Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Crin Antonescu, el lider maximo

5-martie-2010Nu cred ca exista cineva care sa se mai indoiasca de realegerea lui Crin Antonescu in fruntea PNL. Dupa cum nu s-ar fi indoit nici de realegerea lui Mircea Geoana daca fostul presedinte PSD ar fi reusit sa impuna si domnia sa votul pe lista. De fapt, Crin Antonescu a castigat deja noul mandat, din chiar momentul in care 131 de membri ai Delegatiei Permanente a partidului au votat pentru modificarile de statut dorite de presedintele PNL, fata de numai 42 care s-au opus.

131 de fruntasi liberali au acceptat ca partidul sa aiba de acum in frunte un fel de Adrian Nastase, adica un lider care sa controleze cu mana forte absolut tot ce se intampla in PNL si care sa-si impuna fara dificultate punctul de vedere. Dincolo de apetitul pentru putere, diferenta dintre cei doi politicieni este insa uriasa.

Cu toate defectele lui uriase, Adrian Nastase este un om politic inteligent, cu viziune, cultura si anvergura net superioare unui Crin Antonescu propulsat doar de o conjunctura electorala favorabila, intai la nivelul partidului si apoi al tarii. De aceea Adrian Nastase nici nu a avut nevoie de o lista pentru a se impune, in vreme ce Crin Antonescu nici macar nu si-a conceput un viitor mandat fara aceasta garantie a puterii totale.

Practic, lista este instrumentul prin care un lider slab reuseste sa sufoce fara argumente si lupta politica autentica orice fel de opozitie interna din propriul partid, este intrumentul prin care un lider slab capata o putere contrafacuta. El colecteaza voturile tuturor celor de pe lista sa si care apoi sunt dependenti de el, pentru ca, in afara listei, nu pot accede la nicio functie in partid. Asa ca nu vor risca sa iasa din cuvantul liderului.

Exemplul lui Ludovic Orban este graitor: a ridicat glasul, devine marginal. In fond, Crin Antonescu se pregateste sa distruga democratia in partidul care pana acum a avut cea mai democratica viata interna. E, intr-adevar, o performanta.

Cat despre verticalitatea marelui lider si directia in care domnia sa vrea sa indrepte PNL, cel mai mare semnal de alarma nu vine din partea lui Ludovic Orban, ci din partea uneia dintre cele mai importante personalitati ale acestei tari, istoricul Neagu Djuvara. Dupa ce l-a sustinut pe Crin Antonescu la prezidentiale, domnia sa este acum de partea lui Ludovic Orban.

"Crin Antonescu m-a luat langa el ca pe un vas de flori sa ma arate in tot timpul campaniei sale. Dar, in seara cand nu a iesit "number 2" ( dupa primul tur al prezidentialelor n.r.) nu a catadicsit sa-l intrebe si pe mosneagul Djuvara ce parere are ca i-as fi spus ca niciodata sa nu mearga mana-n mana cu Geoana (....)O colaborare intre PNL si PSD ar fi catastrofala. PSD-ul e condus de tanarul Victor Ponta, care e manipulat de cei mai oribili sefi vechi ai PSD adica Ion Iliescu, Cozmanca, Hrebenciuc, toata banda asta a celor care au facut Decembrie 1989 si mineridalele", declara Neagu Djuvara.

Oare cati dintre cele doua milioane de alegatori cu care se lauda Crin Antonescu gandesc la fel ca Neagru Djuvara si se simt la fel de tradati? Oare cate din acele doua milioane de voturi mai tezaurizeaza acum Crin Antoenscu, dupa ce a abandonat exact principiile in numele carora le-a primit?

Presedintele PNL a primit de la seniorul Neagu Djuvara o palma morala aspra, care, daca este cumva onest, ar trebui sa-l trezeasca din betia puterii si sa-l readuca pe linia de plutire. Ma tem insa ca nu este.

S-a lepadat fara sa clipeasca de oamenii incomozi, indiferent cat de mult l-au ajutat la castigarea puterii si in camapnie, se dezice de principiile de dreapta atunci cand derapajul spre stanga (pensii, bugetari etc) ii da prilejul unui atac asupra guvernului, chiar si atunci cand aceasta ia masuri de dreapta, s-a dezis si de votul uninominal pentru ca liberalii si-au asumat raspunderea in parlament.

De un singur om nu cred ca se va dezice vreodata Crin Antonescu, pentru ca sforile sunt bine legate. Este omul in numele caruia conduce PNL si pentru care va pune mana pe puterea totala in partid. Pana la urma, Dinu Patriciu a ales bine calul pe care a pariat la congresul liberal de anul trecut.
sursa http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one