Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ţara arde şi opoziţia se lamentează electoral

11 mai 2010

Scris de Sebastian Rusu
Grecizarea iminentă a României şi falimentul unei întregi clase politice la 20 de ani de la momentul revoluţiei din decembrie 1989 sunt cei doi vectori care apasă pe umerii puterii, în contextul în care liderii opoziţiei par a fi rupţi de realitate şi-n loc de formule concrete anticriză oferă forme fără fond. În acest sens, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat ieri că soluţia la problemele actuale ar putea fi dată de un premier politic susţinut de partide, dar independent de interesele acestora. În opinia sa, formula Klaus Johannis, pe care a propus-o în campanie, e încă valabilă.
„Cred şi acum, ca şi în campanie, că într-un moment atât de dificil trebuie să găsim o formulă cu un premier de genul Johannis, aşa cum am propus înainte de prezidenţiale, în jurul căruia să se coaguleze o majoritate care să permită o abordare diferită. Eu l-am propus pe Johannis când am avut posibilitatea“, a spus Geoană. Pe de altă parte, soluţia Johannis este depăşită în contextul actual, când mai importante sunt măsurile de limitare a crizei şi sacrificarea statului social pentru a nu deveni la infinit debitorii FMI-ului.
El a adăugat că se referă la o formulă cu un premier politic, dar independent de interesele de partide, care să fie capabil să ia şi măsurile dure şi să poată să elimine din administraţia publică clientela politică numită de partide.

Criză economică versus criză de idei

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, pare a se inspira din filosofia revoluţionară a lui Che Guevara, declarând că mişcările de stradă sunt „singura soluţie“ ca Executivul să realizeze ceva.
„Da, cred că este singura soluţie. Altfel, acest Guvern şi această majoritate sunt atât de nesimţite - şi folosesc acest termen inventat de Emil Boc pentru că i se potriveşte - încât numai de frică vor face ceva“, a afirmat Ponta. Din aceste declaraţii se observă faptul că opoziţia nu are idei concrete şi nici nu este capabilă să-şi asume răspunderea din moment ce criza s-a adâncit şi soluţiile s-au împuţinat. La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat ieri că liberalii nu vor susţine la nivel parlamentar planul de măsuri propus de Traian Băsescu, precizând că dacă şeful statului consideră că nu mai merge în România cu birocraţie, clientelă şi corupţie, să plece împreună cu Emil Boc. „Vom discuta cu orice guvern de tehnicieni şi de oameni competenţi care să-şi asume măsuri dure de reducere a cheltuielilor bugetare acolo unde ele sunt posibile şi de unde este posibil“, a menţionat Crin.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one