Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu şi partidele politice au încheiat consultările

Băsescu şi partidele politice au încheiat consultările


Marinela Raţă
Luni, 15 Martie 2010
Consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele rămase la discuţii după retragerea PNL, PSD şi PC s-au încheiat. Întrunirea s-a finalizat după aproape o oră de la plecarea liderilor celor trei partide parlamentare.

Primii care au ieşit de la întâlnirea cu Traian Băsescu au fost reprezentanţii UDMR. "Am avut o discuţie şi despre o reorganizare a ţării, dar cred că este prematur să discutăm despre acest lucru. E nevoie de o regândire a judeţelor şi regiunilor. Cred că reprezentanţii celorlalte partide ar fi putut trece peste orgoliile personale şi să rămână la consultări", a rezumat Tanczos Barna consultările de la Cotroceni.

Din partea independenţilor a vorbit atât Gabriel Oprea, cât şi Marian Sârbu. "Considerăm că poporul s-a exprimat prin referendum. Trebuie făcută o modificare fundamentală a Constituţiei. Noi, independenţii, am avut de ales între partide şi principii", a spus Oprea. La rândul lui, Marian Sârbu a relatat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre pensii şi schimbnări legislative în domeniul muncii.

Opoziţia a boicotat consultările

După 20 de minute de la începerea întrunirii dintre preşedintele Traian Băsescu şi reprezentanţii partidelor parlamentare, pe tema revizuirii Constituţiei, liderii PNL, ai PSD şi cei ai PC s-au retras de la consultări. Motivul: participarea la discuţii a independenţilor. "Nu putem accepta subminarea instituţiei parlamentare", a explicat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a mai spus că partidul pe care îl conduce nu poate sta la discuţii alături de independenţi. Liderul PSD Victor Ponta a venit să completeze nemulţumirile liberalilor egate de faptul că s-au aşezat la aceeaşi masă cu "nelegitimii" independenţi. "Îndependenţii nu s-au constituit la tribunal ca un partid politici", a spus Ponta. Aceeaşi atitudine au avut-o şi liderii PC. La jumătatea de oră de la debutul consultărilor, preşedintele a mai rămas în sală alături de independenţi, reprezentanţii PDL şi cei ai UDMR. Întrunirea s-a încheiat în jurul orei 16.30.


Băsescu: Revizuirea Constituţiei, al treilea obiectiv după NATO şi UE

PSD, PC, PNL, PDL şi grupul independenţilor din Parlament au intrat la discuţii cu şeful statului la ora 15.00, pe tema revizuirii Constituţiei. "Aş vrea să vorbim despre al treilea obiectiv, după intrarea în NATO şi UE, şi anume modernizarea statului", le-a spus şeful statului liderilor politici.

Preşedintele le-a spus reprezentanţilor partidelor parlamentare că "modernizarea statului implică şi luarea în consideraţie a referendumului din noiembire 2009".

"Cele două întrebări nu sunt decât motivul deschiderii discuţiilor despre revizuire", a completat Băsescu. Şeful statului a mai adăugat însă, că procesul de revizuire nu se poate limita doar la legea fundamentală. Preşedintele a mai spus că "nimeni nu trebuie să considere că vrea să impună un model de Constituţie". "Mandatul meu nu va fi afectat de aceste modificări. Mandatul meu se termină", a subliniat şeful statului.

Liderul UDMR, Marko Bela, declara recent, că nu este de acord cu Unicameralul. El mai propunea ca, prin viitoarea Constituţie, Guvernul să nu mai poată adopta Ordonanţe de Urgenţă, iar preşedintele ţării să fie ales de Parlamentul bicameral.

Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, anunţa, în urmă cu o lună, că, în perspectiva modificării Constituţiei, "PNL rămâne adept al republicii parlamentare şi adeptul unui Parlament bicameral, cu un număr redus de parlamentari", arată Mediafax.

PSD vrea preşedinte ales de Parlament

În PSD sunt opinii diferite privind modificările Constituţiei. Vicepreşedintele PSD Ioan Chelaru, coordonatorul comisiei PSD pentru revizuirea Constituţiei, declara, săptămâna trecută, că partidul susţine transformarea României în republică parlamentară, astfel încât şeful statului să nu mai fie ales direct, ci de către o Adunare formată din membrii Parlamentului şi dintr-un număr egal de electori, desemnaţi de Consiliile judeţene, după modelul german.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, în schimb, l-a contrazis pe Chelaru, opinând că nu este de acord cu transformarea României în republică parlamentară. Geoană adăuga că şeful statului trebuie ales direct, aşa cum se întâmplă în acest moment.

Preda nu vrea unicameral

PDL este singurul partid care susţine în întregime viziunea preşedintelui de revizuire a Constituţiei. Şi în interiorul acestei formaţiuni sunt însă păreri contrare. Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine instituirea unui regim semiprezidenţial, în care şeful statului să poată dizolva Parlamentului şi să poată prezida şedinţele de Guvern. Preda nu agreează însă ideea ca Legislativul să aibă o singură cameră.

Consultările de astăzi de la Cotroceni au loc după ce conducerile celor două Camere legislative au respins, recent, solicitarea PDL privind constituirea unei comisii de revizuire a Constituţiei, împotriva demersului democrat-liberalilor votând reprezentanţii PSD şi ai PNL. Revizuirea Constituţiei a fost cerută de PDL ca urmare a referendumului din 22 noiembrie 2009, când 77,78% dintre alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, prezenţa fiind de 50,95%.

Potrivit articolului 150 din Constituţie, revizuirea legii fundamentale poate fi iniţiată de preşedintele ţării la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot. Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Ştire publicată la 10.10 şi actualizată la 15.26.

sursa http://www.evz.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one