Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Antonie Solomon va fi suspendat din functia de primar al Craiovei

9-martie-2010

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a primit, marti dupa-amiaza, decizia completului de judecata al Tribunalului Arges, prin care era instiintat ca primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, urmand sa emita ordinul de suspendare a acestuia din functia de primar.

"Am primit documentele de la Biroul de Executari Penale decizia instantei. Nu eram la birou, iar in continuare trebuie sa emit ordinul de prefect pentru suspendarea din functia de primar a lui Antonie Solomon. Dupa aceea, trebuie sa il notific pe acesta, prin posta speciala, la arest, dupa care trebuie sa informez Consiliul Local Municipal Craiova. Asta este procedura si eu o urmez, desi nu imi este usor pentru ca eu il consider pe Solomon prietenul meu si in astfel de situatii este foarte greu", a declarat prefectul de Dolj, Eugen Georgescu.

Dupa suspendarea din functie a primarului Antonie Solomon, Consiliul Municipal Craiova va trebui sa sa fie convocat in sedinta extraordinara, urmand ca, prin vot secret, consilierii locali sa desemneze pe unul dintre cei doi viceprimari sa preia atributiile de primar.

Cele mai mari sanse pentru preluarea acestei functii le are Marinica Dinca, viceprimar al Craiovei din partea PD-L.

Solomon a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat ca ar fi primit mita 50.000 de euro de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-si indeplini in mod necorespunzator atributiile de serviciu legate de exercitarea functiei de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova.

Potrivit DNA, primarul ar fi primit 40.000 de euro pentru emiterea autorizatiei de construire a unui hypermarket PIC la Craiova si 10.000 de euro pentru a asigura transport public pana la hypermarket. Solomon ar fi primit banii in mai multe transe, in perioada februarie - noiembrie 2006. El a fost arestat preventiv sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut instantei arestarea preventiva a primarului Craiovei in baza unor interceptari a doua discutii telefonice dintre Cornel Penescu si Antonie Solomon, respectiv Cornel Penescu si Adrian Mititelu, au declarat. Astfel, Cornel Penescu ar fi vorbit cu Mititelu, care i-a spus: "Ma descurc, am rezolvat situatia, o sa dau niste bani". De asemenea, in discutia dintre Penescu si Solomon, patronul PIC i-a spus primarului Craiovei: "Maine vin la primarie".

Mai mult, procurorii ar fi gasit in contabilitatea PIC 10.000 de euro si 40.000 de euro, inregistrati ca fiind bani pentru protocol. DNA a considerat acesti bani drept mita pentru autorizatie de constructie a supermarket-ului.

De cealalta parte, Cornel Penescu si Antonie Solomon au declarat in fata procurorilor ca nu au dat si nu au primit mita. Mai mult, proprietarul PIC a spus ca banii au fost utilizati pentru protocol, potrivit surselor judiciare.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat in fata magistratilor ca s-a intalnit doar de trei ori cu Penescu, o data la primarie, a doua oara la deschiderea oficiala a magazinului PIC si ultima oara la un meci de fotbal.

In acest dosar, pe langa primarul Craiovei, care este inculpat, Cornel Penescu si un angajat al PIC au calitate de invinuiti.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one