Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

ANCHETA: Chiliman - vile cu grădiniţă

ANCHETA: Chiliman - vile cu grădiniţă

Articol Aparut In Academia Catavencu Comentarii
O

casă cu etaj, dărăpănată, cumpărată de Primăria sectorului 1 pentru mutarea unei grădiniţe: 1,85 milioane de euro. Altă casă, tot cu destinaţia grădiniţă, tot cu bani de la Primăria 1: 1,65 milioane de euro. Încă două case, cumpărate tot ca grădiniţe, au scos din bugetul primului sector al Capitalei 1,654 milioane de euro, respectiv 1,07 milioane. Bucuria primarului Chiliman de a-şi îmbogăţi suporterii electorali şi prietenii de partid – nepreţuită.

Chiliman, investitor imobiliar de lux pe segmentul „grădiniţe“

În perioada iulie-decembrie 2008, pe finalul mandatului Tăriceanu 2, liberalul Andrei Chiliman a spart nu mai puţin de 12 milioane de euro ca să cumpere sedii pentru patru grădiniţe, un centru social şi o clădire în care să fie mutată Poliţia Comunitară a sectorului 1.

Normal, banii au fost plătiţi din bugetul Primăriei, la încheierea tranzacţiilor. Nu are sens să vă întrebaţi dacă a fost organizată vreo licitaţie sau măcar vreo selecţie de oferte. Nu, Chiliman a dat banu’ direct proprietarilor. Oficial, procedura de cumpărare a fost prin „negociere directă“. Dar uitaţi cuvîntul „negociere“ din fraza de mai sus, reţineţi doar „directă“. Pentru că aşa e şi relaţia primarului de la 1 cu mai toţi cei de la care a cumpărat imobilele: directă. Şi profitabilă. Iar dacă aveţi impresia că îi punem în cîrcă edilului această achiziţie, în loc să ne referim, de exemplu, la consilierii locali, care au votat „pentru“, vă înşelaţi: primarul Chiliman e autorul proiectului de hotărîre de Consiliu Local al Sectorului 1 prin care Primăria a plătit 12 milioane de euro pentru şase imobile.

Grădiniţă şi centru social lăutăreşti

Să luăm imobilele unul cîte unul şi să vedem cam ce coincidenţe se nasc din tranzacţiile prin care acestea au ajuns în proprietatea Primăriei de la 1. De exemplu, casa cu etaj de pe strada Izbiceni 1-3 a fost cumpărată de Primărie cu 1,65 milioane de euro de la Gabi Luncă. Da, chiar ea, gurista care zice lăutăreşti pe la Etno, Taraf şi alte emtiviuri de astea pentru popor. Luncă, acum căsătorită Onoriu, este nevasta altui artist al neamului, Ion Onoriu. În casa de pe strada Izbiceni 1-3 ar urma să fie mutată grădiniţa nr. 44 din sectorul 1.

Pe Cireşoaia 70, Primăria 1 a cumpărat o altă casă, mai degrabă înaltă decît lată, cu arhitectură modern gipsy de mîntuială, pentru numai 500.000 de euro. De data asta, destinaţia imobilului nu e grădiniţă, ci centru social. Vînzătorul casei a fost Iosif Stoican, rudă cu familia Onoriu, cei cu grădiniţa de mai sus. Oricum, merită apreciat gestul Primăriei: jumătate de milion de euro pentru un centru social, de trei ori mai puţin decît pentru o grădiniţă, e un adevărat chilipir.

Clanul Onoriu îl onorează electoral pe Chiliman

Dar de ce credeţi că menţionam, în paragraful anterior, nişte coincidenţe? Păi, pentru că ele există, desigur. După cum aţi mai citit pe la noi, Chiliman are o politică asiduă de protecţie imobiliară a ceea ce locuitorii din Dămăroaia (sectorul 1) numesc „clanul Onoriu“. Prin 2008, de exemplu, aproape o sută de familii din Damăroaia făceau anticameră la Chiliman cu speranţa că acesta va opri expansiunea proiectelor imobiliare ale clanului Onoriu şi ale altora care sfidează legile urbanismului. Care, adică, construiesc ori fără autorizaţie, ori cu autorizaţii eliberate ilegal de Primăria lui Chiliman.

Tot în 2008, înainte de alegerile locale din iunie, primarul Chiliman a fost surprins de ziariştii de la Curentul călcînd pragul casei Onoriu. Unde a avut loc o şpăguire electorală ca la carte: înăuntru erau mese întinse şi mici „atenţii“ pentru alegătorii fostului şi actualului primar de la 1.

