Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu: "Aveţi şansa să intraţi în istorie"

11 mai 2010

e DIANA LAZAR 1029 VIZUALIZARI | COMENTARII 5
Şeful statului le-a spus reprezentanţilor majorităţii de guvernare că de aplicarea măsurilor din acordul cu FMI le-a atârnă rezultatul alegerilor din 2012.
PE ACEEASI TEMA
Ce ne aşteaptă dacă Guvernul o dă în bară
Preşedintele Traian Băsescu i-a încolonat ieri pe miniştri, iar împreună s-au deplasat la Parlament la o întâlnire cu aleşii puterii, senatori şi deputaţi. Votul acestora este decisiv în aplicarea măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare. „Am considerat că am obligaţia să explicăm grupurilor parlamentare care susţin Guvernul acordul cu FMI. În acelaşi timp am ţinut să fac câteva remarci legat de modul în care se fac numirile, modul în care funcţionează deconcentratele", a declarat preşedintele la finalul întrevederii, dând totodată asigurări că România nu este chiar în situaţia statelor cu „mari dificultăţi financiare". „Sunt ţări în zona euro care sunt în mai mare dificultate. Acest program este unul care să ne menţină suveranitatea. Am observat că statele care sunt în mare dificultate financiară cedează mare parte din suveranitate", a continuat preşedintele.


Austeritate şi de sus în jos?

„Dacă aplicaţi aceste măsuri aveţi şansa să intraţi în istorie ca Guvernul care a salvat ţara de la înec. Dacă nu faceţi totul pentru aplicarea lor, veţi fi cei care au scufundat-o în criză, iar costurile le veţi plăti la alegerile din 2012", le-ar fi spus parlamentarilor, preşedintele Băsescu în spatele uşilor închise. Surse prezente la discuţii au declarat pentru România liberă că Traian Băsescu i-a sfătuit pe cei de la PDL, UNPR şi UDMR să privescă partea plină a paharului. „Este vorba dacă vreţi şi de o miză politică, nu doar economică", a continuat preşedintele. El le-a spus reprezentanţilor puterii că e nevoie de măsuri de austeritate, care trebuie aplicate „de sus în jos". Preşedintele a dat exemplul numărului mare de maşini de lux ale ministerelor, întrebând de ce au nevoie de autoturisme angajaţi ai acestor instituţii, alţii decât miniştrii şi secretarii de stat. „Voi fi un partener al majorităţii guvernamentale, dar voi sancţiona ieşirile din austeritate", a mai spus Băsescu. El i-a avertizat pe aleşi şi asupra modului de distribuire a fondurilor în teritoriu şi cu felul în care se fac numiri în funcţii, declarând că va taxa orice abuz al puterii. În acest sens, preşedintele a recomandat, în condiţiile haosului dat de declararea ca neconstituţională a Legii privind numirile în posturile de conducere din deconcentrate, ca pe fiecare post să se ia toate persoanele, numite fie de PDL, PSD, sau de PNL, plus alte persoane interesate de funcţia respectivă, şi să se organizeze concursuri corecte, iar titular să fie desemnat cel care întruneşte cel mai mare punctaj.

Primul om în stat a subliniat şi necesitatea impunerii unor măsuri împotriva evaziunii din agricultură, explicând că din 1990 încoace s-au dat de la stat suvenţii de aproximativ 6 miliarde de euro, iar la stat s-au întors mult mai puţin de jumătate. „În acest moment sunt zone unde nu are cine să culeagă recolta, iar nivelul de asistenţă socială în acele zone este foarte mare", a afirmat Băsescu. Referindu-se apoi la distribuirea fondurilor în teritoriu, Băsescu a atras atenţia asupra nevoii de „echitate", precizând că nu este în regulă ca un judeţ să primască sume mari de la buget, iar altele deloc. În final, şeful statului a lăsat parlamentarilor exemplare ale documentelor încheiate cu instituţiile financiare şi i-a asigurat că va răspunde oricărei solocitări a grupurilor parlamentare de a se întâlni, fie chiar şi săptămânale. De altfel, senatorii PDL l-au şi invitat lunea viitoare la o discuţie
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one