Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Chiliman lasă rechinii imobiliari să înoate prin Herăstrău

13 aprilie 2010

Autor: Dan Bucura
Primarul Andrei Chiliman l-a lăsat pe fiul lui Adrian Năstase să-şi ridice o terasă de fiţe pe malul lacului din nordul Capitalei.

Pe Şoseaua Nordului, la numărul 1, exact în Parcul Herăstrău, se ridică de o lună încoace o clădire cu etaj. Cel puţin aşa rezultă la prima vedere, după stâlpii din fier forjat şi plăcile de beton turnate direct pe spaţiul verde. Până şi locul de joacă pentru copii a fost flancat de două ziduri imense, înalte de peste 3 metri.

Terasa care se amenajează direct în parcul declarat monument istoric aparţine lui Andrei Năstase, nimeni altul decât fiul liderului pesedist Adrian Năstase. Autorizaţia de construire nu a fost dată de Primăria Capitalei, cum era de aşteptat, ci de cea de sector, păstorită de Andrei Chiliman.

Zona în care se reamenajează în prezent restaurantul Bonton - Maria Celeste, care însumează clădirea propriu-zisă, trei terase şi un ponton pe marginea Lacului Herăstrău, are o istorie controversată. Este exact perimetrul în care erau amenajate toate terasele şi restaurantele demolate de primarul Sorin Oprescu, la scurt timp după venirea sa la primărie.

Gard în gard cu construcţia ridicată acum era şi celebra terasă Fiţe, locul de întâlnire al VIP-urilor din Capitală, a cărei demolare s-a lăsat cu un megascandal.

S-a dat cu rechinii imobiliari

Primarul Andrei Chiliman a semnat, la începutul acestui an, autorizaţia de construire solicitată de firma SC Rodrag Trade Co SRL. A fost documentul prin care s-a dat verde „betonării” din Herăstrău. Probabil conştient că va isca un scandal, Chiliman a eliberat o autorizaţie de consolidare, chipurile pentru o construcţie deja existentă.

În realitate, aşa cum se vede şi din imagini, acolo se asfaltează pe spaţiul verde, se ridică grinzi din beton şi se toarnă stâlpi din ciment şi fier forjat.

Culmea ironiei, primarul Andrei Chiliman a fost cel care a câştigat un nou mandat folosind sloganul „Salvaţi sectorul 1 de rechinii imobiliari”. De atunci, primarul pozează drept un apărător înfocat al spaţiilor verzi, cum este mult-râvnitul Parc Bordei.

Se pare însă că edilul de la sectorul 1 nu a rezistat rugăminţilor venite dinspre PSD şi l-a lăsat pe fiul lui Adrian Năstase să-şi crească afacerea din Parcul Herăstrău.

Nu acelaşi tratament i s-a aplicat şi lui Mitică Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. În 2007, Andrei Chiliman a condus personal operaţiunea de demolare a pontonului de pe Lacul Herăstrău, pe care Dragomir îşi amenajase o terasă de fiţe.

„Am fost întotdeauna și voi rămâne un apărător al spațiilor verzi. Mă bat cu rechinii imobiliari.“
ANDREI CHILIMAN, primarul sectorului 1

Năstase jr. s-a retras din acte

În prezent, conform extraselor de la Registrul Comerţului, Andrei Năstase nu mai apare în firma Rodrag. Acesta s-a retras din firmă la finele lui 2008, imediat după ce pe seama aceleiaşi terase s-a iscat un scandal privind nedemolarea sa.

Presa a scris la vremea respectivă despre tratamentul preferenţial pe care l-ar fi primit Năstase jr. din partea primarului Sorin Oprescu, cel care a scos terasa cu pricina de pe lista celor ce trebuiau demolate. Părţile sale sociale au fost cesionate Corneliei Maria Petreanu, mama lui Horia Constantinescu, cel cu care Năstase jr. era asociat în firmă.

În realitate însă fiul lui Adrian Năstase este cel care conduce lucrurile acolo, fiind permanent prezent pe terasă şi împărţind ordine muncitorilor.

Oprescu nu poate face nimic

După începerea lucrărilor în Parcul Herăstrău, primarul Sorin Oprescu şi-a trimis Corpul de Control pentru a verifica ce se întâmplă acolo. Autorizaţia semnată de Chiliman a fost suficientă pentru a-i trimite la plimbare pe subordonaţii lui Oprescu.

Nici Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) nu poate face nimic, deşi ea este proprietara terenului de sub construcţii.

„I-am avertizat pe cei care deţin terasa respectivă ca, în cazul în care nu sunt în legalitate, să nu se apuce de lucrări. Dar se pare că actele lor sunt în regulă”, ne-a declarat Radu Popa, directorul ALPAB.

Poziţia primarului Andrei Chiliman a fost una intransigentă: „La adresa la care faceţi dv. referire se afla deja o construcţie. Autorizaţia îi permite solicitantului să efectueze doar lucrări de consolidare”

PROFIL


Cine sunt proprietarii terasei

Terasa Bonton - Maria Celeste a fost în centrul mai multor scandaluri din ultima vreme. În vara anului trecut, iubitul cântăreţei Delia Matache a fost înjunghiat în picior, în parcarea localului. Cei doi au fost agresaţi de alţi clienţi ai clubului manageriat de Horia Constantinescu.

Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheară, personaj cunoscut de lumea interlopă, a intrat şi el în conflict cu bodyguarzii de la Bonton. Aceştia din urmă i-au aplicat o corecţie fizică lui Beinur, pentru care finul lui Gheară caută să se răzbune.

Petrecerile organizate vara pe malul Lacului Herăstrău au făcut obiectul mai multor reclamaţii din partea celor ce locuiesc în apropiere. De fiecare dată însă, poliţia s-a temut să intervină, unul dintre motive fiind probabil numele grele care stau în spatele acestei afaceri. Aceleaşi nume cărora Andrei Chiliman le-a eliberat autorizaţia de construcţie.

PARTENERI. Andrei Năstase (dreapta) și Horia Constantinescu

„Ştiu că am duşmani care ar vrea să vadă terasa mea dărâmată şi ştiu şi cine sunt ei. Eu vă spun că sunt în legalitate. M-am zbătut mult ca să iau această autorizaţie.“
HORIA CONSTANTINESCU, asociatul lui Andrei Năstase
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one