Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boicot retroactiv al lui Iliescu pentru Unicameral

23 aprilie 2010

Scris de D. P.
„Dă-i, Doamne, romånului (sau bolşevicului, în cazul de faţă), mintea cea de pe urmă!“, aşa sună expresia după care se ghidează, mai nou, nea Nelu’, zis şi ex-Cotrocelu’, octogenarul politruc cu sete permanentă de răzbunare pe adversarii politici, manieră în care şi idolul său Stalin obişnuia să îşi reducă opozanţii la tăcere. În stilu-i caracteristic, Ion Ilici Iliescu a ieşit ieri la rampă cu o nouă porţie de venin. Acesta a condamnat, în direct la Radio France International, fosta conducere a PSD pentru că „nu a boicotat referendumul pentru Parlamentul unicameral“. Deşi referendumul organizat în 22 noiembrie, în paralel cu primul tur al alegerilor, s-a desfăşurat în conformitate cu legile ţării, Ilici aruncă retroactiv cu noroi, atåt în fostul lider PSD, Mircea Geoană, cåt şi în „plebea“ care a votat, de altfel democratic, ca Romånia să treacă la Parlament unicameral şi la reducerea numărului de parlamentari la 300. Din colimatorul bătrånului edec nu a putut ieşi nici Traian Băsescu. Preşedintele ţării a fost acuzat de populism pentru că doreşte să aplice decizia rezultată în urma unui vot al romånilor. „Intenţia lui Traian Băsescu este să diminueze rolul şi funcţiile Parlamentului, folosind o demagogie populistă“. Preşedintele Băsescu crede că „un Parlament unicameral poate fi mai uşor manipulat“, a precizat Iliescu, adăugånd că şeful statului „îşi bate joc“ de Constituţie. Pentru trecerea la Parlament unicameral este nevoie de modificarea Constituţiei, procedură care se validează prin organizarea unui alt referendum. Diminuarea numărului de parlamentari se face prin lege organică, iniţiată şi adoptată în Parlament şi promulgată de şeful statului. Fostul şef din bulevardul Kisselef a mai adăugat că scopul reducerii numărului de parlamentari, deşi o ţară întreagă îi vede ca pe o risipă de resurse publice, este unul personal şi meschin al lui Băsescu. Mai mult decåt atåt, venit la printr-o lovitură de stat orchestrată de forţe externe, nea Nelu’ a avut din nou tupeu să vorbească despre Revoluţia Romånă şi că Parlamentul bicameral este una dintre achiziţiile acestui fenomen.

Bani publici irosiţi

Nu trebuie să amintim că, pentru foarte mulţi dintre aleşii neamului, venirea la sedinţe este un adevărat efort, mulţi dintre dånşii fiind prezenţi mai mult pe sticlă, la televiziunile mogulilor, decåt în sala de sedinţe pentru a discuta legile ţării. „Întreţinerea“ unui parlamentar, pe care o suportăm de altfel din propriile buzunare, se ridică la circa 15.000 de lei lunar, fiecare ales primind o indemnizaţie de 6.343 de lei, precum şi o sumă forfetară de 9.514. La toate aceste beneficii patriciene se adaugă diverse sporuri şi alte drepturi salariale prevăzute de Legea Statutului deputaţilor şi senatorilor, cum ar fi cheltuieli de cazare la hotel sau deconturi de deplasare.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one