Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Catalin Avramescu: Unii doresc ca tara sa fie condusa de o cabala a sefilor de partide

11-martie-2010

Consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu sustine că i se pare insultător pentru orice alegător să accepte ca trimisul său în Parlament să fie "iobag pe moşia unui şef de partid, oricare ar fi el", întrucât "alesul nu este proprietatea partidului, ci a alegătorului". "Eu vreau să avem o democraţie cu partide funcţionale, nu cu partide de lider, care funcţionează precum firma privată a lui Popescu sau a lui Ionescu. Dar unii se pare că doresc ca ţara să fie condusă de o cabală a şefilor de partide", a spus Avramescu in emiciunea News Magazine de la Antena 3. Totodată, el se declară adeptul ideii de independenţă a conştiinţei.

"Mandatul nu poate fi al partidului, fiind al individului, iar el îşi păstrează mandatul oriunde s-ar duce", susţine Avramescu. "Mie mi se pare că acesta este un proces firesc".

Consilierul prezidenţial este de părere că ţara ar putea fi guvernată de o sumă de oameni ce pot avea, la rândul lor, o ideologie aşa cum au şi partidele, evidenţele arătând că acestea sunt doar grupuri de interese, în timp ce oamenii, cei mai independenţi dintre ei, au ideologie. "Eu doresc să avem un control public, rezonabil, democratic ca cetăţeni, asupra partidelor politice. De pildă, prin mecanismul alegerilor interne. În SUA - iar eu sunt un mare admirator al sistemului american -, alegerile în partid sunt organizate public de către stat". Avramescu consideră că în aceste condiţii partidele n-ar mai putea fi o maşinărie de vot aflată la dispoziţia a doi-trei lideri".
"Vreau ca partidele, şi este o alegere pe care o fac ca cetăţean, să fie la dispoziţia publicului, a alegătorilor, a simpatizanţilor, nu la dispoziţia oligarhiilor de partid. Asta se întâmplă în toate democraţiile normale. În Canada, Germania, Franţa, până şi în Italia şi SUA. Eu vreau să avem o democraţie cu partide funcţionale, nu cu partide de lider, care funcţionează precum firma privată a lui Popescu sau a lui Ionescu", mai spune Avramescu. Totodată, el se declară adeptul ideii de independenţă a conştiinţei. "Dar unii se pare că doresc ca ţara să fie condusă de o cabală a şefilor de partide", a conchis el.

Colegul său de partid, Cristian Preda, a declarat pentru Gândul că a discutat cu Avramescu în legătură cu modul acestuia de abordare a "mandatului reprezentativ" şi a celui "imperativ".

"Ştiu părerea lui în ceea ce priveşte absenţa unui control, a unei dominaţii, a organizaţiei asupra alesului, ceea ce nu înseamnă că în partid n-ar trebui să existe mecanisme de control", a afirmat Preda. El a anunţat că va aborda această chestiune într-o conferinţă de presă organizată la sfârşitul acestei săptămâni. "Voi discuta atunci despre abuzurile care s-au făcut în ultimii ani şi care pornesc tocmai de la încercarea partidelor de a controla aleşii într-un mod inacceptabil", a declarat Preda pentru Gandul.
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one