Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Angajatorii pot cere pensionarea angajatilor, daca sunt indeplinite conditiile de stagiu de cotizare

Angajatorii pot cere pensionarea angajatilor, daca sunt indeplinite conditiile de stagiu de cotizare
2-martie-2010

Cererea de pensionare va putea fi depusa la casa de pensii nu doar de catre angajat, ci si de angajator, cu 30 de zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare, iar contractul de munca va inceta de drept la data indeplinirii conditiilor de pensionare, potrivit unei legi adoptate recent de Parlament si trimisa spre promulgare presedintelui.

Proiectul de lege are ca obiect reglementarea unor masuri in domeniul muncii si asigurarilor sociale, prin modificarea unor prevederi din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, Legea nr.188/1999 privind statutul functionarilor publici si Legea nr.53/2003 – Codul muncii, in sensul limitarii termenelor pentru depunerea cererii de pensionare la casa teritoriala de pensii in a carei raza teritoriala se afla domiciliul asiguratului.

Potrivit initiatorilor proiectului de lege, actualele reglementari creeaza posibilitatea mentinerii in activitate a categoriilor de persoane, atat functionari publici, cat si personal contractual, care indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru obtinerea unei pensii pentru limita de varsta, datorita termenelor destul de generoase pentru depunerea cererilor si de eliberare a deciziilor de pensii.

In opinia acestora, astfel se creeaza premisa cumulului pensiei cu veniturile salariale, angajatorul fiind in imposibilitatea de a actiona in sensul incetarii raportului de serviciu, respectiv a raportului de munca.

Noile reglementari vizeaza limitarea termenelor existente in sensul restrangerii acestora, respective creeaza posibilitatea angajatorului de a lua masurile legale in vederea incetarii raportului de munca la data indeplinirii conditiilor prevazute de lege pentru obtinerea unei pensii pentru limita de varsta.

Potrivit noii legi, asiguratii care indeplinesc conditiile prevazute de prezenta lege pentru obtinerea unei pensii pentru limita de varsta, cu exceptia pensiei anticipate si a pensiei anticipate partiale, isi pot continua activitatea numai cu acordul angajatorului, in conditiile legii.

Cererea de pensionare, impreuna cu actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege se depun de solicitant sau, dupa caz, de angajator, la casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul solicitantului, cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare, prevazute de lege.

Drepturile de pensie pentru limita de varsta se vor plati de la data indeplinirii conditiilor de pensionare, prevazute de lege daca cererea a fost depusa cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii acestor conditii.

Se considera depuse in termen, cererile de pensionare inregistrate in intervalul cuprins intre data indeplinirii conditiilor de pensionare si cea de-a 30-a zi calendaristica anterioara acestei date.

Cererile de pensionare inregistrate pana la data intrarii in vigoare a legii se vor solutiona conform normelor legale in vigoare la data inregistrarii cererilor.

*Pentru mai multe informatii, va prezentam ca fisier atasat proiectul de lege, in forma trimisa la promulgare.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one