Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Alexandru Sassu, demis de la conducerea TVR

30 martie 2010

Directorul SRTv, Alexandru Sassu, dar si intreg Consiliul de Administratie al SRTv, au fost demisi, marti, 195 de parlamentari votand pentru respingerea raportului de activitate al institutiei, in Plen.

Sassu va ramane interimar la sefia TVR, pana la numirea unui nou director.

"Vreti depolitizare? Depolitizarea nu poate fi facuta in acest mod. Iata, primul ministru vrea o emisiune in fiecare miercuri la ora de maxima audienta", a spus Alexandru Sassu, marti, in fata parlamentarilor.

Acesta a insistat ca atata timp cat el va fi la sefia televiziunii publice aceasta nu se va transforma intr-un post guvernamental, anunta Gandul.

Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune nu ar trebui sa aiba finantare 'prioritara' de la bugetul de stat, a declarat marti, presedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, in cadrul dezbaterilor din Comisia pentru cultura din Senat asupra proiectului de modificare a legii de functionare a celor doua institutii, initiat de deputatul PD-LRaluca Turcan.

Potrivit lui Sassu, o finantare exclusiva de la bugetul de stat ar diminua autonomia celor doua institutii media publice, relateaza Agerpres.

Si senatorul PD-L Radu F. Alexandru a sustinut ca finantarea de la bugetul de stat trebuie sa aiba o pondere "considerabila si satisfacatoare, astfel incat SRR si SRTV sa combata kitsch-ul si manelizarea, la care sunt expuse posturile private". Deputatul PD-L Raluca Turcan a sustinut ca cele doua institutii ar trebui sa aiba finantare mixta, asemenea unor regii autonome.

Dezbaterile au continuat pe tema statutului celor doua institutii media publice, senatorii aducand in discutie statutul de societati comerciale, de institutii publice bugetare sau, asa cum sunt definite in Constitutie SRR si SRTv, de servicii publice. Alexandru Sassu a explicat ca schimbarea naturii juridice a SRR si SRTv ar trebui discutata si cu membrii comisiilor juridica si economica din Senat.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one