Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Congres anti-Vanghelie la PSD

Congres anti-Vanghelie la PSD


Florin Ciornei
Vineri, 19 Februarie 2010
Alegerile din PSD nu au un câştigător prestabilit, dar au o ţintă sigură: eliminarea liderului social-democraţilor din Bucureşti, Marian Vanghelie, de la butoanele partidului. Un val de revoltă împotriva lui Marian Vanghelie, ridicat de Ion Iliescu, Adrian Năstase, Miron Mitrea şi grupul de la Cluj, a luat amploare în partid după înregistrarea audio cu liderul PSD Bucureşti. Pe acest val, care riscă să-l spulbere pe Mircea Geoană, se ridică concurenţii acestuia la şefia partidului. Abili, Victor Ponta, Miron Mitrea şi chiar şi Cristian Diaconescu, chiar dacă nu aşa făţiş ca primii doi, îşi fac campanie pe ideea luptei contra „vanghelizării” PSD.


Şi Hrebenciuc l-a abandonat

„Marian Vanghelie, pata de pe obrazul PSD, s-a transformat într-o rană hidoasă”, a punctat Miron Mitrea, odată cu depunerea candidaturii la preşedinţia PSD. „Mă întreb dacă nu vom schimba denumirea partidului în PSD-AV, Partidul Social Democrat- Aripa Vanghelie”, a pus şi Adrian Năstase paie pe foc la reuniunea organizaţiei Dâmboviţa, una dintre cele mai cunoscute fiefuri anti-Vanghelie.

Până şi Viorel Hrebenciuc, partener cu drepturi egale în gruparea Hrebenciuc- Vanghelie care a condus până acum partidul, caută să se disocieze de liderul PSD Bucureşti. Revoltată de „cât de şmecher a devenit Marean”, organizaţia de Bacău a cotit-o spre Ponta. Însuşi Viorel Hrebenciuc, pentru a nu fi măturat de valul anti-Vanghelie, îşi caută salvarea în spatele lui Ponta.

Nici liderii grupului de la Cluj nu l-au iertat pe Vanghelie. Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Vasile Puşcaş au anunţat că nu vor participa la congresul „şmecherit”. „Cred că PSD a fost privatizat de preşedintele partidului şi de o ceată de haidamaci care nu slujesc interesul partidului”, a declarat Ioan Rus, cu referire la „şmecherii de la organizaţia Bucureşti”.

Nesiguri de funcţii

Toate aranjamentele făcute de grupările din PSD pentru un candidat sau altul au sărit în aer. În acest moment, nici unul dintre liderii PSD nu mai este sigur că îşi va păstra funcţia. Nici „preşedintele” Mircea Geoană, care se va confrunta cu cinci contracandidaţi cărora li s-ar putea alătura, în ziua congresului, şi Adrian Năstase; nici vicepreşedinţii lui Geoană, care după abandonarea ideii de echipă s-au trezit că trebuie să se descurce singuri în lipsa unui vot „la pachet”. Pentru vicepreşedinţi s-au înregistrat aproape 90 de candidaţi.

Nici măcar „secretarul general” Liviu Dragnea nu mai este sigur de poziţia sa, deşi negociase bine cu toate grupările: le promisese sprijin tuturor prezidenţiabililor numai să fie lăsat să candideze fără concurent.

După ce a sărit din barca lui Geoană în cea a lui Ponta, Dragnea s-a trezit cu un rival serios. Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, şi-a anunţat candidatura la funcţia de secretar general. Şansele acestuia sunt destul de mari, având în vedere antipatiile din PSD faţă de Dragnea.

Reţeta anti-Vanghelie

Chiar dacă nu au ajuns la un acord privind numele celui care îl va înlocui pe Geoană, grupările din PSD au strâns rândurile împotriva lui Vanghelie. Acesta ar putea deveni perdantul sigur al congresului dacă ideea de candidaturi „pe echipe” va fi respinsă sâmbătă.

De fapt, aceasta este modalitatea prin care Vanghelie se poate strecura în conducerea PSD: pe o listă votată în bloc. Dacă se va vota individual pentru fiecare funcţie în parte, aşa cum cer adversarii acestuia, şansele sale scad deoarece riscă să se confrunte cu un masiv vot negativ.

Deocamdată, ideea de vot pe echipe a fost abandonată după telenovela „Retragerea din toate funcţiile” cu care Ion Iliescu a înduioşat partidul, dar asupra cărui final ar fi dispus să revină. Azi însă, Comitetul Executiv al PSD se va reuni din nou pentru dezbateri, şi partizanii echipelor vor încerca să o impună.

Decizia finală va fi luată sâmbătă. Dacă şi congresul o va respinge, atunci şefia PSD ar putea fi câştigată de cel care reuşeşte să canalizeze cel mai abil energiile anti-vangheliene. Până şi Mircea Geoană a fost sfătuit să ia distanţă.

Deocamdată, liderul PSD a răsuflat uşurat pentru că nu a trebui să mai depună lista cu candidaţi pe care la loc de cinste se afla Vanghelie.

SONDAJ CURS

43% dintre votanţii PSD îl vor pe Geoană

Clarice Dinu

43% dintre votanţii PSD consideră că Mircea Geoană ar trebui reales preşedinte al partidului, potrivit unui sondaj CURS, dat ieri publicităţii. El este urmat în top de Adrian Năstase, cu 28%, Cristian Diaconescu, cu 10%, şi Victor Ponta, cu 8%.

Cu o cotă scăzută între alegătorii PSD, Diaconescu şi Ponta sunt consideraţi însă soluţii pentruşefiasocial-democraţilor de mai mai mulţi dintre cei care au alte opţiuni politice, care i-au indicat în procent de 15%, respectiv 13%.

Miron Mitrea şi Liviu Dragnea sunt creditaţi cu aceleaşi şanse de a deveni preşedinţi ai PSD atât de votanţii partidului, cât şi de cei care optează pentru alte formaţiuni, 3%, respectiv 2%.
Sondajul CURS a fost efectuat, la comanda Institutului de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare, în perioada 4-14 februarie 2010. Volumul eşantionului a fost de 3.000 de persoane, iar marja de eroare de +/-1,8%.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one