Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Alin Teodorescu: Hrebenciuc a fost în spatele tuturor relelor de după '90

28 mai 2010

Fostul strateg al PSD îl pune la zid pe cel care i-a condus campania prezidenţială lui Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, potrivit Realitatea.net.

"Hrebenciuc a avut un rol covârşitor în toate momentele negative ale României de după 1990. Campania din 1996 - când parcă ar fi vrut să distrugă partidul. Apoi evenimentele din ianuarie 2007 - mai ales asta este de neiertat la scara istoriei. Erau trei acţiuni pe masa lui Mircea Geoană în ianuarie 2007: să sprijinim un guvern minoritar liberal, să-l suspendăm pe preşedinte şi să depunem moţiune contra lui Macovei. Toate trei aveau analize foarte clare ce se întâmplă dacă faci aceşti trei paşi. Geoană i-a făcut pe toţi trei. Exclusiv datorită influenţelor lui Hrebenciuc, care i-a asigurat şi pe liberali şi pe pesedişti că totul va merge perfect. A mers, în sensul că în doi ani s-au cheltuit 40 de miliarde de euro fără nici o logică. Ţara a fost îndatorată mult mai mult decât în vremea lui Ceauşescu. Numai că atunci s-a plătit cu viaţa, iar acum Hrebenciuc este lider de grup la Camera Deputaţilor", afirmă Teodorescu într-un interviu acordat VoxPublica.

Totuşi, scaunul de preşedinte al României, Geoană nu l-a pierdut doar din cauza lui Hrebenciuc, adaugă Alin Teodorescu: "Da şi nu, Geoană a pierdut alegerile în momentul în care şi-a dat acordul să se facă guvern cu PDL. Când a semnat hârtia şi-a semnat înfrîngerea ... A fost o greşeală politică uriaşă. Era să fie învingător la un moment dat. Dar nu pentru că a fost el bun. Ci pentru că Băsescu a fost mai slab ca de obicei. În România, Geoană a câştigat. A pierdut în străinătate. Exact cu cât îi lipsea..."

Teodorescu crede că nu vizita lui Geoană la Sorin Ovidiu Vântu sau episodul "Timişoara" au influenţa soarta alegerilor: "Nu a avut niciun efect. Au efect public, în spiritul public, le analizează oamenii, dar în electorat, nu. Electoratul român este într-o fază foarte interesantă: din 2004 este indecis. Cine câştigă în România, câştigă aproape la egalitate cu ceilalţi. La preşedinţie a fost 50-50 cu Năstase, 50-50 a fost cu Geoană. La alegerile locale din 2008 31-31, apoi europarlamentare şi parlamentare tot 31-31. Deci electoratul este complet indecis. Îi dispreţuieşte pe toţi. Şi nu poate alege decisiv. Eu nu îmi aduc aminte să fi văzut după 1990 o perioadă în care niciun politician să nu treacă de 30% încredere. Acum singurul care depăşeşte 30% este Mugur Isărescu, dar el nu este politician. Se apropie Stolojan. Nici în perioada cea mai neagră, Emil Constantinescu nu avea sub 35%."
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one