Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Baronii locali scapă de Ponta

Baronii locali scapă de Ponta


Florin Ciornei
Marţi, 02 Martie 2010
Schimbările de la nivelul filialelor au fost oprite pentru a nu alimenta tensiunile, demisiile şi scindarea PSD.

Niciun lider de filială nu va fi decapitat după instalarea noii conduceri a PSD. Aceasta a fost decizia Comitetului Executiv al PSD reunit ieri pentru prima dată după alegerea noului preşedinte al PSD, Victor Ponta.

Decizia a avut ca scop dezamorsarea tensiunilor din PSD şi stoparea hemoragiei de demisii din partid. Prima înfăţişare a lui Victor Ponta cu baronii locali a început pe fondul temerilor şi incertitudinilor alimentate de zvonurile despre eventuale decapitări la nivel local în „tabăra Geoană”, plănuite fie de Adrian Năstase, fie de secretarul general Liviu Dragnea.

Încă de la început, mai mulţi lideri judeţeni au cerut să nu se transfere divergenţele de la centru în teritoriu. Aceştia au atenţionat că dacă le vor fi puse în discuţie scaunele şi vor fi alimentate rivalităţile locale, atunci PSD se va trezi cu 42 de congrese mai mici, câte unul în fiecare filială. Şi acest lucru nu ar fi benefic acum, când partidul este măcinat de demisii şi se află în pragul scindării.

Din acest motiv s-a decis ca alegerile interne să se facă doar în filialele unde există conduceri interimare sau mandate expirate.

Revoltă anti-Dragnea

Oricum, şedinţa de ieri a CEx a fost pe punctul de a degenera în revoltă anti-Liviu Dragnea, numărul 2 în PSD şi liderul aflat în plină expansiune a puterii în partid.

Modul în care Dragnea a făcut lista cu secretari executivi a produs nemulţumiri. Câţiva lideri judeţeni, printre care şi vicepreşedintele Ion Toma, Marius Lazăr (Arad) şi Florin Cazacu (Hunedoara), i-au replicat că nu au fost consultaţi.

Pentru a calma spiritele, Victor Ponta a intervenit şi l-a pus pe Dragnea la punct: „Domnu’ Dragnea, dacă vreţi să fiţi secretar general al PSD trebuie să-i respectaţi pe preşedinţii de organizaţii”. Liviu Dragnea s-a simţit atât de lezat în orgoliul său de secretar general încât la un moment dat a intervenit jignit că nu se ţine cont şi de opinia sa: „Domnu’ preşedinte, eu mai sunt sau nu pe aici?”.

Tocmai se discutase despre excluderea din partid a unor membri de la PSD Buzău, care informal sunt deja la PDL şi despre care Victor Ponta afirmase că, din punctul lui de vedere, „aceşti oameni nu mai există”.

Lui Dragnea nu i-a convenit că nu are mână liberă în privinţa „judeţelor”. El şi-ar fi dorit putere exclusivă asupra organizaţiilor locale, fapt exprimat şi în urmă cu o săptămână la primul Birou Permanent al PSD de după congres.

El i-a informat pe membrii BPN că pe viitor nu se vor mai discuta chestiuni care ţin de organizaţii, şedinţele fiind rezervate pentru „chestiuni mai înalte”. Singurul care l-a contrazis atunci a fost Marian Vanghelie.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one