Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Crucea Roşie - „afacere“ de familie a clanului Geoană

Crucea Roşie - „afacere“ de familie a clanului Geoană
9-feb-2010
Scris de George Roncea

Ce tip de sinergie uneşte, sub efigia generoasă a Crucii Roşii, un general al sistemului comunist, şcolit la Moscova, însărcinat cu misiunea de mare încredere a pazei bunkerelor, subteranelor şi catacombelor Capitalei (din care au tot ţåşnit „teroriştii“ în decembrie 1989) şi nora sa, Mihaela Geoană, actuala şefă a organizaţiei? Greu de spus. Cu toate acestea, confiniile securisto-pesediste şi-au găsit spaţiu de manifestare şi sub flamura Crucii Roşii. Mihaela Geoană stă acum pe acelaşi scaun deţinut de socrul său, fost preşedinte interimar al Crucii Roşii Romåne în perioada 1982-1984 şi fost vicepreşedinte, începånd din anul 1975 pånă în anul 1990. Conducerea instituţiei şi înainte de ‘89, şi în prezent se află sub controlul discreţionar al clanului Geoană, pe care îi dă umanitarismul afară din casă. Proiectul caritabil şi altruist al Crucii Roşii, societate privată elveţiană, o organizaţie comparabilă cu Liga Naţiunilor, „creată în scopul unei permanente cruciade medicale pentru îmbunătăţirea sănătăţii, prevenirea bolilor şi alinarea suferinţei“, a încăput pe månuţele rapace ale Mihaelei Geoană, societatea de Cruce Roşie devenind în recenta campanie electorală un vehicul politic în beneficiul direct al candidatului PSD, soţul doamnei.
Numeroase semnale ne-au parvenit din partea unor voluntari ai organizaţiei, dezgustaţi de folosirea Crucii Roşii pe post de flamură a pesedeului.
Poate cea mai jegoasă manipulare de doi bani a Crucii Roşii a fost lansarea campaniei BeRed în paralel cu lansarea campaniei fii roşu, fii tare, (be Red, be Cool), a PSD.
Pånă şi paginile web au devenit identice ca mesaj. http://www.beredbecool.ro/evenimente a prezentat programele PSD din campanie (CARAVANA ROŞIE), iar http://b-red.ro/ a demonstrat că SNCRR a încetat să mai fie parte a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie, devenind în schimb o ramură a PSD. „BE RED (Fii Roşu) este mai mult decåt un nume, este un mod de a trai, un mod de a gåndi, un mod de a construi amintiri alături de oameni ca tine!“.
Aşa susţine oficial conducerea Crucii Roşii Romåne. (http://b-red.ro/blog/category/b-red/).
Brandul culorii roşii este un laitmotiv cromatic identitar comunist şi a fost folosită până la epuizare în toate ocaziile posibile. „Better Dead then Red“ era un cunoscut slogan „pacifist“ european al anilor ‘60, lansat de KGB şi fluturat de activiştii de stânga din spaţiul Occidental. Moscova, eterna susţinătoare a „mişcărilor pentru pace“, reuşise utilizarea maselor de tineri imbecilizaţi din mediul universitar stângişti, coordonaţi de agenţii cu acte în regulă şi salariu de la KBG de teapa unui Sartre, în efortul de a împiedica plasarea rachetelor americane Pershing în spaţiul european, asta în timp ce sovieticii bucşeau de rachete frontiera răsăriteană a Europei.
Să agăţi de semnul Crucii Mântuitorului zorzoane infecte stângiste, alăturând, într-o mizerabilă pervertire a sensului unui simbol creştin universal, slogane de tristă amintire „jucate“ pe roşu, culoarea dragă comuniştilor de pretutindeni, este o blasfemie pe care nu şi-o puteau permite decât persoane cu totală lipsă de respect faţă de sensurile şi semnificaţiile creştinătăţii.
Emblema distinctivă a organizaţiei fondate de elveţianul Henry Dunant - crucea roşie pe fond alb este reversul drapelului helvet, iar scopurile Societăţii de Cruce Roşie sunt total diferite de cele care i-au fost conferite de soaţa lui Mircea Geoană. Statul interzice afilierile şi activităţile militante politice. Aceste dispoziţii exprese nu au împiedicat-o absolut deloc pe Mihaela Geoană să calce în picioare principiile generoase ale organizaţiei.

