Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Clientela politică a Guvernului Boc

19 aprilie 2010

Virgil Burla Politica
Mult criticata clientelă politică s-a instalat încet, dar sigur şi în actuala formulă executivă. Numirile în funcţii de conducere ale unităţilor subordonate ministerelor se fac după un tipar prestabilit.

Indiferent de culoarea lor politică, miniştrii au acţionat identic, făcând rocada între director general şi director general adjunct. Bazându-se pe faptul că în orice instituţie de stat apar divergenţe între şef şi adjunctul acestuia, ministrul nou instalat nu face decât să le schimbe funcţiile, fidelizându-şi noul director. Este cazul lui Tudor Jidav, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, numit de Radu Berceanu în această funcţie, după ce a activat ca director adjunct al aeroportului.

La vremuri noi, clienţi vechi

În agenţiile guvernamentale subordonate Ministerului Transporturilor, ministrul Radu Berceanu a schimbat toţi directorii, numindu-şi apropiaţii în locurile rămase vacante. Este cazul lui Valentin Cimpuieriu, plasat director al ROMATSA şi reprezentantul companiei în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a Tarom. Un alt reprezentant în AGA Tarom este Alexandru Noapteş. Deşi apare în stenogramele senatorului Cătălin Voicu, fostul director general al CFR Călători încasează în continuare indemnizaţie de la stat. Presa a speculat că cel care a cheltuit în 3 zile peste 70.000 de dolari în SUA este un apropiat al lui Vasile Blaga, fapt care explică de ce a rămas membru în AGA Tarom, chiar dacă a fost demis din funcţia avută la CFR de Radu Berceanu.

O altă categorie de funcţionari de rang înalt care iese câştigătoare de fiecare dată o reprezintă directorul de agenţie guvernamentală sau instituţie a statului, care îşi oferă serviciile oricărui ministru care se perindă pe la guvernare. Nu contează că în urmă cu câţiva ani a fost numit în respectiva funcţie de PSD sau PNL, dacă situaţia o impune şi menţinerea funcţiei o cere, directorul îşi trădează fără remuşcări „binefăcătorul“. Este cazul vicepreşedintelui Consiliului Concurenţei, Neagoe Otilian, fost deputat PSD de Braşov şi vicepreşedinte al CJ Braşov, care, înainte de 1989, s-a remarcat prin cenzura practicată la revista Viaţa Studenţească. La fel a procedat şi Tudor Bistreanu, fost director general al Aeroclubului Român. În iulie 2005, a fost înlocuit din funcţie de Gheorghe Barbu, dar şi-a găsit repede un loc de muncă în mandatul noului ministru, Radu Berceanu.

Bistreanu a fost asistent în cadrul cabinetului demnitarului la Ministerul Transporturilor, după care a fost pus în conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti în funcţia de director Siguranţă aeronautică.

Agenţiile, sinecuri nepieritoare

Loteria Naţională s-a ales cu un politician în funcţia de director general. Gheorghe Benea este un vechi membru al Partidului Democrat, dar care a dezertat în favoarea PSD, s-a întors la democrat-liberali şi în 2008 a candidat pentru Senat, într-un colegiu uninominal din Cluj. A pierdut alegerile, dar a câştigat fotoliul de director general al Loteriei Naţionale. Pe avocata Diana Oana Antofie o regăsim ca reprezentant al PDL în Biroul Electoral al Sectorului 2. Nu după multă vreme, Antofie este răsplătită cu numirea în Consiliul de Administraţie al Loteriei. Marius Simion Gaga - director general al Direcţiei Generale Inspecţia Generală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – s-a făcut remarcat în 2007, când a donat Partidului Democrat 6.000 de lei, motiv pentru care, probabil, i s-a dat şi un post în CA al Loteriei.

O adevărată încrengătură de interese întâlnim şi în structurile de conducere ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Fiind o instituţie patronată tot de Ministerul Transporturilor, Radu Berceanu şi-a trimis consilierul personal, Aurel Tichieru, în Consiliul de Administraţie al companiei. Reţeta s-a dovedit una de succes, aproape fiecare direcţie din minister având câte un membru în Consiliul de Administraţie al CNADNR. În acelaşi CA îl regăsim şi pe Gheorghe Udrişte, fruntaş PDL şi fost director în Primăria Capitalei, care este director general al Metrorex, dar şi pe Mircea Marinescu, directorul general al Monitorului Oficial. Marinescu a fost numit în 2007 vicepreşedinte pentru Afaceri Europene în cadrul AVAS, fiind pus în această funcţie de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, iar pedeliştii l-au promovat.

