Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cristian Preda: Imi doresc un regim semi-prezidential de tip francez

11-martie-2010
România ar trebui să aibă un regim semi-prezidenţial, în care şeful statului să poată dizolva Parlamentul, a declarat la RFI euro-parlamentarul PDL Cristian Preda. El precizează că modificarea Constituţiei nu trebuie să vizeze doar trecerea la un Parlament unicameral si propune introducerea "motiunii de cenzura pozitiva", adica "aducerea unui inlocuitor pentru primul-ministru, dupa modelul nemtesc". Preda sustine ca se impune o dezbatere publica serioasa pe revizuirea Constitutiei.

"Acest regim semi-prezidenţial pe care l-aş îmbrăţişa eu este unul de tip francez. Asta ar presupune de pildă ca preşedintele să aibă dreptul de dizolvare a Camerelor, ca soluţie la care ar putea recurge în momente de criză, de blocaj al regimului", sustine Preda pentru RFI.

"La fel, eu aş introduce în acelaşi timp un mecanism precum moţiunea de cenzură pozitivă, moţiune care să presupună în momentul în care introduci critica Guvernului aducerea unui înlocuitor pentru primul-ministru, după modelul nemţesc, care ar însemna o soluţie de echilibrare şi de suscitare a unei Opoziţii mai consistente şi mai inteligente. Aş introduce de asemenea la nivelul Executivului un anumit tip de ierarhizare a Cabinetului", continuă euro-deputatul democrat-liberal.

Cristian Preda e de părere că s-ar impune o dezbatere publică serioasă, pentru ca populaţia să ştie ce presupune modificarea Constituţiei.

"Sunt mai multe lucruri la care eu m-am gândit şi m-aş bucura să avem în PDL şi în general între PDL şi alte partide din România o dezbatere, inclusiv publică. Cred că trebuie să avem o reflecţie amplă, cred că trebuie să avem dezbateri în interiorul formaţiunilor politice şi trebuie să avem o dezbatere publică între partidele politice", declară Cristian Preda pentru RFI.

"Revizuirea nu este o chestiune de cabinet închis, de cameră între pereţii căreia patru sau cinci inşi, reprezentanţi ai partidelor negociază în secret. Trebuie să fie o dezbatere foarte amplă, pe care s-o cunoască toţi cetăţenii. Facem o revizuire pentru această societate şi avem nevoie de reacţia cetăţenilor înainte s-o producem, pentru a nu ne trezi apoi în situaţia în care am cârpit într-un loc şi de fapt descoperim că tot costumul se despică în bucăţi, pentru că n-am văzut decât o bucată din ansamblu", conchide Cristian Preda.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele şi grupurile parlamentare la consultări pe tema revizuirii Constituţiei, luni, 15 martie.
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one