Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Avocatul de lux al turnătorilor

Avocatul de lux al turnătorilor


Mirela Corlățan
Miercuri, 10 Februarie 2010
Sergiu Andon îi apără pe bani buni pe foştii colaboratori ai Securităţii, dar a început să piardă procesele.

Ziua de 31 ianuarie 2008 a fost una de glorie absolută a avocatului Sergiu Andon. Curtea Constituţională nu doar că admitea toate excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de el în procesul intentat CNSAS de senatorul Dan Voiculescu, dar lăsa în aer o întreagă instituţie, declarând neconstituţională Legea 197/1999 de funcţionare a CNSAS în ansamblul său. Era mult mai mult decât sperase avocatul lui Voiculescu, care nici măcar nu s-a prezentat în faţa judecătorilor pentru a-şi susţine cererea.

De aici până la faima care i-a adus la picioare o pleiadă de deţinători de funcţii publice declaraţi de CNSAS turnători ai Securităţii nu a fost decât un pas. Sergiu Andon a ajuns să apere de la parlamentari şi procurori până la revo lu ţionari şi candidaţi în alegerile locale.

Voiculescu, marea înfrângere

Pe cât de prolific a fost debutul în cauzele cu turnători, pe atât de surprinzătoare a fost în ultima perioadă evoluţia proceselor. Vinerea trecută, Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză CNSAS în cel mai longeviv proces al său, cel cu Dan Voiculescu.

O decizie pe care, fireşte, Dan Voiculescu o va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi împotriva căreia avocatul Andon spune că va acţiona şi la CEDO, în caz că va fi înfrânt şi a doua oară. Nu este însă primul proces pierdut de Andon.

Primarul din Lupeni, turnător de pocăiţi

În urmă cu două săptămâni, el a pierdut procesul primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă, de data aceasta printr-o decizie definitivă a Înaltei Curţi. Primarul Resmeriţă, după cum arată documentele prezentate de CNSAS în instanţă, a turnat un neoprotestant care, nemulţumit că este obligat să muncească sâmbăta, în ziua sa de sărbătoare, voia să organizeze un protest în timpul unei vizite a lui Ceauşescu în Valea Jiului.

Starea de pericol în care acesta a fost pus prin turnătoria lui Resmeriţă a fost decisivă pentru instanţă.

„Casa Speranţei”, altă cauză pierdută

Romeo Pitulan, revoluţionar cu acte, a reprezentat pentru avocatul Andon o altă cauză pierdută. Pitulam, o arată documentele de la CNSAS, a fost gazdă a Securităţii, punându-şi la dispoziţie pentru întâlnirile conspirative biroul său de la biblioteca publică „Gheorghe Lazăr”. Locul a devenit, în rapoartele Securităţii, „Casa Speranţei”.

Culmea ironiei, în această cauză avocatul Andon a pierdut cu contribuţia parlamentarului Andon, care era membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor în 2008, atunci când s-a conceput noua lege de funcţionare a CNSAS. O propunere din partea CNSAS stipula ca deciziile în cazul gazdelor să specifice clar calitatea acestora şi să nu fie încadrate în categoria unică a colaboratorilor, pe motiv că, de cele mai multe ori, au avut un rol pasiv. Comisia Juridică nu a fost însă de acord cu propunerea, iar prin noua lege de funcţionare a CNSAS gazdele Securităţii sunt încadrate automat în categoria colaboratorilor Securităţii.

Un al patrulea proces pierdut de Andon este cel al procurorului Dorin Paul Rădulescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ploieşti, care a primit o decizie de la Înalta Curte că a fost colaborator.

„Am avut multe solicitări pe cauze de acest tip, dar în multe am refuzat să mă implic. Iau cazuri în care există o şansă de câştig.”,
SERGIU ANDON, avocat

INCONSECVENŢĂ

Gafele avocatului Andon

Motivarea instanţei în cazul lui Dan Voiculescu este încă aşteptată cu interes atât de CNSAS, cât şi de Sergiu Andon însuşi, însă o privire aruncată în acest dosar arată care a fost punctul cel mai slab al acuzării.

După ce Curtea Constituţională a admis toate excepţiile invocate de avocatul Andon, după schimbarea legii, acesta a ridicat o a doua excepţie de neconstituţionalitate. Andon a argumentat că procesul nu ar trebui să mai fie judecat pe fond. Curtea s-a întors însă la 180 de grade şi i-a respins cererea.

Surprinzător, după aceea, Andon a susţinut că procesul trebuie să continue pe fond. Inconsecvenţa e, aşadar, primul punct slab ce transpare din dosar, pe lângă cel al retragerii declaraţiei iniţiale, de sus ţinere, a verişoarei lui Voiculescu, Paraschiva Silaghi.

O altă gafă a avocatului Andon poate fi identificată în dosarul primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă. În pledoaria sa, avocatul a invocat un articol semnat Stelian Octavian Andronic, apărut în revista „Periscop”, a rezerviştilor SIE. Articolul încerca o discreditare a arhivelor CNSAS, care „dezbină societatea românească” şi care sunt nocive pentru „armonia şi unitatea poporului român”.

Cu toate sentinţele nefavorabile primite, avocatul Andon nu are nimic să-şi reproşeze. „Din punct de vedere profesional nu am făcut nicio greşeală”, susţine el.

