Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Buzek: „Reformă, nu beneficii de partid”

10 iunie 2010

Autor: Anca Simina
„Faceţi reformă, nu vă uitaţi la beneficiile politice, de partid”. Acesta a fost mesajul de criză dat de preşedintele Parlamentului European (PE), Jerzy Buzek, aleşilor de la Bucureşti.

În faţa unei săli pe jumătate goale însă. „S-ar putea să nu vă bucuraţi de mai multă popularitate, dar trebuie să luaţi măsurile corecte şi nu să faceţi cea ce este comod”, le-a cerut Buzek parlamentarilor români, dându-le exemplul personal, ca fost premier al Poloniei.

În opinia şefului PE, situaţia României „este asemănătoare” cu cea a Greciei. „Trebuie să vindecăm economia şi, pentru a ceasta, e nevoie să luăm nişte medicamente care nu sunt bune la gust, dar sunt necesare”, a adăugat oficialul UE.

UE marchează, Boc oftează

Constatările sale l-au făcut să ofteze pe premierul Emil Boc. „Programul curajos al premierului este dureros, dar ar putea fi foarte folositor. Peste câţiva ani veţi fi mândri de ce s-a realizat”, a spus Buzek, la Palatul Victoria, smulgându-i lui Boc un oftat adânc, cu ochii în tavan, clătinând din cap.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one