat că nu s-a discutat cazul lui Severin şi a spus că nu e nicio grabă în aplicarea unei sancţiuni. În urma unui vot secret acordat pentru fiecare caz în parte, democrat-liberalii urmau să decidă ieri-seară dacă îi exclud sau îi păstrează în partid pe "trădători".

Înaintea şedinţei de ieri, Teo Trandafir a susţinut că, de fapt, gestul pe care l-a făcut după vot şi care i-a scandalizat pe liderii PDL a fost unul de bucurie. "Mă simţeam foarte rău, nu mâncasem nimic în ziua aia şi m-am bucurat că am putut vota fără să leşin. Oricum, eu nu vreau să plec din PDL, iar dacă mă vor da afară voi rămâne independentă, nu vreau să plec la alt partid", a comentat ieri Teo.

sursa :http://www.adevarul.ro/Grupul parlamentar PDL a votat pentru excluderea lui Teo Trandafir


Prin vot secret, grupul parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor a decis luni să propună excluderea din PDL a deputaţilor Daniel Oajdea şi Teo Trandafir, în timp ce pentru Clement Negruţ se recomandă sancţionarea cu avertisment.

UPDATE 23:50 „Am fost atât de scârbiţi de comportamentul acestei vedete cu fiţe încât nici nu am mai stat la discuţii şi am trecut direct la vot", au declarat pentru „Adevărul" surse democrat-liberale. Ceea ce i-a deranjat cel mai mult pe democrat-liberali a fost gestul pe care vedeta l-a făcut imediat după exprimarea votului la moţiunea de cenzură şi nu atât votul în sine.

Liderul grupului parlamentar PDL, Mircea Toader, a declarat că majoritatea deputaţilor democrat-liberali au optat pentru excluderea lui Teo Trandafir din partid, însă a refuzat să precizeze care a fost scorul voturilor „pentru" şi „împotrivă", votul fiind secret.

UPDATE 21.43 "Mă aşteptam 50% să fiu exclusă"

Deputata Teo Trandafir a declarat că se aştepta "50%" să fie sancţionată cu excluderea de către grupul parlamentar şi a precizat că nu a recunoscut numărul de telefon al liderului grupului PDL, Mircea Toader, care a încercat să o contacteze pentru a fi prezentă la şedinţă.

Teo Trandafir a precizat că va rămâne independentă şi că nu se va orienta către alt partid politic.

Potrivit Mediafax, iderul grupului Mircea Toader (PDL) a precizat că în cazul deputatului Mircia Giurgiu, numărul deputaţilor care au votat excluderea acestuia din partid este mai mic decât al celorlalţi, care au propus alte sancţiuni.
Toader a precizat că propunerile grupului parlamentar din Camera Deputaţilor vor fi înaintate BPN al PDL.

Liderul grupului Mircea Toader a mai spus că sancţiunile sunt cuprinse în statutul partidului şi pornesc de la avertisment, atenţionare şi suspendare din funcţiile de conducere, până la excluderea din partid
sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one