Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Concluzii

18-martie-2010

Scris de Tia Serbanescu
A doua consultare de la Cotroceni pe tema modernizării Constituţiei cu PSD+PC şi PNL care n-au suportat prezenţa independenţilor trădători (deşi, vorba lui Minulescu, e vechi păcatul şi nu sunt primii vinovaţi; şi nici ultimii) s-a desfăşurat fără dl Crin Antonescu întrucât acesta „nu e la dispoziţia dlui Băsescu“. Fiind indispus, aşadar, dl Antonescu s-a menajat lăsându-l pe dl Ponta să preia conducerea opoziţiei. Bine dispus, dl Ponta a glumit pe tema descompletării celebrului său tandem cu dl Antonescu drept care preşedintele i l-a recomandat în şa pe dl Năstase - sugestie acceptată de liderul PSD: „o să-l iau data viitoare“ şi accentuată de dl Băsescu: „luaţi-l, doar sunteţi procuror“. În ciuda bunei dispoziţii afişate de interlocutori şi a consensului semnalat de dl Băsescu asupra „necesităţii modernizării Constituţiei şi a statului“, obiectivul pare mai degrabă imposibil. Să recunoaştem: nimeni nu vrea cu adevărat restructurarea statului. Teoretic o clamează, practic o boicotează. Actuala elită politică, administrativă şi economică nu e dotată cu „organele“ reformării ci doar cu acelea de conservare a mediului în care s-a născut, a crescut şi s-a îmbogăţit - aşa încât orice încercare de a diminua, corecta sau opera malformaţiile cauzate de transcomunism se izbeşte de „mişcarea de rezistenţă“ prin interes şi incompetenţă. Aşa că, adio modernizare! Vom avea, ca de obicei, cârpeli, sferturi de măsuri, centimetri de modernizare - un fel de reabilitare termică (şi cromatică) a blocurilor militare ale sistemului. Faptul că până şi cele două lucruri clare votate de 80% dintre români la referendum (parlament unicameral şi 300 de aleşi) intră la discuţii, tocmeli şi chiar ignorări arată clar limitele democratice ale aleşilor noştri - în faţa cărora premierul Boc a rostit un discurs anticriză pe care analistul Radu Soviani (calculând dobânzile la împrumuturile externe) l-a evaluat rapid: „discursul de 44 de minute al premierului ne costă 14.000 de euro“. Scump! Alţii n-ar da doi bani pe el. Asta ne face să ne întrebăm (dacă time is money) cât ne-or fi costat toate discursurile despre reformă rostite în aceşti 20 de ani de inerţie. A doua zi după discurs, premierul şi-a luat trupa şi a ţinut prima şedinţă de guvern la Iaşi. S-au refugiatără! Au fugit de frica bombardamentelor sindicale! Dacă tot s-au refugiat la Iaşi, barem să nu mai dea tezaurul. Fiindcă nu numai că nu-l recuperăm niciodată dar rămânem mereu buni de plată.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one