Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Coaliţia ipocriţilor

16-martie-2010

Scris de Iulia Nueleanu
Ieri am asistat, în direct am putea spune, la actul de naştere al coaliţiei ipocriţilor. Naşterea n-a fost grea, iar moaşele au fost de-a dreptul penibile în încercarea lor de a ne minţi pe faţă. Mai-marii PSD, PNL şi firavii conservatori, atârnaţi la şnurul de ochelari al lui Ponta, au găsit pretextul pentru a boicota modernizarea statului român şi, implicit, voinţa românilor exprimată la referendumul din decembrie 2009. Deşi ştiau că la consultările de la Cotroceni convocate de Traian Băsescu vor participa şi reprezentanţii Independenţilor, având în vedere ponderea lor importantă la nivelul Parlamentului, Ponta, Antonescu şi cu noul copil de mingi al lui Voiculescu au venit la discuţii ca să arate, vezi Doamne, că ei sunt deschişi dezbaterilor pe marginea modificării Constituţiei şi au părăsit întâlnirea în următoarele cinci minute, invocând prezenţa Independenţilor în sală. Procurorul Ponta, vrând să ne arate cât e de corect, a invocat în sprijinul demersului său chiar invitaţia trimisă de preşedinte, în care se făcea referire la grupurile partidelor parlamentare. Dacă e să fim corecţi până la capăt, domnule procuror, PC nu e partid parlamentar, avem alianţa PSD-PC în legislativ, care trebuia să aibă doar trei reprezentanţi la discuţii şi nu şase, cum s-au împăunat ieri la Cotroceni. Problemele nu stau însă în litera invitaţiei lui Băsescu, aşa cum încerca să ne convingă Ponta, ci în esenţa demersului iniţiat de preşedinte. Dar era greu pentru liderii PSD şi PNL să recunoască public că nu dau doi bani pe românii care au cerut parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, aşa că au căutat pretexte. De fapt, tuturor le e frică de pierderea privilegiilor şi de reformarea din temelii a statului care, cu siguranţă, va duce la slăbirea puterii găştilor formate din politicieni şi afacerişti. Poate nu întâmplător, la discuţiile de la Cotroceni, din delegaţia PSD făcea parte senatorul Ion Chelaru, unul dintre oamenii de bază ai sistemul de influenţă creat de controversatul Sorin Ovidiu Vîntu. Nu-mi aduc aminte ca Ion Chelaru să mai fi făcut vreodată parte din delegaţiile oficiale ale PSD trimise la negocieri. Episodul cu boicotarea dezbaterilor privind modificarea Constituţiei nu este singular. El vine după ce reprezentanţii PSD şi PNL au refuzat constituirea comisiei parlamentare însărcinate cu modificarea legii fundamentale, în spiritul votului dat de români la referendum. Probabil lucrurile vor merge pe linia ignorării voinţei românilor şi în viitor, când noua coaliţie a ipocriţilor va găsi cu certitudine alte pretexte, la fel de solide, pentru a refuza modificarea Constituţiei. Mai răsfiraţi, băieţi, mai răsfiraţi...
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one