Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cătălin Voicu a fost la două voturi de libertate

25 martie 2010

Autor: Florin Ciornei
Avizarea cererii de încuviinţare a arestării lui Cătălin Voicu a fost aprobată de 70 de senatori. Dacă doi dintre ei ar fi votat împotrivă, Voicu nu putea fi anchetat decât în stare libertate.

Senatul a aprobat „la mustaţă” solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind arestarea senatorului Cătălin Voicu. Pentru ca procurorii să primească verde, erau necesare 69 de voturi, iar cererea lor a fost aprobată ieri de 70 de senatori.

Dacă doar doi dintre aceştia ar fi votat altfel, solicitarea DNA s-ar fi considerat respinsă, iar senatorul Cătălin Voicu ar fi putut fi anchetat în stare de libertate. Hotărârea Senatului a fost trimisă imediat Ministerului Justiţiei şi a fost publicată aseară în Monitorul Oficial.

După această etapă procedurală, procurorii DNA care instrumentează dosarul „Voicu” pot oricând solicita judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arestarea senatorului anchetat. Doar judecătorii ICCJ mai pot decide anchetarea în libertate a senatorului Voicu.

Voicu „a cedat” pe trepte

Cătălin Voicu nu a mai reuşit ieri să ajungă la şedinţa Senatului unde s-a dezbătut situaţia sa. Chiar în timp ce urca treptele de la intrarea în Palatul Parlamentului a cedat.

Anunţul a fost făcut chiar de la prezidiul Senatului de Mircea Geoană: „Am fost informat că pe treptele Senatului a avut un moment de dificultate medicală, fiind necesară plecarea sa către spital pentru îngrijiri medicale”. Asta după ce Voicu abia părăsise, pe proprie răspundere, Spitatul Universitar, unde fusese internat cu o seară înainte.

Contribuţia PSD şi PNL, decisivă

„Pe hârtie”, aprobarea solcitării DNA părea o chestiune lejeră. „Astfel de hotărâri se adoptă, conform procedurii, cu votul a jumătate plus unu din numărul senatorilor, deci 69. Dar, în astfel de cazuri, senatorul vizat nu votează, deci ar fi trebuit doar 68”, precizează senatorul PSD Toni Greblă, preşedintele comisiei juridice.

Declarativ, trei grupuri parlamentare - PDL, PNL şi independenţii au anunţat că vor vota „pentru”. În realitate, lucrurile nu au stat aşa. Doar 70 de senatori au fost pentru aprobare. Împotriva arestării lui Cătălin Voicu s-au pronunţat doar 40 de senatori. Nu toţi au fost de la PSD. În mod cert cu senatorului arestabil s-au solidarizat şi parlamentari de la celelate partide: fie PNL, fie UDMR, fie chiar PDL.

Viorel Arcaş, viceliderul grupului senatorilor PSD, spune că dintre cei 43 de senatori au fost prezenţi doar 32. „Am avut 11 absenţi la vot. Iar dintre cei 32 prezenţi unul nu a votat”, a declarat pentru EVZ senatorul Arcaş. Şi nu toţi cei 31 au votat împotrivă.

Câţiva dintre senatorii PSD chiar au declarat că vor vota pentru arestare. Şi de la PNL şi PDL au fost absenţi. „De la grupul PDL au lipsit trei senatori, plecaţi în delegaţii oficiale”, a precizat Traian Igaş, liderul senatorilor democrat- liberali.

„Astfel de hotărâri se adoptă, conform procedurii, cu votul a jumătate plus unu din numărul senatorilor, deci 69.“
TONI GREBLĂ, senator PSD, preşedinte al Comisiei Juridice

PROCEDURĂ

Procurorii au mână liberă să ceară arestarea

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi poate trimite astăzi avizul de arestare a lui Cătălin Voicu şefului DNA, Daniel Morar. Asta după ce aseară decizia Senatului a fost publicată în Monitorul Oficial, odată cu retransmiterea dosarului penal, prin Ministerul Justiţiei, către anchetatori.

Cum toate aceste criterii sunt îndeplinite, procurorii au două opţiuni: fie îl reţin pe senatorul PSD pentru 24 de ore şi îl prezintă apoi magistraţilor Secţiei Penale a Curţii Supreme cu propunerea de arestare, fie îl citează direct în faţa instanţei, care poate decide arestarea sa preventivă pentru 29 de zile.

„Toate acestea pot fi puse în practică doar dacă starea de sănătate a lui Cătălin Voicu nu se înrăutăţeşte. Dacă va rămâne internat, medicii trebuie să decidă, în primul rând, dacă se poate prezenta în faţa instanţei şi apoi dacă ar putea suporta detenţia”, au explicat surse judiciare.

sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one