Grădiniţă de milioane şi de la libanezul lui Tăriceanu

Booon, trecem la altă grădiniţă: o clădire pe care Primăria sectorului 1 a cumpărat-o cu 1,654 milioane de euro. Localizat pe Şoseaua Gheorghe Ionescu-Siseşti 66A, imobilul (o casă cu etaj) a fost vîndut Primăriei de către Perla Majestic SA. Pentru cei care nu frecventează zilnic catalogul societăţilor comerciale, trebuie spus că Perla Majestic este controlată de omul de afaceri libanez Mohammad Murad. Care mai deţine şi Triumf Construct şi Spring Time Holding. Murad este cunoscut drept un apropiat al sirianului Omar Hayssam. Familia Murad activează de ceva vreme şi în biznisul cu locuinţe sociale pentru stat. În 2007, primarul general al Bucureştiului, pe atunci Adriean Videanu, a cumpărat 150 de apartamente de la fratele lui Murad. Evident, fără licitaţie.

Dar cea mai scumpă grădiniţă cumpărată de Chiliman în 2008 este cea de pe strada Ficusului 25. Acolo, de fapt, se găseşte o casă cu etaj într-un stadiu de degradare care cere urgent o demolare. Dărăpănătura a costat nu mai puţin de 1,85 milioane de euro şi a fost achiziţionată de la Gheorghe Chicheanu. Pur întîmplător, desigur, Murad este asociat cu nişte Chicheni la Constanţa, unde au mai multe plaje în administrare.

În case încă se mai bagă bani. Tot de la buget

Poate vă aşteptaţi ca milioanele de euro pe care Primăria le-a scos din buzunarul public să fi asigurat pînă acum un loc decent pentru micuţii din sectorul 1. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. După cum puteţi observa, clădirea de pe strada Ficusului (foto) va fi gata abia în octombrie 2011, conform panoului afişat pe faţada imobilului. Nu de alta, dar necesită lucrări de consolidare şi extindere. Ei bine, Primăria a plătit pentru putregaiul cu pricina nici mai mult, nici mai puţin decît 1,85 milioane de euro. Pînă în acest moment, nici una dintre cele patru grădiniţe nu este dată în folosinţă.

Altfel, mai trebuie spus că cele patru imobile care urmează a fi transformate în grădiniţe sînt, de fapt, case de locuit, compartimentate în scop cît se poate de rezidenţial, nicidecum didactic. Hotărîrea de consiliu local prin care s-a hotărît achiziţionarea imobilelor cu pricina este opera şi iniţiativa edilului Chiliman, avînd la bază, în primă instanţă, expunerea de motive a primarului. Care expunere de motive este strict secretă: deşi am cerut-o în mai multe rînduri, Primăria a refuzat să o pună la dispoziţia noastră.

Murad, preferatul imobiliar al primarului de la 1

Ca şi în cazul Chiliman-Onoriu, şi aici există mai multe coincidenţe. De exemplu, legătura dintre Mohammad Murad şi Călin Popescu Tăriceanu (şeful PNL, deci şi al lui Chiliman, în 2008) este una de notorietate: fostul premier liberal a obţinut două imobile, la preţuri infime, în complexul Coral Beach din Mamaia, aflat în proprietatea omului de afaceri libanez. Nu degeaba: legătura dintre Murad şi Tăriceanu a fost intermediată de însuşi Andrei Chiliman. Care deţinea la momentul respectiv acţiuni la complexul Zodiac din Jupiter, aflat tot în proprietatea lui Murad. Primul pas al lui Chiliman a fost să-l introducă la Tăriceanu pe fostul director general al Perla Majestic, Romulus Nicolae Buzdugan. Imediat după aceea, Călin Popescu l-a numit pe Buzdugan subsecretar de stat în Ministerul Economiei, iar el a luat casa de vacanţă şi apartamentul de lux în complexul Coral Beach al lui Murad. Chiliman l-a ajutat pe Murad să-şi tragă şi nişte terenuri în zona Iancu Nicolae, sector 1.

Să mutăm comunitarii la bloc, pe 5.000.000 de euro

În clientela selectă a primarului Chiliman a intrat şi un lider sindical şi membru PSD, acum parlamentar. Este vorba de Matei Brătianu, fost acţionar în Interactive Commtech SRL. Firmă care nu ne-ar fi interesat dacă, în vara lui 2008, nu ar fi vîndut către Primăria lui Chiliman un bloc aflat pe strada Prometeu, la nr. 26. Acum, acolo se află Direcţia Generală a Poliţiei Comunitare a sectorului 1. La ce le-o trebui comunitarilor ditamai blocul nu am înţeles, dar achiziţia (de cinci milioane de euro) a fost făcută şi banii plătiţi. De culoare, trebuie spus că Brătianu era lider sindical la Poşta Română şi în momentul în care această instituţie era privată, de către Guvernul Tăriceanu 2, de clădirea şi terenul de pe Victoriei 133-135. Din afacere a cîştigat şi Puiu Popoviciu, susţinut atît de PSD, cît şi de PNL.

sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one