Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc i-a demis pe Marius Oprea si Dinu Zamfirescu

Boc i-a demis pe Marius Oprea si Dinu Zamfirescu
28-feb-2010

Marius Oprea si Dinu Zamfirescu au fost demisi de la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si au fost inlocuiti cu Ioan Stanomir si Vladimir Tismaneanu.

Deciziile premierului Emil Boc au fost publicate, sambata, in Monitorul Oficial. Potrivit deciziilor, Ioan Stanomir va fi numit in functia de presedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, iar Vladimir Tismaneanu va avea functia de presedinte al Consiliului stiintific.

Intentia premierului Boc de inlaturare a istoricului Marius Oprea de la conducerea Institutului a stranit reactii de nemultumire, o serie de intelectuali pronuntandu-se impotriva acestei masuri.

Marius Oprea a declarat, intr-un interviu acordat Cataventu, ca nu se doresc dovezi privind crimele comunismului.

"Comunismul e criminal si imoral. Si eu chiar am crezut ca pot sa functionez in aceasta ecuatie. M-am inselat. Nu se doresc dovezile. Ca sa gasesc dovezi, pornesc de la victime. In campania electorala se vorbeste de reconciliere. Cum sa te reconciliezi tu cu un ucis in padure? Trebuie gasit faptuitorul, trebuie sa raspunda cineva in fata legii", a declarat Oprea, care pornise o actiune de dezhumare a unora dintre victimele de la Revolutie, pentru a stabili adevarul.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one