Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ce vrea Guvernul Boc sa schimbe in Constitutie

21 aprilie 2010

Guvernul a adoptat miercuri proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei, printre principalele modificari aflandu-se trecerea la parlamentunicameral si reducerea numarului de parlamentari la maximum 300, in conformitate cu rezultatele referendumului din noiembrie 2009.

Premierul a precizat ca acest proiect de revizuire a Constitutiei este rezultatul unei colaborari de aproape o luna cu presedintia Romaniei si ca, dupa aprobarea data miercuri in cadrul sedintei de Guvern, el urmeaza sa fie inaintat presedintelui Traian Basescu, iar, dupa ce acesta isi va da acordul, sa intre in Parlament pentru a fi supus votului.

Emil Boc a prezentat cateva dintre principalele modificari ale Constitutiei, cea mai importanta fiind trecerea la un parlament cu o singura camera, numita "Camera Reprezentantilor", care va avea maximum 300 de parlamentari.

"Prin trecerea la o singura camera, propunerile legislative vor fi dezbatute si votate in plen de doua ori, in doua sedinte diferite, la cel mult 30 de zile distanta, acest termen putand fi, in mod exceptional redus", a anuntat premierul, explicand ca aceasta este "practica primei lecturi si a doua lecturi".

Referendumul, suspendarea presedintelui si dizolvarea Parlamentului

In privinta referendumului, proiectul de lege al Guvernului sustine introducerea unui termen in care Parlamentul sa fie obligat sa dea un raspuns solicitarii presedintelui in cel mult 30 de zile calendaristice. Emil Boc a reamintit in acest context situatia de la referendumul organizat in noiembrie 2009, cand Parlamentul a amanat un timp indelungat acordarea avizului consultativ, in actuala Constitutie neexistand un termen precizat.

"Referitor la formarea Guvernului, in toamna, Guvernul Negoita nu a ajuns niciodata la votul Parlamentului, acesta a refuzat sa supuna la vot acest Cabinet. De aceea, la fel ca si acum, premierul este desemnat de catre presedinte pe baza procedurii, premierul are la dispozitie 10 zile in care sa depuna la Parlament lista si programul si impunem un termen de 10 zile in care Parlamentul sa aprobe sau sa respinga solicitarea de investitura", a anuntat premierul.

"Daca nu, candidatul propus impreuna cu programul si lista va fi considerat respins si presedintele va desemna o alta persoana. Nu mergem pe aprobare tacita, doar stabilim niste termene, astfel incat sa facem operational mecanismul de desemnare", a adaugat prim-ministrul.

O alta modificare importanta se refera la suspendarea din functie a presedintelui. "Nu se modifica decat caracterul avizului CCR. Presedintele poate fi suspendat de votul Parlamentului, dar daca prin avizul CCR se constata ca a savarsit fapte care incalca Constitutia, procedura de suspendare merge mai departe, dar daca CCR constata ca presedintele nu a savarsit fapte de incalcare a Constitutiei, procedura se va opri", a precizat Emil Boc.

In ceea ce priveste dizolvarea Parlamentului, singura modificare se refera la scurtarea termenului in care pot fi votate cele doua solicitari de investitura, de la 60 de zile la 45 de zile, pentru a se elimina o parte din "perioada de incertitudine, in care criza politica se adanceste".

Comisia de revizuire a Constitutiei, condusa de Daniel Buda

Proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei adoptat miercuri de Guvern a fost inaintat presedintiei, urmand ca dupa exprimarea acordului scris, aceasta sa il dea publicitatii si sa il inainteze Parlamentului spre aprobare.

Cine poate initia revizuirea Constitutiei

Conform articolului 150 din Constitutia Romaniei, revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele Romaniei la propunerea Guvernului, de cel putin o patrime din numarul deputatilor sau al senatorilor, precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot.

Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere.

Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one