PREŢURI

Un trecut spălat la tarife de boier
Tarifele practicate de avocatul Andon sunt pe măsura faimei sale. Potrivit unor surse, foştii turnători ai Securităţii ar fi fost taxaţi cu circa 5.000 de euro pentru fiecare instanţă de judecată.
„Tarifele avocaţilor sunt confidenţiale”, refuză Andon să confirme sau infirme suma vehiculată. Nici clienţii săi nu vorbesc oficial despre tarife.

Senatorul de Giurgiu Cezar Măgureanu, al cărui proces Andon l-a câştigat la prima instanţă, se fereşte să spună tariful, dar lasă să se înţeleagă că e pe măsura „numelui de rezonanţă” pe care acesta îl are. „Nu iau un caz decât atunci când există o cât de mică şansă de câştig”, spune Sergiu Andon.

NECOLABORARE CU PREMEDITARE

Securitatea, sursa ziaristului Andon

CNSAS i-a dat deputatului Sergiu Andon adeverinţă de necolaborare pentru că el nu a furnizat informaţii Securităţii, ci „doar” primea informaţii de la Securitate.

„Slugărnicia de care a dat dovadă Andon Sergiu, ziarist la «Flacăra» şi avansat probabil pentru merite deosebite la «Scânteia» mă îndreptăţeşte să cred că acesta a fost o unealtă a Securităţii”.

Cuvintele îi aparţin lui Ştefan Penciu, fost şef al Serviciului Tehnic în ONT Carpaţi în perioada comunistă, care a contestat la Curtea de Apel decizia CNSAS în cazul de putatului Sergiu Andon. Penciu a argumentat pentru Curtea de Apel că un articol al ziaristului Sergiu Andon i-a distrus cariera, ceea ce reprezintă „o formă mascată de poliţie politică”.

Delaţiune între colegi

Intitulat „30 de arginţi”, articolul cu pricina a apărut în „Flacăra” în iulie 1970, în timpul unui proces ce i-a fost înscenat de Securitate lui Penciu. Inginerul fusese denunţat de un colaborator al său din Ploieşti, arhitectul Ion Tabacu, după ce acesta din urmă a fost prins că încerca să fugă din ţară cu maşina, sub pretextul unei excursii.

„În urmă cu un an şi jumătate, fusesem cu el într-o delegaţie în Germania şi Elveţia. Acolo am vizitat un fost prieten al tatei, fost legionar. Prins de Securitate, ca să scape, Tabacu m-a turnat pe mine. Doar că eu nu avusesem niciun gând să fug, deşi aveam paşaport cu viză permanentă”, povesteşte Penciu.

Încercarea Securităţii de a-l pedepsi pe Penciu eşuează, însă i se înscenează un proces pentru „înşelăciune în dauna avutului obştesc”.

Pretextul era un decont de 30 de dolari despre care Securitatea a aflat că se baza pe bonuri false. Penciu fusese găzduit la un hotel şi dus cu maşina pe gratis într-o delegaţie din Elveţia, dar obţinuse de la gazde bonuri decont. Ziaristul Andon de la „Flacăra” află povestea şi scrie un articol „de vastator”. După trei luni, Penciu a fost condamnat la un an de închisoare.

„Pentru a obţine o condamnare, prejudiciul trebuia să fie mai mare de 500 de lei şi atunci cei 30 de dolari au fost convertiţi la un curs de 36 de lei, în loc de 12 lei, cât era cursul real. Am intrat în audienţă la procurorul general şi am obţinut reabilitarea. Doar că mi-am pierdut serviciul şi nu m-am mai putut angaja decât la ICRAL.

EXTRAS DIN PRESA VREMII

Textul de „înfierare” se numea „30 de arginţi”

Potrivit adeverinţei de la CNSAS, informaţiile lui Andon proveneau de la Securitate. „Pentru a constitui exemplu faţă de alte elemente predispuse la astfel de fapte, prin organele competente, a fost publicat un articol intitulat «30 de arginţi» în revista «Flacăra»”, nota un ofiţer într-un raport din martie 1971.

Deputatul Sergiu Andon nu a primit însă verdict de colaborare întrucât pen tru acesta legea cere dovezi că ar fi dat informaţii Securităţii. El nu a dat, ci, dimpotrivă, s-a folosit de infor maţii de la Securitate, susţin documentele.

Andon nu vrea să vorbească însă despre asta, argumentând prin principiul con fidenţialităţii surselor. Un alt principiu i-a fost însă necunoscut lui Andon, după cum suţine Penciu. Acela de a vorbi, înainte de a scrie, cu cel „executat”. Textul de „înfierare” poate fi citit mai jos.

Ziaristul Andon: „Moft! Minciună!”

„(…) Dar de ce au mers Penciu şi Tabacu la Zurich? Pentru ca de acolo să plece în R.F. a Germaniei, la Freiburg. Şi pentru ce s-au dus la Freiburg? «Să vedem terenuri de golf», pretinde Penciu. Moft! Minciună! La Freiburg, Ştefan Penciu a vizitat pe un duşman de clasă al patriei noastre, condamnat de Curtea Marţială încă din anul 1941. (…)Dacă Ion Tabacu a manifestat o pocăinţă de ultim moment (…), inginerul Penciu face pe nevinovatul”.

sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one