Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Agenţia de Integritate, "executată" pentru a treia oară

30 iunie 2010

Autor: Clarice Dinu
În ciuda avertismentelor ambasadorilor SUA, Marii Britanii, Olandei şi Germaniei, senatorii din Comisia juridică au pus cruce controlului averilor demnitarilor.

Lăsată în moarte clinică de Curtea Constituţională şi deconectată de la aparate de Senat, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) n-a reuşit să fie resuscitată nici după intervenţia preşedintelui Băsescu ori a Camerei Deputaţilor.

Senatorii din Comisiile juridică şi pentru drepturile omului au respins ieri aproape în totalitate obiecţiile şefului statului din cererea de reexaminare a noii legi ANI, fără a discuta măcar forma adoptată de Camera Deputaţilor, prima sesizată în acest caz.

Dacă legea va trece astăzi de plenul Senatului, ea nu mai poate fi întoarsă de la promulgare şi va consfinţi practic rolul decorativ al Agenţiei. Comisiile de cercetare a averilor rămân desfiinţate, ANI nu poate sesiza decât Parchetul sau ANAF, iar verificările după încheierea mandatului demnitarilor nu pot fi făcute decât în termen de un an. De asemenea, averile şi interesele rămân la secret.

Gyorgy Frunda a făcut jocurile din nou

Cu UDMR-istul Gyorgy Frunda conducând ostilităţile, senatorilor din cele două comisii nu le-au trebuit mai mult de câteva zeci de minute să taie toate pârghiile legale ale Agenţiei în privinţa controlului averilor demnitarilor.

Mai mult, prezenţa la dezbateri a reprezentanţilor ambasadelor SUA, Marii Britanii şi Olandei, ţări care, alături de Germania, au criticat evoluţia de la Bucureşti în cazul ANI, n-a avut niciun efect.

"Încălzirea" s-a făcut cu limitarea la un an, în loc de trei, a perioadei de verificare a averilor după încetarea mandatului demnitarilor. "E un stimulent pentru ca ANI să-şi facă treaba", şi-a convins Frunda colegii.

Spiritele s-au încins când s-a ajuns la Comisiile de cercetare a averilor, de pe lângă Curţile de Apel. Din start Gyorgy Frunda a invocat "forma jurisdicţională specială" desfiinţată de Curtea Constituţională în cazul ANI.

"N-o să devin fan Băsescu, dar în legislaţia noastră sunt şi alte organisme administrative cu autoritate jurisdicţională", a intervenit preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Greblă. "Ce împiedică ANI să sesizeze celelalte instituţii. Trebuie să mai instituim una?", a sărit colegul său de partid, Ioan Chelaru.

Intervenţia secretarului general al ANI, Horia Georgescu, care a reclamat că tăierea legii va face imposibilă îndeplinirea angajamentelor faţă de UE, l-a scos din sărite pe Gyorgy Frunda.

"Îmi pare rău pentru dumneavoastră că înainte de a fi om n-aţi fost domnişor", i-a aruncat peste masă Frunda lui Georgescu, după care a dat drumul votului care a decis că nu vor exista comisiile de cercetare a averilor.

Decizia i-a făcut pe reprezentanţii ANI să părăsească sala, urmaţi la scurt timp de cei ai ambasadelor.

"Limitarea investigaţiilor la un an după încetarea mandatului demnitarului e un stimulent pentru ANI să-şi facă treaba. A avut patru ani de zile la dispoziţie pentru a verifica averile. E un drept al cetăţeanului de a nu sta în dubiu."
GYORGY FRUNDA, senator UDMR

PROCEDURĂ

Modificările deputaţilor, ignorate total

Dacă au fost de acord să facă declaraţii de avere şi candidaţii la locale, senatorii n-au mai fost la fel de receptivi când a venit vorba despre declararea afacerilor cu statul, pe care preşedintele Traian Băsescu o ceruse în solicitarea de reexaminare, iar deputaţii o introduseseră în lege.

De altfel, senatorii n-au luat deloc în considerare forma reexaminată de colegii lor de la Cameră, tot la sugestia lui Gyorgy Frunda, care a susţinut că astfel s-ar desfiinţa instituţia reexaminării.

"După opinia mea, ar fi trebuit discutat şi textul de la Cameră, cel puţin în cazul câtorva puncte", a apreciat PSD-istul Toni Greblă, care i-a atras atenţia lui Frunda, fără succes însă, că nu se pot ignora deciziile deputaţilor.

În această linie, senatorii din cele două comisii şi-au lăsat la secret averile, nefiind de acord să fie publice adresele imobilelor pe care le deţin şi nici valoarea obiectelor de artă sau a bijuteriilor.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one