Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Basescu: Consiliul European are ca miza strategia europeana pana in 2020

25 martie 2010Consiliul European de Primavara are o miza extraordinara, a declarat joi presedintele Traian Basescu, precizand ca la aceasta reuniune va fi dezbatuta strategia europeana pana in 2020.

Intalnirea are doua subiecte principale, stabilirea strategiei Uniunii Europene pana in 2020, privind crearea de locuri de munca si crestere economica, iar cel de-al doilea este identificarea noii linii de actiuni cu privire la negocierile internationale privind schimbarile climatice, spune presedintele.

Alte discutii vor fi purtate pe tema obiectivelor Uniunii Europene privind reuniunea G20 de la Toronto din iunie, dar si mentinerea competitivitatii economice a Uniunii Europene.

Basescu a adaugaT ca se vor discuta si cateva dintre obiectivele propuse pentru reuniunea G20 de la Toronto, din iunie.

"Unul din obiective ar fi cresterea ratei de ocupare a persoanelor cuprinse intre 20 si 64 de ani pana la cel putin 75 la suta. Este un obiectiv extrem de ambitios care se intinde ca perioada de timp pe 10 ani si va declansa dezateri serioase", a declarat Basescu.

Presedintele a mai declarat ca vor fi discutate si probleme legate de cresterea finantarii pentru cercetare, esentiala pentru mentinerea competitivitatii economice.

"Un alt obiectiv este legat de stimularea cercetarii la nivelul UE. Este vorba despre alocarea a 3% din PIB, ca medie la nivelul Uniunii Europene, pentru cercetare", a explicat presedintele.

Basescu a adaugat ca Romania va sustine punerea la dispozitie de resurse pentru statele care au intrat in UE in ultimii ani in vederea reducerii cu 25% a nivelului de saracie, potrivit NewsIn.

Romania nu va fi de acord insa cu propunerile ambitioase privind cresterea eficientei energetice cu 30%, reducerea emisiilor de carbon cu 30% sau cresterea ponderii de energie obtinuta din resurse regenerabile de 30%, a adaugat presedintele.

Tara noastra va sustine implementarea in continuare a masurilor pentru atingerea obiectivului 20-20-20, privind schimbarile climatice (procentul ar urma sa fie de 20%, in toate trei domeniile), a adaugat presedintele.

Traian Basescu participa consiliul european de primavara, desfasurat pe 25-26 martie, la Bruxelles. Presedintele va participa, in prima zi a vizitei la Bruxelles, la lucrarile Summit-ului Partidului Popular European, care are pe agenda pregatirea Consiliului European.

Presedintele se va intalni pe 26 martie cu seful Guvernului Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one