Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Crin Antonescu si betia puterii

Crin Antonescu si betia puterii
11-feb-2010

Crin Antonescu a declansat ofensiva totala nu doar pentru a-si mentine functia in fruntea PNL, ci si pentru a o croi dupa tiparul pe care il doreste: "Vreau sa fiu o mana forte pentru a forta acest partid sa se deschida, sa se modernizeze si sa ridicam putin capul".

Mai precis, Crin Antonescu doreste sa exercite un control total asupra partidului, inclusiv prin intermediul unei intregi echipe de conducere care sa fie aleasa in bloc, impreuna cu el, pe sistemul motiunilor. In acest fel, va fi sigur ca isi va putea impune ideile si deciziile fara a mai intampina absolut niciun fel de rezistenta, asa cum s-a intamplat pana acum.

Intr-un fel, Crin Antonescu doreste sa ajunga exact ceea ce a fost Traian Basescu in PD, dar si Adrian Nastase in PSD: liderul absolut, necontestat. Si este atat de decis incat se arata dispus sa-l arunce din barca pe unul dintre cei mai apropiati colaboratori, Ludovic Orban.

Actualul prim-vicepresedinte a pus umarul din greu pentru debarcarea lui Calin Popescu Tariceanu de la sefia partidului si a tinut sus stindardul urii impotriva lui Traian Basescu, chiar si atunci cand multi liberali dadeau semne de indoiala.

Ludovic Orban nu e insa de acord cu sistemul motiunilor, care, intr-adevar, pune in discutie democratia interna din partid. Echipa care pune mana pe putere nu mai poate fi in niciun fel contracarata, punctele de vedere contrare ramanand sa se manifeste doar pe bloguri sau prin talk-show-uri.

Nu este numai o chestiune de principiu. Pozitia lui Ludovic Orban este tintita de oameni care ii pot aduce beneficii mai importante pragmaticului Crin Antoenscu. Unul dintre ei este, de exemplu, Relu Fenechiu.

Asa ca presedintele PNL nu are nicio retinere sa-si arunce din barca fostul tovaras de arme: "E posibil ca domnul Orban sa nu faca parte din aceasta echipa. Orban nu e de acord sa introducem sistemul cu motiuni si cu echipe cu argumente pe care si eu le-am sustinut cu alte ocazii". La sfaristul lui ianuarie, insa, acelasi Crin Antonescu ii jura prietenului sau credinta vesnica.

Dar Crin Antonescu este dispus sa faca si mai mult pentru a-si atinge scopul. Domnia sa supune partidul unui autentic santaj - ori asa cum vreau eu, ori va las: "Este foarte posibil sa nu candidez. Nu m-a interesat sa fiu cum-necum presedinte al unui partid."

Antonescu are o explicatie foarte valida pentru intentiile sale ferme: "Ma intereseaza sa fiu presedintele acestui partid daca voi avea mijloacele reformatoare de a face sau nu acest lucru. Ori noi, ori PD-L se va impune in Romania ca partid de dreapta. Noi trebuie sa avem mijloacele, atitudinea de a creste".

Teoretic suna bine, dar asa sa fie oare?

In primul rand, ma intreb cu cine vrea Antonescu sa reformeze partidul cata vreme, potrivit presei, dar si afinitatilor deja manifestate, el intentioneaza sa se inconjoare de personaje care numai vocatii reformiste nu au dovedit, de exemplu, Dan Motreanu, Mihai Voicu, Daniel Chitoiu, Relu Fenechiu, Dan Radu Rusanu, Mariana Campeanu sau Norica Nicolai.

Apoi, nu poti face refoma sufocand democratia din partid. Crin Antonescu l-a criticat aprig pe Traian Basescu pentru atitudinea autoritara in raport cu PD. Adrian Nastase a pierdut sefia PSD din exact aceasta cauza si acum incearca sa o recupereze turnandu-si cenusa in cap. Si vorbim despre doua partide cu mult mai disciplinate decat a fost vreodata PNL.

Si este normal ca liberalii, prin insasi formatia lor, sa nu se incoloneze usor si sa tina cu mult mai mult la libertatea spiritului si actiunii lor.

Daca va reusi sa se impuna ca mana forte fara risc de contestare, Crin Antonescu o va face cu pretul distrugerii acestei marci liberale. Este ceea ce incearca sa-i reaminteasca lui Crin Antonescu indezirabilul Ludovic Orban: "liberalismul inseamna in primul rand o competitie libera, fair-play, intre indivizi. Atat in societate, cat si in interiorul PNL, ar trebui sa insemne acelasi lucru. Valorile individuale trebuie sa iasa la suprafata prin legitimitatea pe care le-o confera votul individual exprimat de fiecare delegat la Congres".

In al doiela rand, nu vad cum poate PNL sa iasa victorios in batalia de pe dreapta tinandu-se de mana cu PSD, asa cum este acum, indiferent daca Antonescu recunoaste sau nu acest lucru. Intarirea identitatii de dreapta presupune mai intai de toate o despindere foarte transanta de PSD si chiar sustinerea unora dintre masurile de dreapta ale actualului guvern.

Este Antonescu dispus la asa ceva? Deocamdata am vazut liberalii sustinand vehement o crestere nesustenabila a valorii punctului de pensie. Varf de lance pentru atingerea acestui obiectiv specific de stanga era, cand tanguitoare, cand furibunda Mariana Campeanu, aceea cu care Antonescu doreste sa reformeze partidul si sa-i intareasca orientarea de dreapta.

De fapt, Crin Antonescu pare a trai acum o betie a puterii, cu convingerea ca este indispensabil pentru PNL, iar cele 2 milioane de voturi primite in noiembrie sunt sigilate in contul sau electoral. Dar daca va obtine aceasta putere totala in partid ce va face oare cu ea? Comod cum este, cel mai probabil se va multumi cu gloria, iar ceea ce va exercita si impune in mod real vor fi strategiile, interesele si ambitiile servite de patronul sau, Dinu Patriciu.
]sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one