Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Basescu: Recesiunea ne-a aratat ca avem cheltuieli prea mari

10-martie-2010

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Forumul de afaceri romano-japonez, ca recesiunea a aratat Romaniei deficientele din economie, dar si necesitatea unei reforme rapide a aparatului de stat si a unui control mai riguros al cheltuielilor destinate protectiei sociale.

"Trebuie sa fac mentiunea ca aceasta criza, chiar daca afecteaza populatia si economia Romaniei in ansamblu, are si un lucru bun, si anume, ne-a aratat toate deficientele pe care le avem in economia romaneasca.

Acolo unde a fost lipsa de competitivitate ea s-a manifestat foarte puternic pe fondul crizei, de asemenea ne-a aratat ca avem un aparat de stat care cheltuieste prea mult", a subliniat presedintele Traian Basescu miercuri, la Forumul de afaceri romano-japonez, desfasurat la Tokio, informeaza un comunicat al Presedintiei.

Basescu a aratat ca Romania a ajuns rapid, dupa intarea in criza, la concluzia ca statul roman trebuie reformat, pentru optimizarea cheltuielilor.

"Pentru cei care activeaza in Romania stiti foarte bine ca aceste procese au inceput chiar daca, spre exemplu, din partea unor structuri ale societatii romanesti exista o opozitie puternica, ma refer la sindicate in general. Guvernul este insa decis sa continue procesele de reformare a statului pentru optimizarea cheltuielilor", a aratat Traian Basescu.

Presedintele a explicat ca un alt obiectiv al procesului de reforma este punerea sub control atent a cheltuielilor destinate protectiei sociale, in asa fel incat banii sa fie pusi la dispozitia acelora care au nevoie de protectie sociala, nu a celor care nu justifica o astfel de asistenta.

Seful statului a mai aratat ca, desi Romania a incheit un an de criza, rezerva Bancii Nationale a crescut de la 25 miliarde de euro la 32 miliarde de euro, iar poductia industriala din ultimele trei luni ale anului 2009 este mai mare decat cea a ultimelor luni din 2008. "Pentru anul 2010 Guvernul estimeaza o crestere economica pozitiva de 1,3%, ceea ce se situeaza cu putin deasupra mediei estimate de crestere economica pentru Uniunea Europeana", a mai precizat Basescu.

Presedintele s-a adresat si investitorilor japonezi, precizand ca firmele japoneze au adus in Romania tehnologie si performanta si a indemnat reprezentantii firmelor din Japonia sa continue sa investeasca in Romania. Basescu a aratat ca Romania a pastrat un mediu favorabil investitiilor straine, avand o fiscalitate redusa, si a subliniat ca in Romania exista posibilitatea dezvoltarii de afaceri nu numai pe banii firmelor.

"Spre exemplu, firmele care sunt inregistrare in Romania pot sa acceseze fonduri ale Uniunii Europene. Romania are la dispozitie din partea Uniunii Europene, pana in anul 2015, 32 de miliarde de euro. Sunt bani care pot fi utilizati de orice firma inregistrata in Romania pentru investitii in Romania. Deci acesti bani pot fi utilizati si de investitori japonezi", a subliniat Traian Basescu.

Presedintele a precizat cateva domenii de interes din punct de vedere al economiei romanesti- retehnologizarea termocentralelor, industria alimentara, energia verde- eoliana si hidro, productia de masini agricole, turism.

"Si as mai face o ultima mentiune legata de investitiile in Romania, si anume aceea ca orice investitie in Romania se adreseaza unei piete de 500 de milioane de cetateni, piata Uniunii Europene. Si imi permit sa apreciez ca datorita, pe de-o parte, nevoilor de investitii ale Romaniei, pe de alta parte datorita costului inca scazut al fortei de munca, Romania este un loc in care, daca poti, este bine sa investesti azi", a apreciat Basescu.

Presedintele Traian Basescu a mai spus, raspunzand unei intrebari venite din partea unui participant la Forum, ca protejarea teritoriului Romaniei prin amplasarea pe teritoriul sau a elementelor de scut antiracheta va stimula investitiile straine in regiune.
sursa http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one