Crucea Roşie şi Ciuma Roşie

Mihaela Geoană a condus chiar ea caravana roşie cea cool, în data de 21 octombrie 2009 declarând la Cluj că se implică total în campania electorală a soţului său pentru alegerile prezidenţiale, urmånd să se întålnească cu susţinători şi să împartă fluturaşi. La Cluj, însă, se afla teoretic pentru a anunţa lansarea unei campanii adresate femeilor din zona municipiului Turda, în cadrul căreia acestea ar fi urmat să beneficieze de investigaţii medicale gratuite pentru depistarea cancerului de sån şi de col uterin, prin intermediul unei unităţi de diagnostic mobile.
Sub pretextul că scapă femeile de cancer uterin, Mihaela Geoană vroia să le infesteze cu ciumă roşie. „Mă voi întålni cu femei, cu susţinători, cu voluntari, voi face campanie, voi împărţi fluturaşi, voi încerca să conving cåt mai mulţi oameni să voteze cu Mircea Geoană“, a precizat Mihaela Geoană, neuitând să sublinieze că în cazul în care Mircea Geoană ajunge preşedintele Romåniei, ea, prima-doamnă, îşi va păstra şi funcţia de preşedinte al Fundaţiei Renaşterea şi a Crucii Roşii Romåne.
Cât despre Fundaţia cu acelaşi nume cu sereleul Renaşterea, de unde îşi ridică drepturile băneşti doamna Geoană, ea a mai fost folosită ca vehicul electoral şi cu alte ocazii. În timpul campaniei electorale din noiembrie 2008, o unitate mobilă de diagnostic a fundaţiei Mihaelei Geoană a staţionat trei săptămâni în colegiul din judeţul Dolj în care candida soţul. Unitatea mobilă a fost folosită pentru consultaţii de ginecologie, consultaţii la sân şi mamograf. Ginecologia face casă bună se pare cu perversiunile la care a supus poporul pesedeul, în mai bine de un deceniu şi jumătate de jaf organizat.
Perverşii pesedişti sunt inundaţi mai nou de altruism şi umanism, în funcţiile de conducere de la Crucea Roşie regăsindu-se şi alţi lideri ai PSD, precum: Constantin Nicolescu - vicepreşedinte PSD, Alexandru Bănică - vicepreşedinte PSD Prahova, George Băeşu - deputat PSD, Alecsandru Ştiucă - deputat PSD.

„Umanitarism“ pe bani grei

Nu este de ignorat şi un alt gen de colaborare umanitar/ altruistă între pesedişti la nivel de familie roşie. Astfel, în perioada când Ministerul Sănătăţii era condus de ministrul pesedist Ion Bazac, prieten de familie cu Geoană, statul a plătit un milion de euro pentru cinci autocare speciale pentru recoltarea mobilă de sånge, care ar trebui să îmbunătăţească sistemul de donare a sångelui în Romånia. Deşi autocarele au fost cumpărate din banii statului, acestea au fost date în administrare Fundaţiei Crucea Roşie, condusă de Mihaela Geoană, soţia liderului PSD Mircea Geoană. Să aibă cu ce circula prin ţară coana Mimi, în timp ce împrăştia fluturaşi cu „votaţi Geoană, dragostea mea“.
Tot în mandatul lui Ion Bazac s-au mai drenat fonduri destinate campaniei anti-HPV către Fundaţia „Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură“, recunoscută, prin hotărâre aprobată de Guvern, ca fiind de utilitate publică, statut care conferă, printre altele, drept preferenţial la bunuri proprietate publică şi fonduri bugetare.
Bazac a decis ca fonduri alocate vaccinării preventive contra cancerului de col uterin să fie utilizate pentru acţiuni de prevenire, pentru a înfrânge reticenţa unui mare număr de părinţi faţă de vaccinul respectiv. Prietenul de familie al lui Geoană a decis personal stoparea, pentru cel puţin un an de zile, a vaccinării împotriva HPV şi a decis, totodată, ca fondurile rămase necheltuite din cele 23 milioane de euro alocate programului să fie dirijate către o amplă campanie naţională de informare cu privire la vaccinarea anti-HPV. Vârf de lance al campaniei respective a fost desemnată chiar fundaţia Mihaelei Geoană, iar aceasta a primit spre administrare fondurile guvernamentale, despre care Bazac afirmă că nu provin de la buget, ci de la companiile care produc vaccinuri anticancer. Companii care numai umanitare nu sunt.

Totul se face în familie

Atacul energetic la Geoană s-a produs însă mai de demult, mult mai probabil odată cu preluarea sa în patrimoniul familiei Costea, via Mihaela.
S-a mai scris în presă despre încrengăturile de afaceri ce au loc în jurul familiei lui Mircea Geoană, omul fără casă la vârsta de 50 de ani, dar plin de bani puşi la ciorap, profitor al chiriilor liliputane ale RAPPS, instituţie care i-a favorizat şi pe părinţii Mihaelei Geoană care şi-au cumpărat o vilă din administrarea RAPPS, în Primăverii, la un preţ derizoriu, de aproximativ 15.000 de dolari.
S-a mai scris şi despre afaceri mănoase legate de nume ca Transchem, Mefin Sinaia, Uzinexportimport, ce au înflorit în jurul său, în beneficiul apropiaţilor săi, neamuri de tot felul, afaceri ce s-au dovedit falimentare doar pentru restul românilor, nu şi pentru clanul Geoană - Costea.
Este, însă, un adevărat scandal faptul că o altă afacere de familie a devenit una dintre instituţiile neguvernamentale de prestigiu a României, Crucea Roşie, al cărei renume este terfelit de către nevasta liderului PSD Mihaela Geoană.
Crucea Roşie Română a devenit un fel de eczemă roşie pe faţa organizaţiei internaţionale, o struţocămilă bizară, de familie şi de partid. Ar fi timpul ca organizaţia umanitară să se scuture de căpuşele şi lipitorile lipite de crucea sa, efigie a Mântuitorului terfelită de Mihaela Geoană, în campania electorală.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one