Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Crin - la braţ cu Iliescu, în numele consolidării opoziţiei

18 mai 2010

Scris de Sebastian Rusu
Recesiunea economică prelungită a economiei româneşti şi radicalizarea ideologică a opoziţiei îi pun într-o lumină proastă pe liberali care, de la prezidenţialele din toamna trecută, au ajuns la căruţa social-democraţilor. Pe de altă parte, lipsa de reacţie politică a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, la criticile de pe blog ale preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, privitoare la cota unică, element definitoriu din programul economic al liberalilor, demonstrează faptul că ei se îndepărtează flagrant de principiile dreptei, asociindu-se cu o stângă politică încă tributară României profund sociale, de la începutul anilor ‘90. În acest sens, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri că nu vrea să poarte o polemică pe mentalităţi cu Ion Iliescu pe tema cotei unice şi a consolidării opoziţiei, precizând că politica de fiscalitate redusă şi simplificată este o constantă de identitate a doctrinei şi a programelor PNL. „Nu e momentul să port o dispută sau polemică pe mentalităţi cu preşedintele de onoare al PSD, am putea s-o purtăm. Vreau să spun doar atât: cota unică şi, în general, politica de fiscalitate redusă şi simplificată este o constantă de identitate a doctrinei şi a programelor PNL din 1990 până azi“, a spus preşedintele PNL.

De dragul celor mulţi de la oraşe şi sate!

Pe de altă parte, atacul lui Iliescu împotriva liberalilor este, în fapt, o tatonare ideologică în creionarea unei solidarităţi pesedisto-liberale, ale cărei ţinte clare să fie Traian Băsescu şi guvernarea democrat-liberală, întrucât pentru acesta România socială este de neclintit. La rândul său, Crin a mai subliniat că distanţele dintre liberali şi Traian Băsescu nu se referă la cota unică, ci la „toate acele lucruri“ pe care nu e în măsură nici Iliescu, nici altcineva să le reproşeze liberalilor că le-ar fi trecut sub tăcere. „Dacă e vorba ca cineva să fie alături de altcineva, atunci pesemne că în această chestiune domnul Băsescu, social-democrat ani de zile ca şi partidul său, PD, şi adepţi ai cotei progresive cum e domnul Iliescu dintotdeauna, şi domnul Ponta de asemenea, au venit în această privinţă alături de noi. Şi faptul că nu se modifică şi mai rău cota unică, afectată oricum de măsura impozitului minim, impozitului forfetar, luată împreună de domnul Băsescu şi partidul domnului Iliescu, nu de noi, faptul deci că măcar rămâne de principiu sau în rest cota unică este un lucru bun“, a spus Antonescu. În schimb, pentru preşedintele de onoare al PSD, „apărarea cotei unice nu are nimic de-a face cu conceptele liberale“.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one