Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Boc cere Parlamentului sa adopte rapid legile promovate de Guvern

27 martie 2010


Okazii.ro
Dupa ce PD-L a blocat zile intregi activitatea Senatului, cu cererea privind demiterea lui Mircea Geoana, premierul Emil Boc a cerut, sambata, Parlamentului, sa adopte rapid principalele legi promovate de Guvern, printre care Legea responsabilitatii fiscale, Legea pensiilor si Codurile de Procedura Penala si Civila.

Prim-ministrul a anuntat, in cadrul videoconferintei cu prefectii, si ca Legea Educatiei va intra, saptamana viitoare, in dezbatere parlamentara.

"Fac un apel la Parlament sa adopte rapid acest pachet de legi, necesare pentru reforma", a spus Boc, amintind ca Legea responsabilitatii fiscale are ca termen de adoptare in Parlament sfarsitul lunii martie, iar Legea pensiilor si Codurile de Procedura Penala si de Procedura Civila trebuie adoptate tot in actuala sesiune parlamentara.

Premierul a anuntat totodata ca Legea Educatiei va intra, saptamana viitoare, in dezbatere parlamentara si ca Guvernul va trimite Legislativului, in luna aprilie, si un set de acte normative pentru descentralizare in administratie si sanatate.

Romania nu are bani pentru salarii mai mari

Premierul Emil Boc a facut apel, totoadata, la intelegere privind imposibilitatea Guvernului de a majora salariile si pensiile.

"Problemele actuale ale Guvernului sunt acelea de a lamuri doua aspecte legate de politica salariala si a pensiilor, doua domenii arzatoare. Legea salarizarii unitare trebuie aplicata pentru a asigura un tratament egal si nediscrimatoriu. La profesori, nu avem decat sa spunem lucrurilor pe nume. In invatamant, in 2008 a fost adoptata legea cu privire la majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. In noiembrie 2008, majorarea de 17% s-a aplicat pentru toti profesori. Diferenta de 33% nu s-a mai aplicat din cauza crizei si insuficientei resurselor financiare.

Pe parcursul lui 2009 au aparut situatii care prin sentinte judecatoresti profesorii au obtinut majorarea salariala. Avem in Romania doua categorii de profesori: cei care nu au sentinta privind majorarea salariala si altii care au sentinte de majorare cu 33%", a precizat premierul Emil Boc, in cadrul videoconferintei cu prefectii.

Emil Boc spera ca romanii sa inteleaga ca, in prezent, economia tarii nu poate oferi mai mult si sa spere ca situatia se va ameliora pe viitor.

"In acest an nu au fost prinse in buget sume care sa cuprinda majorarea de 33%. Noi am propus si propunem aplicarea unitara a legii salarizarii care vizeaza majorarea cu 17%, ceea ce s-a facut deja. Sentintele judcatoresti isi urmeaza cursul firesc si isi urmeaza graficul. Ne asiguram ca se va face plata salariilor.

Evident ne dorim salarii mai mari dar trebuie sa fim realisti, atat poate Romania sa plateasca. Economia Romaniei nu a crescut peste noapte cu 33%. Daca azi scapam de sub control cheltuielile publice, compromitem viitorul Romaniei", a precizat premierul.

Din punctul sau de vedere, Romania se afla deja pe drumul cel bun, dovezile in acest sens fiind scaderea preturilor si stabilitatea cursului valutar.

"Guvernul nu poate sa isi permita sa faca un pas inapoi in ceea ce inseamna asigurarea stabilitatii macroeconomice. Asa cum puteti observa, inflatia este sub control, preturile incep sa scada, cursul euro-leu este stabil, agentiile au ridicat rantingul Romaniei. Aceste lucruri se vor regasi si in viata romanilor. Trebuie sa pastram echilibrele macroeconomice. Azi luam masuri ca maine viitorul sa fie mai bun. Altfel ajungem ca alte tari europene", a adaugat prim-ministrul, precizand ca nivelul datoriilor publice din PIB este sub 30%.

"Pensiile nu scad"

In ceea ce priveste legea pensiilor, Emil Boc a asigurat, inca o data, ca pensiile nu scad.

"Este prevazut un mecanism de crestere din 2011, iar in discututiile cu sindicatele am zis ca punctul de pensie nu va fi mai mic de 40% din salariul mediu brut pe economie. Ulterior el ar putea creste.

In cazul femeilor cu doi sau mai multi copii, pot sa beneficieze de reducerea varstei de pensionare cu un an sau doi, dar vorbim aici de anul 2030. Fac apel la Parlament de a adopta pachetul de legi privind reformele in Romania", a adaugat seful Guvernului.

Emil Boc a precizat ca aceste reforme structurale ne vor asigura ca Romania va fi demna de Uniunea Europeana.

"Am luat decizia ca sefii companiilor de stat sa aiba diminuat salariul si sa fie asemenea celor ale secretarilor de stat", a mai zis Boc.

Sprijin pentru elevii saraci

"Am adoptat, miercuri, in Guvern o hotarare care vizeaza sprijinirea elevilor si studentilor pentru achitizia de calculatoare. 25.000 de elevi vor primi cate 200 de euro sprijin pentru a-si cumpara calculatoare. Cererile se dupun pana in 21 aprilie", a amintit Emil Boc.

Premierul a adaugat si ca, pe 31 martie, expira termenul pentru comunicarea hotararilor cu privire la programul "10 case pentru specialisti".

"Nu se admite niciun fel de intarziere. Este un proiect important al Guvernului, care trebuie sa isi mentina cursul. Nicio zi sa nu aveti intaziere pentru ca intram intr-un calendar accelerat", a adaugat el.

Premierul a adaugat si ca prioritatile raman locurile de munca, investitiile publice, fondurile europene si combaterea evaziunii fiscale.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one