Metrorex SA este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 15 membri. Pe lângă omniprezentul Gheorghe Udrişte, regăsim alţi 14 directori din cadrul Ministerului Transporturilor. Indemnizaţia anuală pentru şedinţele la care participă membrii Consiliului de Administraţie se ridica anul trecut la aproximativ 20.000 lei pentru fiecare membru al CA.

AGA şi CA, cuibuşoare pentru clienţi

Romgaz este o altă companie bugetară „vânată“ de politicienii traseişti sau nealeşi. Fotoliul de director general este ocupat de Marcel Adrian Piteiu, fost deputat PDL în legislatura 2004-2008. Din Consiliul de Administraţie mai face parte reprezentanta Ministerului Economiei, Ioana Apan, secretar general adjunct în cadrul ministerului şi fosta consilieră a lui Codruţ Şereş.

Gheorghe Seculici şi Mircea Ionuţ Costea au fost numiţi de ministrul Economiei Adriean Videanu membri în Consiliul de Administraţie al Transelectrica. Primul a ocupat postul de vicepremier în Guvernul Tăriceanu şi este şeful PDL Arad, iar Ionuţ Costea este celebrul şi bogatul cumnat al lui Mircea Geoană.

Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor reprezintă o altă structură prin care partidele şi-au răsplătit susţinătorii. Preşedintele acestei agenţii este Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi numit în urmă cu un an de premierul Emil Boc în această funcţie.

Societatea Naţională CFR SA s-a pricopsit de curând cu un director general, Emil Sabo, apropiat al ministrului de Interne Vasile Blaga, numit în funcţie la data de 1 februarie 2010 de Radu Berceanu.

Proaspătul director general al CFR a fost numit de Vasile Blaga (pe atunci ministru al Dezvoltării) în ianuarie anul trecut în fruntea Companiei Naţionale pentru Investiţii (CNI). Potrivit unor materiale de presă, Emil Sabo se află la originea unor inginerii financiare în urma cărora a avut de câştigat un anume Gabriel Silaghy, consilier PDL din Turda.

În scurta perioadă în care a activat pe această funcţie, minuscula firmă a prietenului Silaghy a câştigat un contract de 30 de milioane de euro pentru construcţia unor bazine de înot. Înainte de a se lansa fulminant în politică, Sabo a avut probleme penale în legătură cu achiziţia din Germania a şase locomotive uzate pentru CFR Călători. Dosarul este în lucru, iar prejudiciul stabilit de DNA în dauna statului a fost contabilizat la 700.000 de euro.

Locul de la CNI lăsat liber de Sabo a fost imediat ocupat de Ana Maria Topoliceanu, prietena şi fosta parteneră de afaceri a Elenei Udrea, ministru ce are în subordine compania.

Consiliul de Administraţie al RAAPPS nu a rămas nici el fără clienţi. Acolo îl întâlnim pe Goean Eduard, fostul şef de cabinet al ministrului Gheorghe Pogea. În cazul RAAPPS, indemnizaţia pentru fiecare membru în CA urcă până la 44.000 de lei anual.

„Pedelizarea“ Fondului Proprietatea

De departe, cea mai politizată instituţie a statului este Fondul Proprietatea. Mai exact, Consiliul de Supraveghere al Fondului, în care, din şapte membri, cinci sunt apropiaţi ai PDL.

Astfel, pe listă îi regăsim pe fostul ministru de Finanţe Gheorghe Pogea, fostul ministru al Integrării Europene Ene Dinga, secretarul de stat de la Ministerul de Finanţe Graţiela Iordache şi Crinuţa Nicoleta Dumitrean. Pe lângă aceştia, în noul Consiliu a mai intrat şi consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, fost premier desemnat. Ulterior, Croitoru a anunţat că se retrage din Consiliu. Lista este completată de Eduard Goean (pe care l-am întâlnit în CA al RAAPPS) şi de avocatul Corin Trandafir.

La Consiliul Concurenţei preşedintele Traian Băsescu şi-a numit unii dintre principalii colaboratori. Bogdan Chiriţoiu (fost consilier de stat al preşedintelui) a primit funcţia de preşedinte al instituţiei, în timp ce avocatul lui Traian Băsescu, Mircea Valentin, a fost numit consilier de concurenţă în primăvara anului trecut. //
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one